Постанова
від 04.10.2010 по справі 2а-11916/10/2/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Київська, 150, м. Сімфер ополь, Автономна Республіка Крим, Україна, 95493

ПОСТАНОВА

Іменем України

04 жовтня 2010 р. Справа №2а-11916/10/2/0170

Окружний адміністратив ний суд Автономної Республік и Крим у складі головуючого с удді Яковлєва С.В. , при секрет арі Дрягіні В.П.

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовом Управління Пен сійного Фонду України в Київ ському районі м. Сімферополя АР Крим

до Фірми «Атлант»

про стягнення 2961,76 грн. заборг ованості

за участю представників:

від позивача - не з' явивс я

від відповідача - не з' яв ився

Суть спору: Управління Пенс ійного фонду України в Київс ькому районі м. Сімферополя А втономної Республіки Крим (д алі позивач) звернулось до Ок ружного адміністративного с уду АР Крим з адміністративн им позовом про стягнення з Фі рми «Атлант» (далі відповіда ч) 2961,76 грн. заборгованості по ст раховим внескам, мотивуючи с вої вимоги тим, що відповідач всупереч вимог ст. 106 Закону Ук раїни «Про загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування» не здійснює сплату з аборгованості зі сплати стра хових внесків на загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування.

Позивач явку свого предста вника у судове засідання не з абезпечив, про час, дату та міс це його проведення повідомле ний належним чином, про причи ни неявки суд не повідомив.

Відповідач заперечення на позов до суду не надіслав, явк у свого представника у судов е засідання не забезпечив, пр о час та день його проведення був повідомлений належним ч ином, про причини неявки суд н е повідомив.

Суд, враховуючи належне пов ідомлення сторін про час, дат у та місце розгляду справи, пр иймаючи до уваги ненадання в ідповідачем доказів неможли вості участі його представни ка у судовому засіданні з пов ажних причин, відсутність у м атеріалах справи його клопот ання про неможливість розгля ду справи без участі його пре дставника, керуючись ст. 128 КАС України, вважає можливим про довжити розгляд справи на пі дставі наявних доказів.

Розглянувши матеріали спр ави, дослідивши надані доказ и, суд

ВСТАНОВИВ:

Відповідач зареєстров аний як платник збору на обов 'язкове державне пенсійне ст рахування в Управлінні Пенсі йного фонду України в Київсь кому районі м. Сімферополя за № 14-03-1266.

Принципи, основи та механіз м функціонування системи заг альнообов' язкового держав ного пенсійного страхування визначені в Законі України « Про загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування» в ід 09.07.03р. №1058-IV (далі Закон).

Згідно ст. 1 Закону страхові внески - це кошти відрахувань на соціальне страхування та збір на обов'язкове державне пенсійне страхування, сплач ені згідно із законодавство м, яке діяло раніше; кошти, спл ачені на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня згідно цього Закону.

Ст. 3 Закону визначає, що Пенс ійний фонд і юридичні особи є суб'єктами системи пенсійно го забезпечення в Україні.

Відповідно до п.2 ст. 5 Закону виключно цим Законом визнача ються порядок нарахування, о бчислення та сплати страхови х внесків, а також стягнення з аборгованості за цими внеска ми.

Страхувальник зобов' язан ий сплачувати страхові внеск и, нараховані за відповідний базовий звітний період, не п ізніше ніж через 20 днів із дня закінчення цього періоду (п. 6 ст. 20 Закону).

Суми страхових внесків сво єчасно не нараховані та/або н е сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обч ислені територіальними орга нами Пенсійного фонду у випа дках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону , вважаються простроченою за боргованістю із сплати страх ових внесків (далі - недоїмка) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінанс ових санкцій. (п. 2 ст. 106 Закону).

Згідно пункту 6 статті 17 Зако ну, страхувальник зобов'язан ий нараховувати, обчислювати й сплачувати у встановлений термін й у повному обсязі стр ахові внески.

Відповідно до розрахунку с ум страхових внесків на зага льнообов'язкове державне пен сійне страхування, поданого відповідачем позивачу в поря дку звітності, за відповідач ем утворилась заборгованіст ь зі сплати страхових внескі в за червень 2010 року в сумі 2961,76гр н.

Стаття 106 Закону передбачає , що територіальні органи Пен сійного фонду за формою і у ст роки, визначені правлінням П енсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають н едоїмку, вимогу про її сплату . Вимога про сплату недоїмки є виконавчим документом. Прот ягом десяти робочих днів із д ня одержання вимоги про спла ту недоїмки страхувальник зо бов' язаний сплатити суми не доїмки та суми фінансових са нкцій.

В порядку ст. 106 Закону п озивачем на адресу відповіда ча було направлено вимогу пр о сплату боргу від 02.08.2010р. № Ю 1454, я ка отримана останнім 05.08.2010 року , про що свідчить відмітка на п овідомленні про вручення пош тового відправлення.

Частиною 3 статті 106 Закону Ук раїни встановлено, що страху вальник у разі незгоди з розр ахунком суми недоїмки, зазна ченої у вимозі про сплату нед оїмки, узгоджує її з органами Пенсійного фонду в порядку, в становленому правлінням Пен сійного фонду, а в разі неузго дження вимоги із органами Пе нсійного фонду має право на о скарження вимоги в судовому порядку.

Враховуючи відсутність не згоди відповідача з розрахун ком суми заборгованості, вка зана вимога є узгодженою.

За таких обставин, станом на день розгляду справи за відп овідачем числиться заборгов аність зі сплати страхових в несків на загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання за червень 2010 року в сумі 2961,76 грн.

Відповідно до ст. 71 КАС Украї ни відповідач не надав доказ ів сплати ним зазначеної заб оргованості.

За таких обставин, суд вважа є, що позовні вимоги належить задовольнити у повному обся зі.

Керуючись ст. ст. 160-163, Кодексу адміністративного судочинс тва України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Фірми «Атлант» (95000, м. Сімферополь, вул. Менде лєєвава, 9/5, кв. 38; р/р 26003237161600 у АКІБ Укрсіббанк, м. Сімферополь, МФ О 351005, ЗКПО 13793491) на користь Управл іння Пенсійного фонду Україн и в Київському районі м. Сімфе рополя Автономної Республік и Крим (95034, АР Крим, м. Сімферопол ь, вул. Київська, 125-б, р/р 2560570445712 у КР У ВАТ «Державний ощадний бан к України» м. Сімферополь, МФО 324805, ЗКПО 20725930) 2961,76 грн. заборговано сті.

Постанова набирає законно ї сили через 10 днів з дня її про голошення. Якщо проголошено вступну та резолютивну части ну постанови або справу розг лянуто у порядку письмового провадження, постанова набир ає законної сили через 10 днів з дня її отримання у разі непо дання апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Апеляційна скарга подаєть ся до Севастопольського апел яційного адміністративного суду через Окружний адмініс тративний суд Автономної Рес публіки Крим протягом 10 днів з дня проголошення. У разі прог олошення вступної та резолют ивної частини постанови або розгляду справи у порядку пи сьмового провадження, апеля ційна скарга подається протя гом 10 днів з дня отримання.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до Севастополь ського апеляційного адмініс тративного суду.

Суддя Як овлєв С.В.

Дата ухвалення рішення04.10.2010
Оприлюднено12.10.2010
Номер документу11569850
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-11916/10/2/0170

Постанова від 04.10.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Яковлєв С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні