Ухвала
від 13.12.2023 по справі 272/1237/23
АНДРУШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 272/1237/23

Провадження № 2/272/439/23

УХВАЛА

13 грудня 2023 року

Андрушівський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді - Карповця В.В.,

за участю секретаря судового засідання - Степанчук Т.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Андрушівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи на стороні відповідача: Бердичівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Андрушівська міська рада Житомирської області, про визнання батьківства та внесення змін в актовий запис про народження дитини, суд -

встановив:

У провадженні Андрушівського районного суду Житомирської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи на стороні відповідача: Бердичівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Андрушівська міська рада Житомирської області, про визнання батьківства та внесення змін в актовий запис про народження дитини.

Позивач у підготовче судове засідання не з`явився, надіслав заяву про проведення підготовчого судового засідання у його відсутність. Також від позивача на адресу суду надійшло клопотання про призначення судової біологічно-генетичної (молекулярно-генетичної) експертизи з метою встановлення чи є він, ОСОБА_1 біологічним батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідачка у підготовче судове засідання не з`явилась, оскільки надіслала заяву про проведення підготовчого судового засідання у її відсутність, щодо призначення по справі біологічно-генетичної (молекулярно-генетичної) експертизи не заперечувала.

Треті особи на стороні відповідача в підготовче судове засідання не з`явились.

Дослідивши матеріали справи судом встановлено, що відповідно до вимог ст. 81 ЦПК України слідує, що кожна сторона зобов`язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених статтею 82 цього Кодексу.

Докази подаються сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі.

Доказуванню підлягають ті обставини, які мають значення для ухвалення рішення у справі і щодо яких у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, виникає спір.

Статтею 12 ЦПК України зазначено, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, мають рівні права щодо подання доказів, їх дослідження та доведення перед судом їх переконливості.

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків встановлених цим Кодексом.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 103 ЦПК України визначено, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

Також п.8 ч.1 ст. 197 ЦПК України встановлено, що у підготовчому засіданні суд в тому числі і вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста.

На підставі викладеного суд дійшов висновку, що клопотання позивача подано до суду у відповідності до вимог чинного цивільного процесуального законодавства України, обгрунтоване та підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування обставин, що мають значення для справи потрібні спеціальні знання.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 103,104,116, 117,197,222, 252 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Клопотання позивача задовольнити.

Призначити по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи на стороні відповідача: Бердичівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Андрушівська міська рада Житомирської області, про визнання батьківства та внесення змін в актовий запис про народження дитини судову біологічно-генетичну (молекулярно-генетичну) експертизу, проведення якої доручити експертам Товариства з обмеженою відповідальністю «МАМА ПАПА» (вул. Тарасівська,2/21, м. Київ).

Оплату за проведення експертизи покласти на позивача ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , тел. НОМЕР_1 .

Попередити експертів при проведенні експертизи, про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України.

На вирішення експертам поставити запитання:

Чи є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 біологічним батьком

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , матір`ю якого є ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ?

Зобов`язати відповідачку, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (адреса місця проживання: АДРЕСА_2 ) забезпечити свою явку та явку малолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на проведення експертизи у визначенний експертом час та місце.

Роз`яснити учасникам справи вимог ст. 109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі: у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Провадження по справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Житомирського апеляційного суду на протязі п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

При цьому, у відповідності до п. п. 15.5 п.15 Розділу ХIII Перехідних Положень ЦПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до Житомирського апеляційного суду через Андрушівський районний суд Житомирської області.

Суддя:В. В. Карповець

СудАндрушівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено20.12.2023
Номер документу115693152
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —272/1237/23

Рішення від 09.05.2024

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні