Ухвала
від 18.12.2023 по справі 603/656/23
БУЧАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 603/656/23

Провадження № 2-о/595/136/2023

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

"18" грудня 2023 р. місто Бучач

Суддя Бучацького районного суду Тернопільської області Содомора Р.О. ознайомившись із заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Орган опіки та піклування Монастириської міської ради, Монастириський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Чортківському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про усиновлення дітей, -

ВСТАНОВИВ:

До Бучацького районного суду Тернопільської області за підсудністю надійшла заява ОСОБА_1 , заінтересовані особи: особи Орган опіки та піклування Монастириської міської ради, Монастириський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Чортківському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про усиновлення дітей.

Відповідно до ч. 3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Подана заява відповідає вимогам статей 310, 311 ЦПК України. Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ст.217 СК України усиновлення дитини здійснюється за вільною згодою її батьків. Згода батьків на усиновлення дитини має бути безумовною. Угода про надання усиновлювачем плати за згоду на усиновлення дитини батькам, опікунам чи іншим особам, з якими вона проживає, є нікчемною. Згода батьків на усиновлення може бути дана ними лише після досягнення дитиною двомісячного віку. Якщо мати чи батько дитини є неповнолітніми, крім їхньої згоди на усиновлення потрібна згода їхніх батьків. Письмова згода батьків на усиновлення засвідчується нотаріусом. Мати, батько дитини мають право відкликати свою згоду на усиновлення до набрання чинності рішенням суду про усиновлення.

Згідно ч.3 ст.313 ЦПК України для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, встановлених Сімейним кодексом України, суд розглядає справи в закритому судовому засіданні.

Відповідно до ч. 1, 2 ст.226 Сімейного кодексу України особа має право на таємницю перебування на обліку тих, хто бажає усиновити дитину, пошуку дитини для усиновлення, подання заяви про усиновлення та її розгляду, рішення суду про усиновлення. Дитина, яка усиновлена, має право на таємницю, в тому числі і від неї самої, факту її усиновлення.

За таких обставин вважаю, що вищевказану цивільну справу про усиновлення дітей належить розглядати в закритому судовому засіданні.

Тому заяву необхідно прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 187, 318 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Орган опіки та піклування Монастириської міської ради, Монастириський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Чортківському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про усиновлення дітей.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити справу до розгляду у закритому судовому засіданні на "12" січня 2024 р. о 12:30 у Бучацького районного суду ( м.Бучач, вул.Міцкевича,11, зал №1 ).

Розгляд справи проводити судом у складі судді та двох присяжних Тимошів С.Я., Мельник В.М.

У судове засідання викликати заявника, представника заявника, заінтересованих осіб. На підставі ст.190 ЦПК України надіслати учасникам справи копію ухвали провідкриття провадження у справі. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі заінтересованій особі надіслати копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Заінтересована особа має право у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали суду про відкриття провадження у справі надіслати суду відзив на заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти заяви; заявнику - копію відзиву та доданих до нього документів.

Витребувати у Органу опіки та піклування Монастириської міської ради висновок щодо доцільності усиновлення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителем с.Горішня Слобідка, Чортківського району, Тернопільської області, дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Згідно ч.3 ст.312 ЦПК України, до висновку органу опіки та піклування мають бути додані: акт обстеження умов життя заявника, складений за місцем його проживання; свідоцтво про народження дитини; медичний висновок про стан здоров`я дитини, про її фізичний і розумовий розвиток; у випадках, встановлених законом, згода батьків, опікуна, піклувальника дитини, закладу охорони здоров`я або навчального закладу, а також самої дитини на усиновлення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://bc.te.court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Р. О. Содомора

СудБучацький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено21.12.2023
Номер документу115705739
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —603/656/23

Рішення від 29.01.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Рішення від 29.01.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні