Вирок
від 15.12.2023 по справі 552/7412/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/7412/23

Провадження № 1-кп/552/1539/23

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15.12.2023 року Київський районний суд м. Полтави у складi:

головуючого ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши в м. Полтаві у спрощеному провадженні кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023175430000597 від 10.11.2023 року по обвинуваченню

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Одесси, громадянина України, українця, освіта середня спеціальна, не одруженого, не працюючого, не судимого, фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України,

В С Т А Н О В И В :

09.11.2023 року близько 15 год. 30 хв. ОСОБА_3 , перебуваючи неподалік від домоволодіння за адресою: АДРЕСА_2 , знайшов на землі полімерний згорток з ізоленти жовтого кольору, в середині якого знаходився зіп-пакет із кристалічною речовиною блакитного кольору особливо небезпечною психотропною речовиною, обіг якої заборонено, - РVР, масою не менше 0,2125 г.

Усвідомлюючи як особа, яка періодично вживає психотропні речовини, суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, ОСОБА_3 підібрав зазначений згорток, після чого, розгорнувши та ідентифікувавши його вміст, поклав до лівої кишені одягненої на нього куртки з метою подальшого особистого вживання, тим самим незаконно придбавши без мети збуту особливо небезпечну психотропну речовину PVP у вказаному розмірі.

Того ж дня, близько 15 год. 55 хв., ОСОБА_3 , перебуваючи неподалік від домоволодіння, що розташоване за адресою: м. Полтава, вул. Адміністративна, 55, зберігаючи шляхом прихованого носіння у лівій кишені одягненої на нього куртки набуту задля особистого вживання без мети збуту психотропну речовину PVP у вказаному розмірі, був зупинений з метою перевірки документів ДОП СП ВП №1 ПРУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_4 , якій в ході опитування і поверхневої перевірки повідомив про наявність у нього відповідної психотропної речовини.

У зв`язку з викладеним, на місце події було викликано дізнавача сектору дізнання Відділу поліції №1 Полтавського РУП ГУ НП в Полтавській області, яким того ж дня в період часу з 17 год. 33 хв. по 18 год. 10 хв. вилучено добровільно видані ОСОБА_3 фрагмент ізоленти жовтого кольору та полімерний зіп-пакет із кристалічною речовиною блакитного кольору особливо небезпечною психотропною речовиною, обіг якої заборонено, - РVР, масою 0,2125 г, яку останній незаконно зберігав без мети збуту.

Дії ОСОБА_3 суд кваліфікує за ч. 1 ст. 309 КК України, як незаконне придбання та зберігання психотропної речовини без мети збуту.

Кримінальне провадження розглядалось судом відповідно до положень ст.ст. 381, 382 КПК України у спрощеному провадженні за клопотанням прокурора без виклику сторін.

Обвинувачений ОСОБА_3 подав заяву про те, що він беззаперечно визнає свою винуватість у вчиненні кримінального проступку та не оспорює встановлені досудовим розслідуванням обставини, та в присутності захисника ОСОБА_5 , надав свою згоду на розгляд обвинувального акту за його відсутності.

Вина обвинуваченого повністю доводиться наданими прокурором доказами, які містяться в матеріалах кримінального провадження, зокрема доказами зібраними органом досудового розслідування.

У силу ст. 66 КК України обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого є щире каяття та сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

У силу ст. 67 КК України обставини, що обтяжують покарання обвинуваченого не встановлено.

При призначенні обвинуваченому покарання, суд, виходячи з вимог ст. 65 КК України, враховує ступінь тяжкості вчиненого проступку, особу винного та обставини, що пом`якшують покарання.

Враховує те, що обвинуваченим вчинено кримінальний проступок, особу обвинуваченого, який свою провину у вчиненому ним кримінальному проступку беззаперечно визнав в повному обсязі, наявність обставини, що пом`якшує покарання, ОСОБА_3 раніше не судимий, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, суд приходить до переконання, про можливість призначення ОСОБА_3 покарання у виді обмеження волі та одночасно, враховуючи наявністю обставин, що пом`якшують покарання обвинуваченого, суд вважає за можливе звільнити обвинуваченого ОСОБА_3 від відбування основного покарання з випробувальним терміном на підставі ст.ст. 75, 76 КК України.

Судові витрати необхідно стягнути із обвинуваченої у відповідності до вимог ст.. 124 КПК України.

Долю речових доказів та документів розподілити у відповідності до вимог ст.. 100 КПК України.

Керуючись ст. ст. 373, 374 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

ОСОБА_3 визнати винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України і призначити йому покарання у виді 1 року обмеження волі.

На підставі ст.75КК України звільнити ОСОБА_3 від вiдбування призначеного покарання, якщо він протягом 1 року не вчинить нового кримінального правопорушення та виконає покладені на нього вироком суду зобов`язання.

Відповідно до ст.76КК України зобов`язати обвинуваченого:

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Стягнути із ОСОБА_3 на користь держави судові витрати за залучення експерта в сумі 1434 грн.

Речові докази, а саме: фрагмент ізоленти жовтого кольору та полімерний зіп-пакет із кристалічною речовиною блакитного кольору особливо небезпечною психотропною речовиною, обіг якої заборонено, - РVР, масою 0,2125 г знищити.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом 30 діб з моменту його проголошення через Київський районний суд м. Полтави.

Головуючий ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення15.12.2023
Оприлюднено19.12.2023
Номер документу115694163
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров'я населення Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту

Судовий реєстр по справі —552/7412/23

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Вирок від 15.12.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 07.12.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні