Ухвала
від 14.12.2023 по справі 542/1015/23
НОВОСАНЖАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Справа № 542/1015/23

Провадження № 2-во/542/10/23

У Х В А Л А

Іменем України

14 грудня 2023 року смт Нові Санжари

Новосанжарський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Шарової-Айдаєвої О.О.,

за участю:

секретаря судового засідання Коркішко А.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Нові Санжари заяву представника Повного товариства «Ломбард «Перший» товариство з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія» про виправлення помилки у виконавчому листі № 542/1015/23 по справі за позовом Повного товариства «Ломбард «Перший» товариство з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В:

27 червня 2023 року Повне товариство «Ломбард «Перший» товариство з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія» звернулось до Новосанжарського районного суду Полтавської області з позовною заявою до ОСОБА_1 , в якій позивач просив звернути стягнення на транспортний засіб, а саме: транспортний засіб марки RENAULT, модель LAGUNA, тип загальний легковий універсал, колір синій, номер кузова, шасі НОМЕР_1 , рік випуску 2001, реєстраційний номер НОМЕР_2 , що є предметом застави, відносно позичальника - ОСОБА_1 , для виконання порушеного зобов`язання в сумі 33337 грн 60 коп., що складається із суми кредиту у розмірі 16453 грн 00 коп., суми відсотків за користування кредитом у розмірі 16884 грн 60 коп., на предмет забезпечувального обтяження вищевказаний транспортний засіб, як на предмет застави Повного товариства «Ломбард «Перший» товариства з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія», а також витрати по сплаті судового збору у розмірі 2684 грн.

Новосанжарський районний суд Полтавської області своїм заочним рішенням від 19 жовтня 2023 року задовольнив позовні вимоги Повного товариства «Ломбард «Перший» товариство з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Звернув стягнення на транспортний засіб марки RENAULT, модель LAGUNA, тип загальний легковий універсал, колір синій, номер кузова, шасі НОМЕР_1 , рік випуску 2001, реєстраційний номер НОМЕР_2 , що є предметом застави, відносно позичальника - ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_3 ), для виконання порушеного зобов`язання в сумі 33337 грн 60 коп. (тридцять три тисячі триста тридцять сім гривень шістдесят копійок), що складається із суми кредиту у розмірі 16453 грн 00 коп., суми відсотків за користування кредитом у розмірі 16884 грн 60 коп., на предмет забезпечувального обтяження вищевказаний транспортний засіб, як на предмет застави Повного товариства «Ломбард «Перший» товариство з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія» (код ЄДРПОУ 41589168, місцезнаходження: вул. Рекодна, б. 26 Г, м. Запоріжжя, Запорізька область, 69035), а також суд стягнув з ОСОБА_1 на користь Повного товариства «Ломбард «Перший» товариство з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія» понесені витрати зі сплати судового збору в сумі 2684 грн 00 коп. (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири гривні).

27 листопада 2023 року на підставі вказаного рішення по справі № 542/1015/23 (провадження №2/542/266/23) Новосанжарським районним судом Полтавської області видано виконавчий лист.

07 грудня 2023 року до Новосанжарського районного суду Полтавської області надійшла заява представника Повного товариства «Ломбард «Перший» товариство з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія», ОСОБА_2 , за змістом якої він просив виправити помилку у виконавчому листі по справі № 542/1015/23 за позовом Повного товариства «Ломбард «Перший» товариство з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія» до ОСОБА_1 про звернення стягнення на предмет застави, вірно вказавши: рнокпп ОСОБА_1 , а саме: НОМЕР_3 .

В обґрунтування заяви про виправлення описки Повним товариством «Ломбард «Перший» товариство з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія» зазначено, що під час підготовки пакета документів для направлення до відділу державної виконавчої служби для виконання було встановлено, що при оформленні виконавчого листа було допущено помилку, а саме: невірно вказано рнокпп боржника, як НОМЕР_4 , замість НОМЕР_3 .

Ухвалою суду від 07 грудня 2023 року зазначена заява прийнята до розгляду, призначено судове засідання.

14 грудня 2023 року заявник (позивач) у судове засідання не забезпечив явку свого уповноваженого представника, хоча про дату час та місце судового засідання повідомлений належним чином. У прохальній частині заяви про виправлення помилки у виконавчому документі представник заявника просив розгляд заяви провести за його відсутності (а.с 133).

Відповідач ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлений належним чином, про причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення судового засідання не надсилав.

Відповідно до частини 3 статті 432 ЦПК України, суд розглядає заяву в десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника і постановляє ухвалу. Неявка стягувача і боржника не є перешкодою для розгляду заяви.

Згідно з частиною 2 статті 247 ЦПК України, фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З оглядуна викладенінорми цивільно-процесуальногозаконодавства,судове засідання проведено за відсутності учасників справи та без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Надаючи оцінку заяві про виправлення помилки у виконавчому листі, суд зазначає наступне.

Згідно з частиною 1 статті 432 ЦПК України, суд який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

Так, в розумінні процесуального законодавства описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів, цифр тощо (пропуск літери, цифри, їх перестановка тощо). Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків.

Пунктом 19 постанови Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року № 14 «Про судове рішення у цивільній справі» передбачено, що вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Відповідно до частини 4 статті 432 ЦПК України, про виправлення помилки в виконавчому документі та визнання його таким, що не підлягає виконанню, суд постановляє ухвалу.

Частиною 5 статті 432 ЦПК України передбачено, що ухвала суду за результатами розгляду заяви може бути оскаржена у порядку, встановленому цим Кодексом.

Судом встановлено, 19 жовтня 2023 року судом у справі № 542/1015/23 винесено заочне рішення, яким позовну заяву Повного товариства «Ломбард «Перший» товариство з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості задоволено, звернуто стягнення на транспортний засіб марки RENAULT, модель LAGUNA, тип загальний легковий універсал, колір синій, номер кузова, шасі НОМЕР_1 , рік випуску 2001, реєстраційний номер НОМЕР_2 , що є предметом застави, відносно позичальника - ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_3 ), для виконання порушеного зобов`язання в сумі 33337 грн 60 коп. (тридцять три тисячі триста тридцять сім гривень шістдесят копійок), що складається із суми кредиту у розмірі 16453 грн 00 коп., суми відсотків за користування кредитом у розмірі 16884 грн 60 коп., на предмет забезпечувального обтяження вищевказаний транспортний засіб, як на предмет застави Повного товариства «Ломбард «Перший» товариство з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія» (код ЄДРПОУ 41589168, місцезнаходження: вул. Рекодна, б. 26 Г, м. Запоріжжя, Запорізька область, 69035), а також стягнуто з ОСОБА_1 на користь Повного товариства «Ломбард «Перший» товариство з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія» понесені витрати зі сплати судового збору в сумі 2684 грн 00 коп. (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири гривні).

27 листопада 2023 року на підставі вказаного рішення по справі № 542/1015/23 (провадження №2/542/266/23) Новосанжарським районним судом Полтавської області видано виконавчий лист.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено, що, дійсно, у виконавчому листі допущено помилку, а саме: невірно зазначено рнокпп боржника, вказано - НОМЕР_4 , замість вірного - НОМЕР_3 .

Таким чином, суд приходить до висновку, що оскільки при виготовленні тексту виконавчого листа допущену технічну помилку у зазначенні реєстраційного номеру облікової картки платника податків відповідача (боржника), заява Повного товариства «Ломбард «Перший» товариство з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія» про виправлення помилки у виконавчому листі № 542/1015/23, виданому 27 листопада 2023 року Новосанжарським районним судом Полтавської області у цивільній справі №542/1015/23 (провадження № 2/542/266/23), підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 247, 260, 269, 432 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Заяву представника Повного товариства «Ломбард «Перший» товариство з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія» про виправлення помилки у виконавчому листі № 542/1015/23 по справі за позовом Повного товариства «Ломбард «Перший» товариство з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, - задовольнити.

Виправити помилку, допущену у виконавчому листі Новосанжарського районного суду Полтавської області № 542/1015/23, виданому 27 листопада 2023 року, у справі за позовом Повного товариства «Ломбард «Перший» товариство з обмеженою відповідальністю «Мікрофінанс» і компанія» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, зазначивши правильний реєстраційний номер облікової картки платника податків ОСОБА_1 як - НОМЕР_3 .

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому повної ухвали суду.

Суддя О.О. Шарова-Айдаєва

Дата ухвалення рішення14.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115656297
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —542/1015/23

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Рішення від 19.10.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні