Ухвала
від 14.12.2023 по справі 200/6332/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про передачу справи до іншого суду

14 грудня 2023 року Справа № 200/6332/23

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Тарасенко І.М., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 до Дніпровського апеляційного суду, третя особа Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві про визнання протиправним та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

08 листопада 2023 року ОСОБА_2 (далі за текстом позивач) звернулась до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Дніпровського апеляційного суду, третя особа Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві про визнання протиправним та зобов`язання вчинити певні дії.

Позивач просить: 1) визнати протиправними дії Дніпровського апеляційного суду щодо невидачі довідки за формою, встановленою додатком 2 до Порядку подання документів для призначення (перерахунку) і виплати щомісячного довічного грошового утримання суддям у відставці органами Пенсійного фонду України, затвердженого Постановою правління Пенсійного фонду України № 3-1 від 25.01.2008 року, про суддівську винагороду, яка враховується при призначенні/перерахування щомісячного довічного грошового утримання суддям у відставці, виходячи з розміру суддівської винагороди судді Донецького апеляційного суду, що працює на відповідній посаді, з урахуванням складових суддівської винагороди: посадовий оклад з урахуванням встановленого розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, розмір якого встановлено на 1 січня календарного року, та регіонального коефіцієнту 1, 2; доплата за вислугу років 60%, а саме: про суддівську винагороду станом на 01 січня 2023 року, виходячи з базового розміру посадового окладу судді апеляційного суду 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, розмір якого становлено статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» від 03.11.2022 року № 2710-ІХ на 1 січня 2023 року у сумі 2684,00 грн.; 2) зобов`язати Дніпровський апеляційний суд видати ОСОБА_3 довідку за формою, встановленою додатком 2 до Порядку подання документів для призначення (перерахунку) і виплати щомісячного довічного грошового утримання суддям у відставці органами Пенсійного фонду України, затвердженого Постановою правління Пенсійного фонду України № 3-1 від 25.01.2008 року, про суддівську винагороду, яка враховується при призначенні/перерахунку щомісячного довічного грошового утримання суддям у відставці, виходячи з розміру суддівської винагороди судді Донецького апеляційного суду, щодо працює на відповідній посаді, з урахуванням складових суддівської винагороди: посадовий оклад з урахуванням встановленого розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, розмір якого встановлено на 1 січня календарного року, та регіонального коефіцієнту 1,2; доплата за вислугу років 60%, а саме: про суддівську винагороду станом на 01 січня 2023 року, виходячи з базового розміру посадового окладу судді апеляційного суду 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, розмір якого встановлено статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» від 03.11.2022 року № 2710-ІХ на 1 січня 2023 року у сумі 2684 грн.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 13 листопада 2023 року відкрито провадження у справі та ухвалено розглядати справу за правилами спрощеногопозовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

22 листопада 2023 року відповідач надав суду відзив на позовну заяву, в якому крім іншого зазначив, що позивачем під час звернення до Донецького окружного адміністративного суду було порушено правила територіальної підсудності, оскільки її місцем проживання є м. Київ, знаходження відповідача м. Дніпро.

Розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 та доданих до неї матеріалів, відзиву на позовну заяву, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 25 Кодексу адміністративного судочинства України, Адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об`єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Якщо така особа не має місця проживання (перебування) в Україні, тоді справу вирішує адміністративний суд за місцезнаходженням відповідача.

При розгляді матеріалів справи, судом було з`ясовано, що ОСОБА_4 21 липня 2021 року було знято з реєстрації місця проживання у м. Селидове Донецької області, а на даний час вона проживає у м. Києві.

Юридична адреса відповідача АДРЕСА_1 .

Відтак адміністративна справа № 200/6332/23 підсудна Дніпропетровському окружному адміністративному суду.

Відповідно до п. 3 ч. 1ст. 29 КАС Українисуд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо після відкриття провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно з ч. 6, 8ст. 29 КАС Українипитання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного п. 4 - 6 ч. 1 цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено.

Передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

На підставі вищевикладеного, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для передачі матеріалів вказаної адміністративної справи на розгляд Дніпропетровському окружному адміністративному суду.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 25, 29, 248, 287 КАС України,

У Х В А Л И В:

Адміністративну справу № 200/6332/23 за позовом ОСОБА_1 до Дніпровського апеляційного суду, третя особа Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві про визнання протиправним та зобов`язання вчинити певні дії до Дніпропетровського окружного адміністративного суду (вулиця Академіка Чекмарьова, 5, Дніпро, Дніпропетровська область, 49000).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею у порядкуст. 256 КАС України.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення в порядку, визначеному ст. 295-297 з урахуванням п. 15.5Перехідних положень КАС України

Суддя І.М. Тарасенко

Дата ухвалення рішення14.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115659727
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —200/6332/23

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Олефіренко Н.А.

Рішення від 21.03.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Ухвала від 29.01.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Ухвала від 14.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 13.11.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні