Ухвала
від 18.12.2023 по справі 533/983/23
КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18.12.2023 рокуКОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙСУД ПОЛТАВСЬКОЇОБЛАСТІ

Справа № 533/983/23

Провадження № 2-о/533/50/23

УХВАЛА

про залишення заяви без розгляду

18 грудня 2023 року Козельщинський районний суд Полтавської області

в складі: головуючого судді Оксенюк М. М.,

за участю: секретаря судового засідання Шуліки Л. Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу в порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Орган опіки та піклування виконавчого комітету Новогалещинської селищної ради, Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременчуцькому районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про надання права на реєстрацію шлюбу,

В С Т А Н О В И В

18.10.2023 заявник ОСОБА_1 звернулася до Козельщинського районного суду із заявою про надання права на реєстрацію шлюбу у якій просить надати заявнику право на реєстрацію шлюбу ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заява обґрунтована тим, що позивачка із зацікавленою особою ОСОБА_2 почали зустрічатись, а згодом почали перебувати у фактичних шлюбних відносинах. Між ними склалися теплі і щирі стосунки, мають взаємні міцні почуття любові та поваги один до одного, на даний час фактично вже створено сімейні відносини.

Ухвалою Козельщинського районного суду Полтавської області від 18.10.2023 справа призначена до розгляду.

16.11.2023 учасники справи в судове засідання не з`явилися, належним чином були повідомлені про дату, час та місце розгляду справи.

Розгляд справи відкладено, вирішено питання щодо поновлення виклику учасників справи.

13 грудня 2023 року заявниця ОСОБА_1 подала заяву про залишення заяви про надання права на шлюб на реєстрацію шлюбу - без розгляду.

У відповідності до ч.2 ст.247 ЦПК України, за відсутності всіх осіб, які беруть участь у справі, суд проводить розгляд цивільної справи без фіксування технічними засобами, за наявними у справі матеріалами.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Розглянувши заяву заявниці ОСОБА_1 про залишення заяви без розгляду, врахувавши думку учасників справи, застосовуючи аналогію закону, суд дійшов висновку, що заяву заявника слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.210, 247, 257-261,353 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В

Заяву ОСОБА_1 про залишення заяви без розгляду - задовольнити у повному обсязі.

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Орган опіки та піклування виконавчого комітету Новогалещинської селищної ради, Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременчуцькому районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про надання права на реєстрацію шлюбу - залишити без розгляду.

Роз`яснити заявнику, що згідно ч.2ст.257ЦПК України особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена упродовж п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Полтавського апеляційного суду через Козельщинський районний суд.

Апеляційна скарга в електронній формі подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя М. М. Оксенюк

Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено19.12.2023
Номер документу115694215
СудочинствоЦивільне
Сутьнадання права на реєстрацію шлюбу

Судовий реєстр по справі —533/983/23

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні