Ухвала
від 13.12.2023 по справі 757/35553/21-ц
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

апеляційне провадження №22-ц/824/9209/2023

справа №757/35553/21-ц

У Х В А Л А

13 грудня 2023 року м.Київ

Київський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ судді-доповідача Поліщук Н.В., суддів Нежури В.А., Соколової В.В., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою адвоката Мурги Олександра Геннадійовича, який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «КАПІТАЛ ДЖІРІНГ», на рішення Печерського районного суду міста Києва від 13 лютого 2023 року у справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «КАПІТАЛ ДЖІРІНГ», заінтересована особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Офісний центр «Сапфір», про визнання втрачених векселів недійсними та відновлення прав на векселі, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Печерського районного суду міста Києва від 13 лютого 2023 року у задоволенні позовних вимог відмовлено. Повне рішення складено 13 лютого 2023 року.

Не погодившись з ухваленим рішенням, 25 квітня 2023 року адвокатом Мургом О.Г., який діє в інтересах ТОВ «ФК «КАПІТАЛ ДЖІРІНГ», подано апеляційну скаргу, в якій одночасно просить поновити строк на апеляційне оскарження рішення суду. Вказує, що копію повного рішення отримано 07 квітня 2023 року. На підтвердження дати отримання судового рішення до апеляційної скарги долучено копію оскаржуваного рішення із зазначеною датою виготовлення копії.

Згідно статті 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Відповідно до частини 5 статті 272 ЦПК України учасникам справи, які не були присутні в судовому засіданні, або якщо судове рішення було ухвалено поза межами судового засідання чи без повідомлення (виклику) учасників справи, копія судового рішення надсилається протягом двох днів з дня його складення у повному обсязі в електронній формі у порядку, визначеному законом, - у випадку наявності у особи офіційної електронної адреси, або рекомендованим листом з повідомленням про вручення - якщо така адреса відсутня.

В матеріалах справи міститься заява від 07 квітня 2023 року представника ТОВ «ФК «КАПІТАЛ ДЖІРІНГ» - Мурги О.Г. про видачу копії оскаржуваного рішення, представник скаржника розписався про вручення копії судового рішення на внутрішньому боці обкладинки справи в кінці 1 тому.

З урахуванням викладеного, зазначені представником скаржника підстави для поновлення строку на оскарження судового рішення суд уважає поважними, оскільки вони узгоджуються із матеріалами справи, а відтак пропущений строк підлягає поновленню.

В іншому апеляційна скарга відповідає вимогам статті 356 ЦПК України, а тому перешкод для відкриття апеляційного провадження немає.

Керуючись статтями 354-361 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Поновити адвокату Мурзі Олександру Геннадійовичу, який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «КАПІТАЛ ДЖІРІНГ», строк на апеляційне оскарження рішення Печерського районного суду міста Києва від 13 лютого 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою адвоката Мурги Олександра Геннадійовича, який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «КАПІТАЛ ДЖІРІНГ», на рішення Печерського районного суду міста Києва від 13 лютого 2023 року.

Копію ухвали апеляційного суду та копію апеляційної скарги з доданими до неї матеріалами надіслати учасникам справи та визначити строк тривалістю 7 днів з дня вручення цієї ухвали для подання відзиву на апеляційну скаргу у відповідності до вимог статті 360 ЦПК України.

Роз`яснити, що відповідно до частин 3 та 4 статті 360 ЦПК України відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції, до відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Суддя-доповідач Н.В. Поліщук

Судді В.А. Нежура

В.В. Соколова

Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено19.12.2023
Номер документу115664053
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про відновлення прав на втрачені цінні папери на пред’явника та векселі

Судовий реєстр по справі —757/35553/21-ц

Постанова від 28.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Рішення від 13.02.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Хайнацький Є. С.

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Хайнацький Є. С.

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Хайнацький Є. С.

Ухвала від 07.07.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Хайнацький Є. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні