Ухвала
від 13.12.2023 по справі 615/2362/23
ВАЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 615/2362/23

Провадження № 2/615/418/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 грудня 2023 року м. Валки

Суддя Валківського районного суду Харківської області Токмакова А.П., розглянувши позовну заяву

ОСОБА_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ,

до Валківської міської ради Харківської області, яка розташована за адресою: вул. Харківська, 16, м. Валки Харківської області,

третя особа: Валківська державна нотаріальна контора Харківської області, що розташована за адресою: вул. Харківська, 2, м. Валки Харківської області,

про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом,

встановив:

13.12.2023 позивач звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить визнати за ним право власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Перевіривши позовну заяву та додані до неї документи, при вирішенні питання про відкриття провадження у справі встановлено, що позовна заява у відповідності до ч.1 ст.27 ЦПК України підсудна Валківському районному суду Харківської області, подана з додержанням вимог ст.175 ЦПК України.

З урахуванням вимог ст.274 ЦПК України розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження, що відповідно до положень ч.1 ст.196 ЦПК України передбачає проведення підготовчого судового засідання.

З огляду на викладене, суддя вважає за можливе відкрити провадження у справі та призначити дату, час та місце судового засідання, про що повідомити учасників справи.

Інші заяви чи клопотання від позивача разом із позовом не надходили.

Керуючись ст.259-261 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадженняу цивільнійсправі запозовом ОСОБА_1 до Валківської міської ради Харківської області, третя особа: Валківська державна нотаріальна контора Харківської області, про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Судове засідання призначити на 12:00 год. 11.01.2024 в залі Валківського районного суду Харківської області (м. Валки, вул. Харківська, 4).

Надіслати відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та ухвалу суду сторонам у справі.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що до відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Запропонувати позивачу, в разі отримання відзиву на позов, подати до суду свою відповідь на відзив у вигляді пояснень, міркувань і аргументів щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, протягом п`яти днів з дня отримання відзиву.

Запропонувати відповідачу подати до суду заперечення щодо відповіді позивача на відзив, протягом п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив.

Роз`яснити сторонам, що до відповіді на відзив та до заперечень застосовуються правила, встановлені ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України.

Відповідно до ч.7 ст.43 ЦПК України учасники справи мають зареєструвати свій електронний кабінет та можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя А.П. Токмакова

Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115667673
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —615/2362/23

Рішення від 14.02.2024

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Токмакова А. П.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Токмакова А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні