Рішення
від 29.08.2023 по справі 758/9943/21
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/9943/21

Категорія 57

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(вступна і резолютивна частина)

29 серпня 2023 року місто Київ

Подільський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Рибалки Ю. В,

за участю:

секретаря судового засідання Басараба К.Ю.,

представника позивача ОСОБА_4,

представника відповідача-1 Швадченко Є.О.,

представника відповідача-2 не з`явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Громадської організації «Центр фінансової безпеки» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Золота Середина» , про захист честі, гідності та ділової репутації, визнання поширеної інформації недостовірною та її спростування, зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

У зв`язку зі складністю справи та певним часом, який потрібен суду для виготовлення повного тексту судового рішення, виникла необхідність у судовому засіданні оголосити вступну та резолютивну частину рішення, при цьому, керуючись ч. 6 ст. 259 ЦПК України, роз`яснивши сторонам, що повний текст рішення буде виготовлений протягом десяти днів, з яким вони зможуть ознайомитися у суді.

Керуючись ст. ст. 2, 19, 259, 265, 270, 352, 354 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

1. Позовну заяву ОСОБА_1 до Громадської організації «Центр фінансової безпеки» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Золота Середина» , про захист честі, гідності та ділової репутації, визнання поширеної інформації недостовірною та її спростування, зобов`язання вчинити дії - задовольнити частково.

2. Визнати інформацію, поширену відносно позивача - ОСОБА_1 Товариством з обмеженою відповідальністю «Золота Середина» в мережі Інтернет на сайті https://www.obozrevatel.com/ у публікації від 09.11.2020 року із назвою: «ІНФОРМАЦІЯ_7», яка міститься в україномовній версії за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_6, в російськомовній версії за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_2 а саме:

- «Десятиліттями збагачені за рахунок довірливих українців і громадян СНД - ОСОБА_1 … встигли нажити і красиві дорогі машини, розкішні будинки, загалом - безбідне життя. Саме вони є власниками вищевказаних шахрайських організацій … »;

- «… компанії ОСОБА_2 обманюють своїх співробітників так само, як і клієнтів…»;

- «Засновник компанії ОСОБА_1 … продовжують розпочате в нових компаніях - ProfAdvice LLC (найбільш відомі проекти WantTrade і WantBroker) і OmniStockInvestment»;

- «… ОСОБА_2 , обдурив тисячі людей…»;

- «…за останні десять років вони обдурили тисячі людей на десятки мільйонів доларів, за рахунок яких зараз і живуть у розкоші та без турбот»;

- «Усі перераховані факти є наслідком діяльності ОСОБА_2 і ОСОБА_3 , які керують багатьма офісами в Україні та за її межами, які то відкриваються, то закриваються, переїжджаючи щоразу в нові місця, щоб приховати свою діяльність» - недостовірною і такою що принижує честь, гідність та порушує право на недоторканість ділової репутації ОСОБА_1 .

3. Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю «ЗОЛОТА СЕРЕДИНА» у строк не пізніше семи календарних днів з дня набрання законної сили рішенням суду у цій справі спростувати недостовірну інформацію відносно ОСОБА_1 у спосіб, ідентичний способу її поширення шляхом опублікування в мережі Інтернет на сайті https://www.obozrevatel.com/ під заголовком «Спростування», тим же шрифтом, на тому ж місті шпальти, де міститься стаття від 09.11.2020 року із назвою: «ІНФОРМАЦІЯ_7» (міститься в україномовній версії за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_6, в російськомовній версії за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_2 вступну та резолютивну частини цього рішення суду, не допускаючи при цьому власних коментарів.

4. Визнати інформацію, поширену відносно позивача - ОСОБА_1 Товариством з обмеженою відповідальністю «Золота Середина» в мережі Інтернет на сайті https://www.obozrevatel.com/ у публікації від 04.02.2021 року із назвою: «ІНФОРМАЦІЯ_9», яка міститься в україномовній версії за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_8, в російськомовній версії за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_4 а саме:

- «Так відомий у вузьких колах фінансовий діяч відреагував на серію обшуків в офісах його компанії FreshForex…»;

- «… тепер у ОСОБА_2 намагаються з`ясувати, як так сталося, що замість обіцяного прибутку його клієнтів залишили ні з чим»;

- «Тобто шахрайську діяльність здійснювала одна компанія, а 18 комп`ютерів і кілька ноутбуків, які використовували шахраї, - це майно іншої компанії. І ось ця інша компанія і належить ОСОБА_2 » - недостовірною і такою що принижує честь, гідність та порушує право на недоторканість ділової репутації ОСОБА_1 .

5. Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Золота Середина» у строк не пізніше семи календарних днів з дня набрання законної сили рішенням суду у цій справі спростувати недостовірну інформацію відносно ОСОБА_1 у спосіб, ідентичний способу її поширення шляхом опублікування в мережі Інтернет на сайті https://www.obozrevatel.com/ під заголовком «Спростування», тим же шрифтом, на тому ж місті шпальти, де міститься стаття від 04.02.2021 року із назвою: «ІНФОРМАЦІЯ_9» (міститься в україномовній версії за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_3 в російськомовній версії за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_10), вступну та резолютивну частини цього рішення суду, не допускаючи при цьому власних коментарів.

6. Стягнути Товариства з обмеженою відповідальністю «Золота Середина» на користь ОСОБА_1 судовий збір у розмірі 1816 грн. та витрати на професійну правничу допомогу у розмірі 5000 грн.

7. Стягнути з ОСОБА_1 на користь Громадської організації «Центр фінансової безпеки» витрати на професійну правничу допомогу у розмірі 5000 грн.

8. В решті позовних вимог - відмовити.

Повне найменування сторін та інших учасників справи:

Позивач - ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП: НОМЕР_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 );

Відповідач 1 - Громадська організація «Центр фінансової безпеки» (місцезнаходження: 04080, м. Київ, вул. Кирилівська, буд. 82, офіс 256,код ЄДРПОУ: 43804605);

Відповідач 2 - Товариство з обмеженою відповідальністю «Золота Середина» (місцезнаходження: 08630, Київська обл., Васильківський р-н, с. Мархалівка, вул. Антонова, буд. 1, корп. Б,код ЄДРПОУ: 32611564).

Рішення суду може бути оскаржене безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому копія повного судового рішення не була вручена в день його складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 30 днів з дня вручення йому копії повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Ю. В. Рибалка

Дата ухвалення рішення29.08.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115658091
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах про захист немайнових прав фізичних осіб, з них про захист честі, гідності та ділової репутації

Судовий реєстр по справі —758/9943/21

Постанова від 23.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Левенець Борис Борисович

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Левенець Борис Борисович

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Левенець Борис Борисович

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Левенець Борис Борисович

Рішення від 29.08.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Рибалка Ю. В.

Рішення від 29.08.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Рибалка Ю. В.

Ухвала від 28.08.2022

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Рибалка Ю. В.

Ухвала від 26.07.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Рибалка Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні