Ухвала
від 13.12.2023 по справі 930/2837/23
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 930/2837/23

Провадження №2/930/794/23

УХ ВА ЛА

13.12.2023 року м. Немирів

Немирівський районний суд Вінницької області у складі:

головуючої судді Войницької Т. Є.,

за участі секретаря судового засідання Вакар Г.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представникапозивача Товаристваз обмеженоювідповідальністю Виробничо-комерційнафірма «НАДЕЖДА»- адвоката Кузнецова Владислава Олеговичапро участь в судовому засіданнні в режимі відеоконференції, -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Немирівського районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за заявою представникапозивача Товаристваз обмеженоювідповідальністю Виробничо-комерційна фірма «НАДЕЖДА»-адвоката БєлокриницькогоАртема Олександровичадо ОСОБА_1 про регресневідшкодування шкоди,завданої джереломпідвищеної небезпеки.

13.12.2023 року через Електронну пошту суду представник позивача Товаристваз обмеженоювідповідальністю Виробничо-комерційнафірма «НАДЕЖДА»- адвокат Кузнецов В.О. звернувся до суду з клопотанням про проведення наступного судового засідання в режимі відеоконференції із застосуванням системи ЄСІТС.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку про достатність правових підстав для задоволення клопотання, з огляду на наступне.

Згідно з ч.7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Відповіднодо ч.1 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч.3 ст.212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Крім того, Відповідно до Указу Президента України N 64/2022 від 24.02.2022 "Про введення воєнного стану" та ЗУ "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" запроваджено воєнний стан.

Зважаючи на наведені обставини, з метою забезпечення оперативності судового провадження, суд вважає за можливе задовольнити заяву представника позивача Товаристваз обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційнафірма «НАДЕЖДА»- адвоката Кузнецова В.О. та провести підготовче судове засідання, призначене на 19.12.2023 року о 10 годині 00 хвилин, в режимі відеоконференції із застосуванням системи відеоконференцзв`язку ЄСІТС поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

На підставі викладеного та керуючись ст. 11 Закону України « Про судоустрій і статус суддів", ст. ст. 212, 258, 260, 261, 353 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву представникапозивача Товаристваз обмеженоювідповідальністю Виробничо-комерційнафірма «НАДЕЖДА»- адвоката Кузнецова Владислава Олеговичапро участь в судовому засіданнні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Провести підготовче судове засідання у цивільній справі за заявою представникапозивача Товаристваз обмеженоювідповідальністю Виробничо-комерційнафірма «НАДЕЖДА»-адвоката Бєлокриницького Артема Олександровича до ОСОБА_1 про регресне відшкодування шкоди,завданої джереломпідвищеної небезпеки, призначене на 19.12.2023 року о 10 годині 00 хвилин, в режимі відеоконференції з використанням програмного забезпечення ЄСІТС, затвердженого Державною судовою адміністрацією України.

Надати можливість представникупозивача Товаристваз обмеженоювідповідальністю Виробничо-комерційнафірма «НАДЕЖДА»- адвокату Кузнецову Владиславу Олеговичу брати участь у розгляді справи в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Попередити представника позивача, що відповідно до ч.5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Попередити сторони, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису. Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Попередити сторони про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Копію ухвали негайно надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: cz.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Т.Є. Войницька

Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено19.12.2023
Номер документу115688889
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —930/2837/23

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні