Ухвала
від 07.12.2023 по справі 908/2868/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/47/22

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

07.12.2023 Справа № 908/2868/22

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Юлдашева Олексія Олексійовича, розглянувши матеріали господарської справи

кредитор - Товариство з обмеженою відповідальністю СІНГЛ СТОРІ, код ЄДРПОУ 43223983 (69096, Запорізька область, місто Запоріжжя, вулиця Гребельна, буд. 5) боржник Товариство з обмеженою відповідальністю КРОНБЕРСТ, код ЄДРПОУ 43223810 (69035 Запорізька область, місто Запоріжжя, вулиця Феросплавна, буд. 38, оф. 47)

За участю (найменування сторін та інших осіб, що беруть участь у справі):

Заявникпредставник ГУ ДПС у Запорізькій області - Скитиба Н.І.

УСТАНОВИВ:

Постановою Господарського суду Запорізької області від 22.08.2023р., зокрема, припинено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю КРОНБЕРСТ, код ЄДРПОУ 43223810 (69035 Запорізька область, місто Запоріжжя, вулиця Феросплавна, буд. 38, оф. 47). Припинено повноваження розпорядника майна боржника Клименка О.Ю. Визнано Товариство з обмеженою відповідальністю КРОНБЕРСТ, код ЄДРПОУ 43223810 (69035 Запорізька область, місто Запоріжжя, вулиця Феросплавна, буд. 38, оф. 47) - банкрутом. Відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю КРОНБЕРСТ призначено арбітражного керуючого Клименка Олександра Юрійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1965 від 21.10.2020; адреса: пр. Соборний, 44, офіс 33, м. Запоріжжя, 69063).

На офіційному веб-порталі судової влади України 25.08.2023р. за № 71270 розміщено повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно із статтею 60 Кодексу України з процедур банкрутства, у ліквідаційній процедурі господарський суд розглядає заяви з вимогами поточних кредиторів, які надійшли до господарського суду після офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом. Заяви з вимогами поточних кредиторів розглядаються господарським судом у порядку черговості їх надходження. За результатами розгляду зазначених заяв господарський суд своєю ухвалою визнає чи відхиляє (повністю або частково) вимоги таких кредиторів.

До Господарського суду Запорізької області 02.10.2023р. надійшла заява від ГУ ДПС у Запорізькій області (код ЄДРПОУ ВП 44118663) з кредиторськими вимогами до боржника на суму 3 780 274, 44 грн.

Ухвалою суду від 04.10.2023 прийнято до розгляду заяву ГУ ДПС у Запорізькій області (код ЄДРПОУ ВП 44118663) з кредиторськими вимогами до боржника на суму 3 780 274, 44 грн у судовому засіданні 24.10.2023 о 10-45.

Ухвалою від 24.10.2023 судове засідання відкладено на 07.12.2023 об 11-00.

Судом установлено, що арбітражний керуючий Клименко О.Ю. припинив свою діяльність, відповідно до ч. 1 п.7 ст. 26 Кодексу України з процедур банкрутства. Викладене підтверджується свідоцтвом про смерть.

Відповідно до ч.4 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень здійснюється господарським судом за клопотанням учасника провадження у справі або за власною ініціативою у разі:

1) невиконання або неналежного виконання обов`язків, покладених на арбітражного керуючого;

2) зловживання правами арбітражного керуючого;

3) подання до суду неправдивих відомостей;

4) відмови арбітражному керуючому в наданні допуску до державної таємниці або скасування раніше наданого допуску, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов`язків, визначених цим Кодексом;

5) припинення діяльності арбітражного керуючого;

6) наявності реального чи потенційного конфлікту інтересів.

Згідно з ч. 8 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства, до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про:

1) обрання голови комітету;

2) скликання зборів кредиторів;

3) звернення до господарського суду з вимогою про визнання правочинів (договорів) боржника недійсними на будь-якій стадії процедури банкрутства;

3-1) визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення у справі про банкрутство;

4) звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого, припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення іншого арбітражного керуючого;

5) надання згоди на продаж майна боржника (крім майна, що є предметом забезпечення) та погодження умов продажу майна боржника (крім майна, що є предметом забезпечення) у процедурі санації відповідно до плану санації або у процедурі ліквідації банкрута;

6) внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника;

7) інші питання, передбачені цим Кодексом.

Розглянувши матеріали справи, суд вирішив відкласти судове засідання та запропонувати комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю КРОНБЕРСТ виконати певні дії.

Відповідно до частини 1 статті 46 ГПК України сторони користуються рівними процесуальними правами.

Виходячи з приписів статей 55, 129 Конституції України, застосування та користування правами на судовий захист здійснюється у випадках та в порядку, встановлених законом.

Тобто, реалізація конституційного права, зокрема, на судовий захист ставиться у залежність від положень процесуального закону, в даному випадку - норм ГПК України.

Відповідно до приписів пункту четвертого частини п`ятої ст. 13 ГПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цих кодексом.

Згідно приписів статті 2 Господарського процесуального кодексу України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням господарського судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Основними засадами (принципами) господарського судочинства є: верховенство права, рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, гласність і відкритість судового процесу та його повне фіксування технічними засобами, змагальність сторін, диспозитивність, пропорційність, обов`язковість судового рішення, забезпечення права на апеляційний перегляд справи, забезпечення права на касаційне оскарження судового рішення у визначених законом випадках, розумність строків розгляду справи судом, неприпустимість зловживання процесуальними правами, відшкодування судових витрат сторони, на користь якої ухвалене судове рішення.

Згідно ч. 3 статті 198 Господарського процесуального кодексу України головуючий відповідно до завдання господарського судочинства керує ходом судового засідання, забезпечує додержання послідовності і порядку вчинення процесуальних дій, здійснення учасниками судового процесу їх процесуальних прав і виконання ними обов`язків, спрямовує судовий розгляд на забезпечення повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин справи, усуваючи із судового розгляду все, що не має істотного значення для вирішення справи.

Відповідно до статті 7 Закону України Про судоустрій і статус суддів кожному гарантується захист його прав, свобод та інтересів у розумні строки незалежним, безстороннім і справедливим судом, утвореним відповідно до закону. Судова система забезпечує доступність правосуддя для кожної особи відповідно до Конституції та в порядку, встановленому законами України.

Згідно зі статтею 17 Закону України Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини та частини 4 статті 11 Господарського процесуального кодексу України суди застосовують при розгляді справ Конвенцію про захист прав та основоположних свобод 1950 року і протоколи до неї, згоду на обов`язковість яких надано Верховною Радою України, та практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

Стаття 6 Конвенції про захист прав та основоположних свобод (далі Конвенція) гарантує право на справедливий і публічний розгляд справи. Право на розгляд справи означає право особи звернутися до суду та право на те, що його справа буде розглянута та вирішена судом. При цьому, особі має бути забезпечена можливість реалізувати вказані права без будь-яких перепон чи ускладнень. Здатність особи безперешкодно отримати судовий захист є змістом поняття доступу до правосуддя. Перешкоди у доступі до правосуддя можуть виникати як через особливості внутрішнього процесуального законодавства, так і через передбачені матеріальним правом обмеження. Для ЄСПЛ природа перешкод у реалізації права на доступ до суду не має принципового значення.

Керуючись ст.ст. 2, 7, 45, 46 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 12, 202, 216, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Відкласти судове засідання на 26.12.2023р. об 11-30.

Засідання суду відбудеться в приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4.

Зобов`язати комітет кредиторів надати суду кандидатуру арбітражного керуючого на виконання повноважень ліквідатора у справі № 908/2868/22 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю КРОНБЕРСТ.

Ухвала набирає законної сили у день її винесення та не підлягає оскарженню.

Ухвалу складено та підписано-18.12.23.

Суддя О.О. Юлдашев

Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено20.12.2023
Номер документу115724009
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/2868/22

Ухвала від 01.02.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 26.12.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 07.12.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 24.10.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 04.10.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 11.09.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 11.09.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Постанова від 22.08.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 25.07.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Судовий наказ від 05.07.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні