Ухвала
від 18.12.2023 по справі 204/11537/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

ЄУН: 204/11537/23

Провадження №: 2/336/3888/2023

УХВАЛА

Іменем України

18 грудня 2023 року м. Запоріжжя

Суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя Дацюк О.І., розглянувши позовну заяву Управління соціального захисту населення Покровської міської ради Донецької області до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно отриманої адресної допомоги,

ВСТАНОВИВ:

Управління соціального захисту населення Покровської міської ради Донецької області звернулось із позовом до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно отриманої адресної допомоги.

Статтею 27 ч. 1 ЦПК України визначено, що позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом. Позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

У відповідності до положень ст. 28 ч. 9 ЦПК України позови до відповідача, місце реєстрації проживання або перебування якого невідоме, пред`являються за місцезнаходженням майна відповідача чи за останнім відомим зареєстрованим його місцем проживання або перебування чи постійного його заняття (роботи).

Відповідно із положеннями Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» внутрішньо переміщеною особою є громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру.

Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи засвідчує місце проживання внутрішньо переміщеної особи на період наявності підстав, зазначених устатті 1цього Закону.

З довідки Управління соціального захисту населення Покровської міської ради Донецької області від 13.12.2023 року вбачається, що ОСОБА_1 перебуває на обліку як внутрішньо переміщена особа та зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

При цьому відсутні будь-які докази того, що на момент звернення із позовом ОСОБА_1 зареєстрована в Амвросіївському районі Донецької області, що слідує з довідки Управління з питань паспортизації, реєстрації та еміграції ГУ в Донецькій області від 29.11.2023 року.

Крім того, ОСОБА_1 у відповідності до положень ст. 60 СК України є співвласником житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи вищевикладене, оскільки відповідач ОСОБА_1 на момент звернення із позовом не зареєстрована проживаючою у Амвросіївському районі Донецької області, має офіційно зареєстроване місце проживання (перебування) у м. Покровськ, фактично проживає у м. Покровськ, є співвласником нерухомого майна у м. Покровськ, тож справа підсудна Красноармійському районному суду Донецької області.

На підставі викладеного, керуючись ст. 31, 187, 353, 354 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу за позовом Управління соціального захисту населення Покровської міської ради Донецької області до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно отриманої адресної допомоги передати на розгляд до Красноармійського районного суду Донецької області.

Надіслати копію ухвали учасникам справи.

Цивільну справу передати на розгляд до Красноармійського районногосуду Донецькоїобласті не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Суддя О.І. Дацюк

Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено19.12.2023
Номер документу115689570
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про повернення безпідставно набутого майна (коштів)

Судовий реєстр по справі —204/11537/23

Рішення від 29.05.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дацюк О. І.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Токар Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні