Постанова
від 29.09.2010 по справі 2а-2876/10/1170
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

< Список >

Україна

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

-------------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 вересня 2010 року Спр ава № 2а-2876/10/1170

10:30 год.

Кіровоградський окружний адміністративний суд у скла ді судді Кармазиної Т.М., розгл янувши у порядку скороченого провадження справу за адмін істративним позовом Долинсь кої міжрайонної державної по даткової інспекції до товари ства з обмеженою відповідаль ністю виробничо - комерційн ої фірми „АНТ” про припиненн я юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суд у з адміністративним позовом , в якому просить припинити юр идичну особу - ТОВ комерційн у фірму „АНТ”.

В обґрунтування позовних в имог позивач посилається на те, що в порушення в имог п.2 ст.9 Закону України „Пр о систему оподаткування”, ві дповідачем більше одного рок у не подано до органу державн ої податкової інспекції пода ткову звітність та інші доку менти і відомості, пов' язан і з обчисленням і сплатою под атків і зборів (обов' язкови х платежів).

Враховуючи те, що протягом с троку, встановленого п.3 ч.5 ст.18 32 КАС України, до суду не надій шло заперечення відповідача проти позову або ж його заява про визнання позову, суд вваж ає необхідним здійснення роз гляду справи за наявними в ма теріалах справи доказами.

Суд, дослідивши письмові до кази, оцінивши повідомлені п озивачем обставини, вважає, щ о позовні вимоги підлягають задоволенню.

Судом встановлено, що ТОВ ко мерційна фірма „АНТ” зареєст ровано як суб' єкт підприємн ицької діяльності - юридичн у особу Бобринецькою районно ю державною адміністрацією К іровоградської області 02.10.1995р ., що підтверджується копією с відоцтва про державну реєстр ацію відповідача (а.с.9), та пере буває на обліку в Бобринецьк ій міжрайонній державній под атковій інспекції, про що сві дчить копія довідки про взят тя на облік платника податкі в (а.с.11).

Відповідно до довідки Бобр инецького відділення Долинс ької міжрайонної державної п одаткової інспекції №1514 від 26.0 7.2010р. останню податкову звітні сть відповідачем подано до п одаткового органу 11.07.2008р. (а.с.12), щ о також підтверджується розр ахунком сплати єдиного подат ку суб' єктом малого підприє мництва - юридичної особи ТОВ комерційно ї фірми „АНТ” за ІІ квартал 2008 р оку (а.с.13).

Згідно вищезазначеної дов ідки відповідач не має забор гованості перед бюджетами та державними цільовими фондам и.

Відповідно до ч.1 ст.42 Констит уції України кожен має право на підприємницьку діяльніст ь, яка не заборонена законом. П ри цьому ст.67 Конституції Укр аїни встановлює, що кожен зоб ов' язаний сплачувати подат ки і збори в порядку і розміра х встановлених законом.

Статтею 9 Закону України „Пр о систему оподаткування” від 25.06.1991р. №1251-ХІІ (далі за текстом - Закон №1251-ХІІ) встан овлено обов' язок платників податків і зборів (обов' язк ових платежів) вести бухгалт ерський облік, складати звіт ність про фінансово-господар ську діяльність і забезпечув ати її зберігання у терміни, встановлені законами; подава ти до державних податкових о рганів та інших державних ор ганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську зв ітність та інші документи і в ідомості, пов' язані з обчис ленням і сплатою податків і з борів (обов' язкових платежі в); сплачувати належні суми по датків і зборів (обов' язков их платежів) у встановлені за конами терміни.

Відповідно до ст.ст. 2, 3 Закон у України “Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців” ві д 15.05.2003р. №755-IV (далі за текстом - З акон №755-IV) відносини, які виник ають у сфері державної реєст рації юридичних осіб та фізи чних осіб - підп риємців, регулюються Констит уцією України, цим Законом та нормативно - правовими акта ми, прийнятими відповідно до цього Закону. Дія цього Закон у поширюється на державну ре єстрацію всіх юридичних осіб незалежно від організаційно -правової форми, форми власно сті та підпорядкування, а так ож фізичних осіб - підприємц ів.

Пунктом 1 статті 59 Господарс ького кодексу України передб ачено, що припинення діяльно сті суб' єкта господарюванн я здійснюється шляхом його р еорганізації (злиття, приєдн ання, поділу, перетворення) аб о ліквідації - за рішенням в ласника (власників) чи уповно важених ним органів, за рішен ням інших осіб - засновників суб' єкта господарювання чи їх правонаступників, а у випа дках передбачених цим Кодекс ом - за рішенням суду.

Відповідно до п.1 ст.247 Господ арського кодексу України у р азі здійснення суб' єктом го сподарювання діяльності, що суперечить закону, до нього м оже бути застосовано адмініс тративно-господарську санкц ію у вигляді скасування держ авної реєстрації цього суб' єкта та його ліквідації.

Згідно п.2. ст.38 Закону №755-IV держ авна реєстрація припинення ю ридичної особи, крім іншого, п роводиться у разі: постановл ення судового рішення про пр ипинення юридичної особи.

Підставами для постановле ння судового рішення щодо пр ипинення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутство м юридичної особи є, у тому чис лі, неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону.

Враховуючи викладені обст авини, зокрема той факт, що від повідач з ІІІ кварталу 2008 року не звітує до податкових орга нів, суд дійшов висновку, що по зовні вимоги є обґрунтованим и, підтверджуються належними доказами та підлягають задо воленню.

Згідно ч.5 ст.38 Закону №755-IV суд п ризначає в рішенні щодо прип инення юридичної особи у зв'я зку з її ліквідацією комісію з припинення (ліквідаційну к омісію) та встановлює строк і порядок її роботи. Державний реєстратор вносить до Єдино го державного реєстру запис про призначення комісії з пр ипинення (ліквідаційної комі сії) не пізніше наступного ро бочого дня з дати надходженн я відповідного рішення.

Таким чином, суд вважає за н еобхідне призначити ліквіда ційну комісію у складі: голов и комісії - керівника ТОВ ко мерційної фірми „АНТ” - Ря боштан Андрія Григоровича та членів комісії - предста вників Долинської міжрайонн ої державної податкової інсп екції.

Згідно п.15 ст.4 Декрету КМУ „П ро державне мито” від 21.03.1991р. №7-93 Долинська міжрайонна держа вна податкова інспекція звіл ьняється від сплати державно го мита.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС Укр аїни у справах, в яких позивач ем є суб' єкт владних повнов ажень, а відповідачем - фізи чна чи юридична особа, судові витрати, здійснені позиваче м, з відповідача не стягуютьс я.

Зважаючи на викладене, судо ві витрати підлягають компен сації за рахунок Державного бюджету України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 86, 94, 159-163, 167 КАС Ук раїни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відпо відальністю комерційну фірм у „АНТ” (код ЄДРПОУ: 23094541, юридич на адреса: 27200, Кіровоградська о бласть, Бобринецький район, м .Бобринець, вул.50-річчя Жовтня , 56-б), зареєстроване Бобринець кою районною державною адмін істрацією Кіровоградської о бласті, у зв' язку з ліквідац ією, не пов' язаною з банкрут ством юридичних осіб.

Призначити ліквідаційну к омісію у складі: голови коміс ії - керівника товариства з обмеженою відповідальністю комерційної фірми „АНТ” - Рябоштан Андрія Григоровича та членів комісії - предст авників Долинської міжрайон ної державної податкової інс пекції.

Ліквідаційній комісії про вести заходи щодо ліквідації товариства з обмеженою відп овідальністю комерційної фі рми „АНТ”, визначені ст.ст. 60, 61 Г осподарського кодексу Украї ни.

Встановити строк роботи лі квідаційної комісії - 70 днів з дня набрання даною постано вою законної сили.

Копію постанови направити позивачу, відповідачу та Дер жавному реєстратору Бобрин ецької районної державної ад міністрації Кіровоградсько ї області.

Постанова суду підлягає не гайному виконанню.

Судові витрати компенсува ти за рахунок Державного бюд жету України.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку апеляційного оскарже ння, а у разі її апеляційного о скарження - з моменту проголо шення судового рішення суду апеляційної інстанції.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду через Кіровоград ський окружний адміністрати вний суд шляхом подання в 10-де нний строк з дня отримання ко пії постанови, апеляційної с карги, копія якої одночасно н адсилається особою, яка її по дає, до суду апеляційної інст анції.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Т.М. Кармазина

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.09.2010
Оприлюднено12.10.2010
Номер документу11570465
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2876/10/1170

Ухвала від 02.09.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 04.08.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Постанова від 29.09.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні