Ухвала
від 15.12.2023 по справі 674/2030/23
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 674/2030/23

Провадження № 2/674/723/23

УХВАЛА

про витребування доказів

15 грудня 2023 року м.Дунаївці

Суддя Дунаєвецького районного суду Хмельницької області Посунько Г.А., розглянувши клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Маківської сільської ради Кам`янець-Подільського району Хмельницької області про визнання права засновника селянського (фермерського) господарства в порядку спадкування за законом,

в с т а н о в и в :

07 грудня 2023 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Маківської сільської ради Кам`янець-Подільського району Хмельницької області про визнання права засновника селянського (фермерського) господарства в порядку спадкування за законом.

Своєю позовною заявою позивач ОСОБА_2 просить суд визнати за нею права засновника селянського (фермерського) господарства "Світанок" в обсязі, визначеному Статутом господарства, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

15 грудня 2023 року відкрито провадження у справі.

07 грудня 2023 року позивач ОСОБА_1 подала до суду письмове клопотання, яким просить витребувати від приватного нотаріуса Кам`янець-Подільського районного нотаріального округу Хмельницької області Люзняка О.М. копію спадкової справи, заведеної після ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Суд, дослідивши клопотання та матеріали цивільної справи, встановив наступні обставини.

Згідно ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч.3 ст.84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Згідно ч.6 ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

На підставі викладеного, беручи до уваги відсутність можливості у позивача самостійно подати докази та враховуючи їхню значимість для повного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає можливим задовольнити клопотання позивача та витребувати від приватного нотаріуса Кам`янець-Подільського районного нотаріального округу Хмельницької області Люзняка О.М. копію спадкової справи, заведеної після ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст.84 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання позивача ОСОБА_1 провитребування доказівв цивільнійсправі запозовом ОСОБА_1 до Маківськоїсільської ради Кам`янець-Подільськогорайону Хмельницькоїобласті провизнання правазасновника селянського(фермерського)господарства впорядку спадкуванняза законом - задовольнити.

Зобов`язати приватного нотаріуса Кам`янець-Подільського районного нотаріального округу Хмельницької області Люзняка Олега Миколайовича надати Дунаєвецькому районному суду Хмельницької області в строк до 30 січня 2024 року копію спадкової справи, заведеної після ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Роз`яснити приватному нотаріусу Кам`янець-Подільського районного нотаріального округу Хмельницької області Люзняку Олегу Миколайовичу положення ч.7 ст.84 ЦПК України: особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити приватному нотаріусу Кам`янець-Подільського районного нотаріального округу Люзняку Олегу Миколайовичу положення ч.8 ст.84 ЦПК України: у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали суду направити приватному нотаріусу Кам`янець-Подільського районного нотаріального округу Хмельницької області Люзняку Олегу Миколайовичу для виконання та всім учасникам справи для відому.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Посунько Г.А.

Дата ухвалення рішення15.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115669610
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —674/2030/23

Рішення від 12.03.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Рішення від 12.03.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні