Ухвала
від 14.12.2023 по справі 194/1859/23
ТЕРНІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 194/1859/23

Номер провадження № 2-з/194/22/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 грудня 2023 року м.Тернівка

Тернівський міський суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді Корягіна В.О.

за участю секретаря судового засідання Коркіної Т.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду міста Тернівка Дніпропетровської області заяву представника позивача адвоката Меркулової Тетяни Петрівни в інтересах ОСОБА_1 про забезпечення доказів, -

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача адвокат Меркулова Т.П. в інтересах ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про забезпечення доказів. В заяві зазначає, що ухвалою Тернівського міського суду Дніпропетровської області від 08 грудня 2023 року відкрито провадження за позовною заявою ОСОБА_1 про визначення додаткового строку для прийняття спадщини. У позовній заяві позивач посилається на те, що після смерті його батька ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , відкрилася спадщина за законом, спадкоємцями першої черги є син померлого ОСОБА_1 , та друга дружина померлого ОСОБА_3 . Як стало відомо позивачу від нотаріуса після смерті батька позивача було заведено спадкову справу і що дружина померлого ОСОБА_3 подала заяву в Тернівську державну нотаріальну контору про прийняття спадщини та видачу свідоцтва про право на спадщину, проте у своїй заяві не зазначила, що є ще інший спадкоємець першої черги син померлого ОСОБА_1 . Крім того, ОСОБА_1 на даний час не відомо, чи отримала ОСОБА_3 свідоцтво про право на спадщину за законом після смерті ОСОБА_2 . Просить, витребувати у Тернівської державної нотаріальної контори копію спадкової справи, яка була відкрита після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заявник та представник заявника в судове засідання не з`явилися, але представник заявника адвокат Меркулова Т.П. надала суду письмову заяву про розгляд справи без участі сторони позивача, просить заяву про забезпечення доказів задовольнити.

Відповідач в судове засідання не з`явилася, про дату, час і місце судового засідання повідомлялася своєчасно та належним чином.

Представник відповідача адвокат Мицак Н.Т. в судове засідання не з`явилася, але надала суду письмову заяву про відкладення розгляд справи у зв`язку з її занятістю і іншому суді.

Представник третьої особи Тернівської державної нотаріальної контори в судове засідання не з`явилася, про дату, час і місце судового засідання повідомлялася своєчасно та належним чином.

У відповідності до ч.3 ст.118ЦПК України неявка учасників справи не перешкоджає розгляду заяви, тому суд вважає за можливе розглянути заяву про забезпечення доказів без участі сторін.

Згідно вимог ч. 2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши письмові докази, приходить до наступного.

Згідно ч. 1 ст. 116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим.

Відповідно до ч.3ст.116ЦПК України заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви.

Відповідно до ч. 1 ст. 118 ЦПК України заява прозабезпечення доказіврозглядається всудовому засіданнів загальномупорядку,передбаченому цимКодексом,з особливостями,встановленими цієюстаттею.

Відповідно до ч. 3 ст. 118 ЦПК України заявник та інші особи, які можуть отримати статус учасників справи, повідомляються про дату, час і місце судового засідання, проте їх неявка не перешкоджає розгляду поданої заяви.

Ухвалою Тернівського міського суду Дніпропетровської області від 08 грудня 2023 року прийнято до розгляду та відкрито провадження в цивільній справі за позовомпредставника позивача Меркулової Т.П. в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа: Тернівська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини. Проведення підготовчого засідання призначити на13-30 год. 01 лютого 2024 року.

Таким чином, оскільки представник заявника в заяві про забезпечення доказів зазначає, щояк стало відомо позивачу від нотаріуса після смерті батька позивача було заведено спадкову справу і що дружина померлого ОСОБА_3 подала заяву в Тернівську державну нотаріальну контору про прийняття спадщини та видачу свідоцтва про право на спадщину, проте у своїй заяві не зазначила, що є ще інший спадкоємець першої черги син померлого ОСОБА_1 . Крім того, ОСОБА_1 на даний час не відомо, чи отримала ОСОБА_3 свідоцтво про право на спадщину за законом після смерті ОСОБА_2 , а тому суд вважає за можливе заяву представника позивача Меркулової Т.П. в інтересах ОСОБА_1 про забезпечення доказів задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 116, 117, 118, 260 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача адвоката Меркулової Тетяни Петрівни в інтересах ОСОБА_1 про забезпечення доказів - задовольнити.

Витребувати з Тернівської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області (Дніпропетровська область м. Тернівка вул. Курська,12) копію спадкової справи, яка була відкрита після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Ухвала може бути оскаржене безпосередньо до апеляційного суду Дніпропетровської області або через Тернівський міський суд Дніпропетровської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцятиднів здня їїпроголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом пятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуючий суддя В.О. Корягін

Дата ухвалення рішення14.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115666583
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —194/1859/23

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Тернівський міський суд Дніпропетровської області

Корягін В. О.

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Тернівський міський суд Дніпропетровської області

Корягін В. О.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Тернівський міський суд Дніпропетровської області

Корягін В. О.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Тернівський міський суд Дніпропетровської області

Корягін В. О.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Тернівський міський суд Дніпропетровської області

Корягін В. О.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Тернівський міський суд Дніпропетровської області

Корягін В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні