Ухвала
від 14.12.2023 по справі 164/2061/20
МАНЕВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 164/2061/20

п/с 1-кс/164/715/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 грудня 2023 року Смт. Маневичі

Слідчий суддя Маневицького районного суду Волинської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , погоджене начальником Маневицького відділу Камінь-Каширської окружної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12020030160000450 від 14грудня 2020року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшло вказане клопотання, яке вмотивоване тим, що слідчим відділенням ВП № 1 (сел. Маневичі) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12020030160000450 від 14грудня 2020року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 14 грудня 2020 року близько 12 години 50 хвилин через секретаря до Маневицького ВП ГУНП у Волинській області надійшла ухвала Маневицького районного суду Волинської області щодо внесення відомостей до ЄРДР згідно з заявою ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , щодо дорожньо-транспортної пригоди, яка мала місце 29 липня 2020 року на 357-му кілометрі автодороги «Р-14», та внаслідок якої останній отримав тілесні ушкодження.

26 квітня 2023 року слідчим у даному кримінальному провадженні призначено комісійну судово-медичну експертизу, проведення якої доручено експертам ІНФОРМАЦІЯ_2 .

20 жовтня 2023 року до слідчого надійшло клопотання завідувача відділу судово-медичної експертизи потерпілих, звинувачених та інших осіб ІНФОРМАЦІЯ_3 у якому остання просить надати на експертизу додаткові матеріали, зокрема медичну карту стаціонарного хворого КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » де, зі слів потерпілого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , жителя смт. Стара Вижва, він перебував на стаціонарному лікуванні з 08 серпня 2020 року по 02 вересня 2020 року.

В подальшому слідчим до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » надіслано лист про надання оригіналів чи копій зазначених документів, однак із лікарні отримано відповідь про відмову у зв`язку з тим, що дані відомості містять лікарську таємницю та можуть бути надані не інакше, як за вмотивованим рішенням суду.

На даний час у кримінальному провадженні виникла необхідність у проведенні комплексної судово-медичної експертизи для встановлення наявності тілесних ушкоджень та визначення ступеню їх тяжкості, що, в свою чергу, необхідне для визначення остаточної кваліфікації кримінального провадження.

В судовому засіданні слідчий СВ Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 клопотання підтримав.

Начальник Маневицького відділу Камінь-Каширської окружної прокуратури ОСОБА_4 , в судове засідання не з`явилась, проте її неявка згідно ч. 1 ст. 172 КПК України, не перешкоджає розгляду клопотання по суті.

Представник КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Старовижівської селищної ради в судове засідання не з`явився, хоча по дату та час судового засідання повідомлявся належним чином.

Проаналізувавши матеріали клопотання, пояснення слідчого, слідчий суддя приходить наступних висновків.

Згідно зі ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Статтею 163 ч. 5 КПК Українипередбачено, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

За змістом ч. 6ст. 163 КПК України,слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Документи, з клопотанням про тимчасовий доступ до яких звернувся слідчий СВ Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , зберігаються у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Старовижівської селищної ради (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 .Вказані документи не відносяться до документів, доступ до яких заборонено відповідно до ст. 161 КПК України, мають суттєве значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення та осіб, які причетні до його вчинення.

Зі змісту клопотання та матеріалів доданих до нього вбачається, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ч. ч. 5-7 ст.163 КПК України, а тому клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 110, 131-132, 159-166, 309, 369, 372, 395 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, зокрема до оригіналів чи належним чином завірених копій медичної картки стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував на стаціонарному лікуванні із 08 серпня 2020 року по 02 вересня 2020 року, яка перебуває у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » Старовижівської селищної ради (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 , та зобов`язати посадових осіб зазначеної державної установи, надати т.в.о. заступника начальника начальнику СВ ВП № 1 (сел. Маневичі) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області майору поліції ОСОБА_6 ; заступнику начальника СВ ВП № 1 (сел. Маневичі) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області майору поліції ОСОБА_7 ; старшому слідчому СВ ВП № 1 (сел. Маневичі) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області капітану поліції ОСОБА_3 ; слідчому СВ ВП № 1 (сел. Маневичі) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області лейтенанту поліції ОСОБА_8 тимчасовий доступ до вказаної медичної документації з можливістю вилучення оригіналів чи належним чином завірених копій таких документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до документів, а також можливість їх вилучення підлягає обов`язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Маневицького районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.12.2023
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу115654634
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —164/2061/20

Ухвала від 14.12.2023

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні