Рішення
від 07.09.2006 по справі 20-5/210
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

20-5/210

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

Іменем України

РІШЕННЯ

"07" вересня 2006 р. справа № 20-5/210

За позовом: Державної податкової інспекції в Ленінському районі м. Севастополя  (99011 м. Севастополь,  вул. Кулакова, 37)

До: Товариства з обмеженою відповідальністю “Всеукраїнський дитячий спортивно-технічний центр “Каскадер-фільм” (99007 м. Севастополь, вул. 4-а Бастіонна, 29)

Про стягнення заборгованості в  розмірі 1832,59 грн.

Суддя Євдокимов І.В.

Представники сторін:

Позивач: не з'явився;

Відповідач: не з'явився.

Суть спору:

Позивач, ДПІ в Ленінському  районі м. Севастополя,   звернувся до суду з позовною заявою до відповідача, Товариства з обмеженою відповідальністю “Всеукраїнський дитячий спортивно-технічний центр “Каскадер-фільм”, про стягнення заборгованості перед бюджетом  у сумі 1832,59  грн.

Свої позовні вимоги позивач обґрунтовує порушенням відповідачем податкового  законодавства України.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив.

Представник відповідача явку повноважних представників в судове засідання не забезпечив, ухвалу  суду від 21.08.2006 не виконав, відзив  на позовну заяву і витребувані судом документи не надав,  про дату, місце і час засідання сповіщався належним чином –замовленою кореспонденцією.

Суд визнав можливим розглянути справу згідно ст. 75 Господарського процесуального кодексу України за наявними в ній матеріалами.

Дослідивши надані позивачем докази,  суд, -

В с т а н о в и в :

ТОВ “Всеукраїнський дитячий спортивно-технічний центр “Каскадер-фільм”, зареєстровано в Севастопольською міською державною адміністрацією  15.08.2003 за № 04055587Ю0012091,  відповідно до законодавства України є  платником податків і зборів (обов'язкових платежів),  перебуває на обліку в ДПІ в Ленінському районі м. Севастополя  і зобов'язаний сплачувати до бюджету відповідні платежі.

Згідно зі ст. 1 Закону України “Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів” платниками податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів є підприємства, установи та організації, які є юридичними особами, іноземні юридичні особи (далі - юридичні особи), а також громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства (далі - фізичні особи), які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні транспортні засоби, які відповідно до статті 2 цього Закону є об'єктами оподаткування.

Відповідно до бази даних МРЄО ДАІ м. Севастополя станом на 10.08.2005 за боржником зареєстровані наступні транспортні засоби:

-          КАМАЗ 54112, ДНЗ СН 0127 НА від 06.05.2004;

-          ОДАЗ 9958, ДНЗ 02354 КС від 06.05.2004;

-          ALKA № Х.ДНЗ СН 0856 НА від 26.05.2004.

Згідно з ч. 3 ст. 6 1 Закону України “Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів” у порядку визначеному податковими органами, юридичні особи подають за місцем свого знаходження та за місцем постійного базування транспортних засобів до податкових органів, у строки, визначені законом для річного звітного періоду, на основі бухгалтерського звіту (балансу) розрахунки суми податку за формою, затвердженою центральним податковим органом України.

01.03.2005 боржник надав до ДПІ в Ленінському  районі м. Севастополя розрахунок суми податку з власників транспортних засобів і інших самохідних машин і механізмів, у якому визначені податкові зобов'язання в наступних розмірах:

I квартал –501,00 грн., підлягає  оплаті до 15.04.2005;

II квартал –500,00 грн., підлягає оплаті до 15.07.2005;

III квартал –500,00 грн., підлягає оплаті до 15.10.2005;

IV квартал –500,00 грн., підлягає оплаті до 15.01.2006.

Відповідно до п.п. 4.1.1 п. 4.1 ст. 4 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” платник податків самостійно обчислює суму податкового зобов'язання, яку зазначає у податковій декларації, крім випадків, передбачених підпунктом "г" підпункту 4.2.2 пункту 4.2, а також пунктом 4.3 цієї статті.

Згідно з п. 1.11 ст. 1 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” податкова декларація, розрахунок (далі - податкова декларація) - документ, що подається платником податків до контролюючого органу у строки, встановлені законодавством, на підставі якого здійснюється нарахування та/або сплата податку, збору (обов'язкового платежу).

Відповідно до п. 5.1 ст. 5 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” податкове зобов'язання, самостійно визначене платником податків у податковій декларації, вважається узгодженим з дня подання такої податкової декларації.

ТОВ “Всеукраїнський дитячий спортивно-технічний центр “Каскадер-фільм” не сплатило до бюджету суму податкових зобов'язань у встановлений Законом термін.

Згідно з п. 1.3 ст. 1 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” податковий борг (недоїмка) - податкове зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгоджене платником податків або узгоджене в адміністративному чи судовому порядку, але не сплачене у встановлений строк, а також пеня, нарахована на суму такого податкового зобов'язання.

Таким чином у боржника утворився податковий борг по податку на транспорт в розмірі 1797,56 грн. за II квартал 2005 (з урахуванням переплати).

20.12.2004 боржник надав до ДПІ в Ленінському  районі м. Севастополя декларацію по податку на прибуток підприємства за звітний 2004 рік.

Відповідно до п.п. 4.1.1 п. 4.1 ст. 4 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” платник податків самостійно обчислює суму податкового зобов'язання.

ТОВ “Всеукраїнський дитячий спортивно-технічний центр “Каскадер-фільм” не сплатило до бюджету суму податкових зобов'язань у розмірі 35,00 грн.

Таким чином за боржником числиться заборгованість перед бюджетом по податку на прибуток в розмірі 35,03 грн., з яких: 35,00 грн. –основний борг, 0,03 грн. –пеня.

Згідно з п.п. 6.2.3 п. 6.2 ст. 6 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” перша податкова вимога - не раніше першого робочого дня після закінчення граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов'язання. Перша податкова вимога містить повідомлення про факт узгодження податкового зобов'язання та виникнення права податкової застави на активи платника податків. обов'язок погасити суму податкового боргу та можливі наслідки непогашення його у строк.

ДПІ в Ленінському  районі м. Севастополя направила на адресу боржника першу податкову вимогу № 1/16 від 10.01.2005 на суму 35,00 грн.

Згідно з п.п. 6.2.4 п. 6.2 ст. 6 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” податкова вимога вважається надісланою (врученою) юридичній особі, якщо її передано посадовій особі такої юридичної особи під розписки або надіслано листом з повідомленням про вручення. Податкова вимога вважається надісланою (врученою) фізичній особі, якщо її вручено особисто такій фізичній особі або її законному представникові чи надіслано листом на її адресу за місцем проживання або останнього відомого місця її знаходження із повідомленням про вручення. У такому самому порядку надсилаються податкові повідомлення. У разі коли податковий орган або пошта не може вручити платнику податків податкове повідомлення або податкові вимоги у зв'язку з незнаходженням посадових осіб, їх відмовою прийняти податкове повідомлення або податкову вимогу, незнаходженням фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків, податковий орган розміщує податкове повідомлення або податкові вимоги на дошці податкових оголошень, встановленій на вільному для огляду місці біля входу до приміщення податкового органу. При цьому день розміщення такої податкової вимоги вважається днем її вручення.

У зв'язку з неможливістю вручення даній податкової вимоги ДПІ в Ленінському  районі м. Севастополя відповідно до п.п. 6.2.4 п. 6.2 ст. 6 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” податкова вимога була розміщена на дошці податкових повідомлень 24.01.2005 (акт № 2/24-0 від 24.01.2005).

Друга податкова вимога № 2/179 від 24.02.2005 направлена на адресу боржника, та була повернута на адресу ДПІ в Ленінському  районі м. Севастополя у зв'язку з неможливістю вручення.

Відповідно до  п.п. 6.2.4 п. 6.2 ст. 6 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” податкова вимога була розміщена на дошці податкових повідомлень (акт № 5/24 від 24.02.2005).

Таким чином перша податкова вимога № 1/16 від 10.01.2005 та друга податкова вимога № 2/179 від 24.02.2005 вважаються врученими.

Проте, заходів до погашення заборгованості відповідач не здійснює.

Згідно з п. 10.1 ст. 10 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” у разі коли інші, передбачені цим Законом, заходи з погашення податкового боргу не дали позитивного результату, податковий орган здійснює за платника податків та на користь держави заходи щодо залучення додаткових джерел погашення суми податкового боргу шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а за їх недостатності - шляхом продажу інших активів такого платника податків. Стягнення коштів та продаж інших активів платника податків провадяться не раніше тридцятого календарного дня з моменту надіслання йому другої податкової вимоги.

Згідно з Постановою Національного Банку України “Про твердження змін до Інструкції про міжбанківські розрахунки в Україні” № 66 від 12.03.2003 безспірне стягнення, безакцептне списання, примусове списання (стягнення) (далі - стягнення) коштів з кореспондентських рахунків банків здійснюється лише на підставі виконавчих документів, установлених законами України.

Також ДПІ в Ленінському  районі м. Севастополя була проведена перевірка ТОВ “Всеукраїнський дитячий спортивно-технічний центр “Каскадер-фільм” з питань вивчення майнового стану підприємства.

За результатами перевірки складений акт № 24-019/162 від 14.10.2005.

Перевіркою встановлено, що боржник за юридичною адресою не знаходиться. Права власності на нерухоме майно за даними БТІ та ДРОМН м. Севастополя не зареєстровано.

Відповідно до виписки про внесення запису до Державного реєстру заставного рухомого майна № 2367878 від 18.01.2005 у податковій заставі знаходяться усі активи боржника.

Відповідно до п. 3.1.1 ст. 3 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами і державними цільовими фондами»активи платників податків можуть бути примусово стягнутий в рахунок погашення його податкових зобов'язань виключно за рішенням суду.

На підставі викладеного, позовні вимоги позивача про стягнення з відповідача суми заборгованості перед бюджетом  у розмірі 1832,59 грн. підлягають задоволенню в повному об'ємі.

Керуючись ст. 49 Господарського процесуального кодексу України, суд покладає  на відповідача витрати по сплаті державного мита в сумі 102,00 грн. і витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу в сумі 118,00 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст. 22, 49,  75, 82-85, 115, 116 Господарського процесуального кодексу України, суд –

    

Вирішив:

1.          Позов задовольнити повністю.

2.          Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю “Всеукраїнський дитячий спортивно-технічний центр “Каскадер-фільм” (99007 м. Севастополь, вул. 4-а Бастіонна, 29, код ЄДРПОУ 32610796, р/р 26001301336437 у філії “Вид. Промінвестбанк” м. Севастополя, МФО 324515)  до бюджету для сплати податку на прибуток підприємств  на р/р 31110002600007, код платежу 11021000, одержувач   УДКУ в м. Севастополі, МФО 824509, код ЄДРПОУ 23193148) суму заборгованості  в розмірі 35,03 грн.  

Наказ видати після набрання рішенням законної сили

3.          Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю “Всеукраїнський дитячий спортивно-технічний центр “Каскадер-фільм” (99007 м. Севастополь, вул. 4-а Бастіонна, 29, код ЄДРПОУ 32610796, р/р 26001301336437 у філії “Вид. Промінвестбанк” м. Севастополя, МФО 324515)  до бюджету для сплати податку з власників транспортних засобів і інших самохідних машин і механізмів   на р/р 33216807600007, код платежу 12020100, одержувач   УДКУ в м. Севастополі, МФО 824509, код ЄДРПОУ 23193148) суму заборгованості  в розмірі 1797,56 грн.  

Наказ видати після набрання рішенням законної сили

4.          Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю “Всеукраїнський дитячий спортивно-технічний центр “Каскадер-фільм” (99007 м. Севастополь, вул. 4-а Бастіонна, 29, код ЄДРПОУ 32610796, р/р 26001301336437 у філії “Вид. Промінвестбанк” м. Севастополя, МФО 324515)  в доход Державного бюджету України державне мито в сумі 102,00 грн.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

5.          Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю “Всеукраїнський дитячий спортивно-технічний центр “Каскадер-фільм” (99007 м. Севастополь, вул. 4-а Бастіонна, 29, код ЄДРПОУ 32610796, р/р 26001301336437 у філії “Вид. Промінвестбанк” м. Севастополя, МФО 324515)  на користь Державного підприємства «Судовий інформаційний центр»” (03057 Україна, м. Київ, пр. Перемоги 44, п/р 26002014180001 у ВАТ “Банк Універсальний”, МФО 325707, ЄДРПОУ 30045370)  витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу в сумі 118,00 грн.

                              Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Суддя                                                                                                  І.В. Євдокимов

Рішення оформлено

згідно з вимогами

ст. 84 ГПК України

та підписано

11.09.2006

Розсилка:

1.          ДПІ в Ленінському районі м. Севастополя  (99011 м. Севастополь,  вул. Кулакова, 37)

2.          ТОВ “Всеукраїнський дитячий спортивно-технічний центр “Каскадер-фільм” (99007 м. Севастополь, вул. 4-а Бастіонна, 29)

3.          Справа

4.          наряд

СудГосподарський суд м. Севастополя
Дата ухвалення рішення07.09.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу115702
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20-5/210

Рішення від 23.05.2007

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Євдокимов І.В.

Рішення від 07.09.2006

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Євдокимов І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні