Ухвала
від 15.12.2023 по справі 473/6908/23
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/6908/23

Номер провадження 1-кс/473/1424/2023

УХВАЛА

Іменем України

"15" грудня 2023 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області в складі: слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Вознесенську Миколаївської області клопотання слідчого СВ Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Вознесенської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів за кримінальним провадженням №42023152040000028 від 24.05.2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України,

встановив

До суду надійшло клопотання слідчого СВ Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Вознесенської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, яке обґрунтоване тим, що слідчим відділом Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42023152040000028, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, за фактом заволодіння коштами під час проведення робіт з поточного ремонту покрівлі службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Проведеним досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що 15.12.2022 між ІНФОРМАЦІЯ_2 в особі директора ОСОБА_5 , як замовником та ГОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в особі директора ОСОБА_6 як підрядником, укладено договір №151222 від 15.12.2022, згідно якого підрядник узяв зобов`язання виконати роботи на об`єкті «Поточний ремонт покрівлі корпусу А1 ІНФОРМАЦІЯ_3 по АДРЕСА_1 ». Ціна договору 4 085 784,64 грн.

Впродовж грудня 2022 року ГОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » складено акти виконаних будівельних робіт з поточного ремонту покрівлі корпусу А1 ІНФОРМАЦІЯ_4 , які підписано замовником та підрядником, чим засвідчено виконання робіт у повному обсязі, що стало підставою проведенню розрахунку.

Отримані підчас досудовогорозслідування відомостідають підставвважати,що виконаніроботи наоб`єкті невідповідають договірнійціні татехнічному завданню,зокрема згідноакту №15-14-13/10 ІНФОРМАЦІЯ_5 , завищено вартість робіт на суму 570 553,46 гри., що є фактичною сумою спричиненого матеріального збитку інтересам держави.

З метою визначення фактичного об`єму виконаних робіт та якості використаних матеріалів, ідентифікації осіб, що підписали документи які слугували підставою для виникнення фінансових зобов`язань, виникла необхідність у призначенні почеркознавчої експертизи, технічної експертизи документів, будівельно-технічної та економічної експертиз для забезпечення проведення яких необхідно надати в розпорядження експерта оригінали документів, що підлягають дослідженню. У зв`язку із чим необхідно вилучити у замовника робіт оригінали наступних документів: договір підряду №151222 від 15.12.2022, з усіма додатковими угодами та додатками; листи, рішення, які слугували підставою для зміни вартості та об`ємів робіт за договором підряду №151222 від 15.12.2022; довідки про вартість виконаних будівельних робіт і витрати, акти приймання виконаних будівельних робіт з підсумковими відомостями ресурсів з розрахунком загальновиробничих витрат; дефектні акти та акти скритих (прихованих) робіт; договір технічного нагляду з актами приймання-передачі наданих послуг; загальний журналів виконаних робіт на будівництві; чеки, квитанції, видаткові накладні, сертифікати якості на використані будівельні матеріали; рішення щодо виділення коштів на проведення будівельних робіт; кошторисну документацію будівництва та технічне завдання; конкурсну документацію з визначення виконавця робіт та пропозицію переможця; договірну ціну; платіжні доручення з питань оплати виконаних робіт та наданих послуг.

Документи які підлягають вилученню перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 .

В інший спосіб ніж як через дозвіл суду на тимчасовий доступ до документів, неможливо провести вилучення вказаних вище документів, оскільки вони містять охоронювану законом конфіденційну інформацію в тому числі, що містить комерційну таємницю та персональні дані.

В судове засідання слідчий СВ Вознесенського РУП ГУНП України в Миколаївської області ОСОБА_3 не з`явився, проте надіслав заяву про розгляд справи без його участі, в якій підтримав клопотання про тимчасовий доступ в повному обсязі.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_6 в судове засідання не з`явився. Про час та місце розгляду справи повідомлений.

Дослідивши клопотання та долучені до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до наступного.

Пунктом 5 ч. 2 ст. 131 КПК України передбачений такий вид заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно з ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 162 КПК України відомості, конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю, належать до охоронюваної законом таємниці.

Згідно ч.ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчим суддею встановлено, що 24.05.2023 року відомостіза фактом заволодіння коштами під час проведення робіт з поточного ремонту покрівлі службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » внесені до ЄРДР та зареєстровано кримінальне провадження №42023152040000028 з правовою кваліфікацією ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

На час розгляду клопотання досудове розслідування здійснюється Вознесенським РУП ГУНП в Миколаївській області.

Оригінали документів, до яких просить надати доступ слідчий СВ Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області в клопотанні знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 (Ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

В інший спосіб ніж як через дозвіл суду на тимчасовий доступ до речей та документів, неможливо провести вилучення копії вказаних вище документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, сприятимуть встановленню усіх осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, у зв`язку із чим необхідно отримати тимчасовий доступ та можливість вилучення їх копій.

Керуючись ст.ст. 162, 163, 164,372 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Вознесенського РУП ГУНП України у Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Вознесенської окружної прокуратури Миколаївської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів за кримінальним провадженням №42023152040000028 - задовольнити.

Надати дозвілслідчому СВВознесенського РУГІГУНП вМиколаївській області ОСОБА_3 ,тимчасовий доступта можливістьздійснити вилучення(виїмку)у ІНФОРМАЦІЯ_7 (Ідентифікаційнийкод НОМЕР_1 ),за адресою: АДРЕСА_1 документи щодозамовлення тавиконання робітна об`єкті«Поточний ремонтпокрівлі корпусуА1 ІНФОРМАЦІЯ_3 по АДРЕСА_1 », за договором підряду №151222 від 15.12.2022, а саме:

- договір підряду №151222 від 15.12.2022, з усіма додатковими угодами та додатками;

- листи, рішення, які слугували підставою для зміни вартості та об`ємів робіт за договором підряду №151222 від 15.12.2022;

- довідки про вартість виконаних будівельних робіт і витрати, акти приймання виконаних будівельних робіт з підсумковими відомостями ресурсів з розрахунком загальновиробничих витрат;

- дефектні акти та акти скритих (прихованих) робіт;

- договір технічного нагляду з актами приймання-передачі наданих послуг;

- загальний журнал виконаних робіт на будівництві;

- чеки, квитанції, видаткові накладні, сертифікати якості на використані будівельні матеріали;

- рішення щодо виділення коштів на проведення будівельних робіт;

- кошторисну документацію будівництва та технічне завдання;

- конкурсну документацію з визначення виконавця робіт та пропозицію переможця;

- договірну ціну

- платіжні доручення з питань оплати виконаних робіт та наданих послуг.

При здійсненні тимчасового доступу до вказаних документів забезпечити слідчім СВ Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 можливість ознайомитися з ними та вилучити їх, відповідно до вимог ст.165 КПК України.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Роз`яснити керівнику ІНФОРМАЦІЯ_2 , що відповідно дост.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудВознесенський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення15.12.2023
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу115678722
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —473/6908/23

Ухвала від 15.12.2023

Кримінальне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Миронова О. В.

Ухвала від 15.12.2023

Кримінальне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Миронова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні