Ухвала
від 19.12.2023 по справі 718/4037/23
КІЦМАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №718/4037/23

Провадження №2/718/845/23

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

19.12.2023 року м.Кіцмань Чернівецька область

Суддя Кіцманського районного суду Чернівецької області СкорейкоВ.В., розглянувши матеріали цивільної справи № 718/4037/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа служба у справах дітей Кіцманської міської ради Чернівецької області про усунення перешкод і визначення порядку спілкування та участі у вихованні дітей,-

У С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Кіцманського районногосуду Чернівецькоїобласті звказаним вищепозовом.

Ухвалою Кіцманського районного суду Чернівецької області від 29.11.2023, вказану вище позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Розгляд справи визначено проводити в порядку загального позовного провадження. Підготовче судове засідання призначено на 19.12.2023.

Сторони в підготовче судове засідання 19.12.2023 не з`явилися.

Позивач ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явився, хоча завчасно та належним чином був повідомлений про час та дату розгляду справи.

Відповідачка ОСОБА_2 скерувала до суду заяву, в якій просить у задоволенні позову відмовити.

Представник третьої особи Наталія Ліска на адресу суду скерувала заяву про залучення третьої особи, а саме: служби у справах дітей Чернівецької міської ради, оскільки відповідачка ОСОБА_2 проживає з малолітніми дітьми у м. Чернівці.

Відповідно до ч. 1 та ч. 3ст. 53 Цивільного процесуального кодексу Українивизначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Виходячи з предмету спору та з урахуванням вимогст.54 Цивільного процесуального кодексу Українищодо наслідків незалучення у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог службу у справах дітей Чернівецької міської ради.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку, про необхідність відкладення підготовчого засідання у справі, у зв`язку із залученням заінтересованої особи, яка не заявляє самостійних вимог.

Керуючись ст.ст.49,53,54,181,189,192,247 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до розгляду справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа служба у справах дітей Кіцманської міської ради Чернівецької області про усунення перешкод і визначення порядку спілкування та участі у вихованні дітей - третю особу, що не заявляє самостійних вимог - службу у справах дітей Чернівецької міської ради.

Відкласти підготовче засідання у справі на 25.01.2024року о10:00 з викликом всіх учасників справи.

Зобов`язати службу усправах дітейЧернівецької міськоїради надати суду письмовий висновок щодо вирішення спору.

Роз`яснити, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов`язки, встановленністаттею 43 цього Кодексу. (п.6ст. 53 Цивільного процесуального кодексу України)

Третя особа, що не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву, які повинні відповідати вимогам третьої - шостоїст. 178 Цивільного процесуального кодексу України.

Учасники справи мають право подати відповідь на пояснення третьої особи до закінчення підготовчого засідання.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Василь Скорейко

СудКіцманський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено20.12.2023
Номер документу115735694
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —718/4037/23

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні