Вирок
від 19.12.2023 по справі 344/12128/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/12128/23

Провадження № 1-кп/344/1080/23

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2023 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області в складі

головуючого-судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника потерпілого ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

захисника ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження про обвинувачення ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Завій Калуського району Івано-Франківської області, українця, громадянина України, проживаючого по АДРЕСА_1 , з вищою освітою, фізичної особи-підприємця, одруженого, має на утриманні одну малолітню дитину, раніше не судимого, РНОКПП НОМЕР_1 ,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_5 вчинив шахрайство - заволодіння чужим майном шляхом обману, а також повторно вчинив шахрайство шляхом обману, за наступних обставин.

Так, 23 квітня 2018 року відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» ОСОБА_5 зареєстровано як фізичну особу-підприємця, основний вид діяльності: «43.22 Монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування», додаткові види діяльності: «42.99 Будівництво інших споруд, н.в.і.у.»; «43.39 Інші роботи із завершення будівництва» та «37.00 Каналізація, відведення й очищення стічних вод».

Приблизно у середині листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 , перебуваючи у приміщенні комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, юридична адреса: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, дізнався про пошук комунальним підприємством виконавця робіт щодо облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пунктів обігріву на території м. Івано-Франківськ. Надалі ФОП ОСОБА_5 запропонував комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради провести необхідні будівельні роботи після укладення відповідних договорів.

Після чого, 23 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 372/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Дорошенка, 18 в м. Івано-Франківськ (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 52 213, 27 гривень.

Згідно з п. 1.1. договору, виконавець зобов`язується надати послуги, зазначені в п. 1.2 даного Договору, а замовник прийняти і оплатити такі послуги. Відповідно до п. п. 4.1-4.2 договору, розрахунки за надані послуги проводяться на підставі документів про обсяги наданих послуг та їх вартості після їх повного надання (виконання), а вартість послуг, передбачену п. 3.1 договору, замовник виплачує виконавцю на основі актів здачі-приймання робіт/послуг і довідок про вартість наданих робіт/послуг, після підписання таких актів.

Пунктом 7.4 договору передбачено, що виконавець зобов`язується: організовувати і надавати послуги у відповідності з нормами і правилами (в тому числі пожежними та санітарно-технічними нормами), визначені кошторисною документацією, технічними вимогами до предмета закупівлі та пропозицією переможця закупівлі; відшкодувати відповідно до законодавства та договору завдані замовнику збитки, сплатити штрафні санкції у порядку встановленому договором; передавати замовнику у порядку, передбаченому законодавством та договором, надані послуги; виконувати належним чином інші зобов`язання, передбачені договором, Цивільним і Господарським кодексами України та іншими актами законодавства. Сторони домовились, що за порушення зобов`язань, передбачених договором, вони несуть відповідальність, визначену чинним законодавством (п. 10.1 Договору).

Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_2 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману.

З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою створення видимості виконання робіт в повному обсязі згідно договору, 30 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт № 3-0-1-1 за листопад 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів, а також завищив об`єми по укладанню щебня, улаштуванню каркасно-фільончастих перегородок у санвузлах, улаштуванню каркасно-фільончастих перегородок (зашивки пройому в стіні) та прокладанні трубопроводів водопостачання.

Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи.

Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_2 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 8285,27 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд.

Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 8285,27 гривень.

Крім цього, 23 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 371/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_3 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 44578,57 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_3 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 30 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт №4-02-1-1 за листопад 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_3 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 1124,57 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 1124,57 гривень.

Також, 23 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 373/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Молодіжна, 54 в м. Івано-Франківськ (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 55513,27 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_4 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 30 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт №5-02-1-1 за листопад 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів, а також завищив об`єми по укладанню щебня та улаштуванню санітарної кабіни. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_4 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 7860,27 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 7860,27 гривень.

Крім цього, 23 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 370/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_5 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 41172,45 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_5 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 30 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт №6-02-1-1 за листопад 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів та завищив об`єми улаштування каркасно-фільончастих дверей. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_5 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 1976,53 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 1976,53 гривень.

Також, 23 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 369/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_6 ) (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 51260,20 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_7 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 30 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт №7-02-1-1 за листопад 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів, а також завищив об`єми робіт по укладанню щебня та улаштування каркасно-фільончастих дверей. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_7 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 7057,20 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 7057,20 гривень.

Крім цього, 23 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 360/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_8 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 35695,92 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_8 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 30 лисопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт №8-02-1-1 за листопад 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів, а також завищив об`єми робіт по улаштуванню каркасно-фільончастих дверей та по вапняному пофарбуванню стін і стель. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_8 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 3848,98 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 3848,98 гривень.

Також, 23 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 358/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_9 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 32993,88 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_9 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 30 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт №9-02-1-1 за листопад 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів та завищив об`єми по улаштуванню каркасних фільончастих дверей. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_9 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 1599,88 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 1599,88 гривень.

Крім цього, 23 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 357/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_7 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 36427,55 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_7 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 30 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт № 10-02-1-1 за листопад 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів, пробивання та забивання отворів в стінах. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В, довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_7 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми

КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 2182,55 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 2182,55 гривень.

Також, 23 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 376/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Незалежності, 36 в м. Івано-Франківськ (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 37222,45 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_10 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 30 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт № 11-02-1-1 за листопад 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_10 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 692,45 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 692,45 гривень.

Крім цього, 23 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 377/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Г. Мазепи, 185 в м. Івано-Франківськ (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 43438,78 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_11 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 30 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт № 12-02-1-1 за листопад 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_11 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 1040,78 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 1040,78 гривень.

Також, 23 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 378/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_12 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 57811,22 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_12 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 30 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт №13-02-1-1 за листопад 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів, а також завищив об`єми по укладанню щебня та улаштуванню каркасно-фільончастих дверей. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_12 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 12772,22 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 12772,22 гривень.

Крім цього, 16 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 412/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_2 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 59 389, 80 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_2 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 19 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт № 14-02-1-1 за грудень 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів, пофарбування дверей та монтаж патрона з лампою ЛЕД. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_2 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 3062,25 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 3062,25 гривень.

Також, 15 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 410/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Сухомлинського, 6, корпус 3 в м. Івано-Франківськ (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 41464,29 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_13 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 16 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт № 15-02-1-1 за грудень 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів, а також завищив об`єми улаштування каркасно-фільончастих перегородок у санвузлах. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Сухомлинського, 6, корпус 3 в м. Івано-Франківськ (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 1923,01 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 1923,01 гривень.

Крім цього, 19 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 418/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_14 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 42330,61 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_14 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 20 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт № 16-02-1-1 за грудень 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_14 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 1474,49 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 1474,49 гривень.

Також, 19 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 417/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_12 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 45732,65 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_12 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 20 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт № 17-02-1-1 за грудень 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів та завищив об`єми по улаштуванню каркасно-фільончастих дверей. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_12 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 1618,37 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 1618,37 гривень.

Крім цього, 19 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 416/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Незалежності, 36 під`їзд 8 в м. Івано-Франківськ (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 37758,16 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_15 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 20 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт № 18-02-1-1 за грудень 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Незалежності, 36 під`їзд 8 в м. Івано-Франківськ (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 777,55 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 777,55 гривень.

Також, 19 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 415/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_16 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 50217,35 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_16 , у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 20 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт № 19-02-1-1 за грудень 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів та завищив об`єми по укладанню щебня. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_16 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 7543,35 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 7543,35 гривень.

Крім цього, 22 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 428/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_4 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 43556,12 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_4 , у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 23 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт № 20-02-1-1 за грудень 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів та завищив об`єми по укладанню щебеневої підсипки. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_4 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 6160,12 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 6160,12 гривень.

Також, 22 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 427/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_17 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 44653,06 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_17 , у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 23 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт № 21-02-1-1 за грудень 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів та завищив об`єми по укладанню щебня. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_17 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 2801,06 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 2801,06 гривень.

Крім цього, 22 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 431/22 про надання послуг по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Г. Хоткевича, 48 в м. Івано-Франківськ (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт» на загальну суму 46066,33 гривень. Однак, під час виконання робіт по облаштуванню споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_18 у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, 23 грудня 2022 року ФОП ОСОБА_5 видав акт приймання виконаних будівельних робіт № 22-02-1-1 за грудень 2022 року, в якому зазначив виконання будівельних робіт, які фактично не проводились, зокрема будівельні роботи по прокладанню повітропроводів та завищив об`єми по укладанню щебня. Надалі, ФОП ОСОБА_5 подав вказані документи до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі згідно поданої звітної документації, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, які стали підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за виконані роботи. Згідно висновку експертів за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по АДРЕСА_18 (ДК 021:2015-45000000-7-будівельні роботи та поточний ремонт», не відповідають вартості та об`ємам, визначених звітною документацією ФОП ОСОБА_5 , зокрема в акті приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та в довідці про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, а вартість завищення становить 4526,33 гривень, якими ФОП ОСОБА_5 незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 4526,33 гривень.

Також, 29 листопада 2022 року ФОП ОСОБА_5 уклав із комунальним підприємством «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради договір № 391/22 про закупівлю товару: «Аптечка медична велика» (ДК 021:2015:33190000-8-Медичне обладнання та вироби медичного призначення різні) на загальну суму 75900 гривень. Згідно умов укладеного договору, ФОП ОСОБА_5 (постачальник) зобов`язувався поставити: «Аптечка медична велика» (ДК 021:2015:33190000-8-Медичне обладнання та вироби медичного призначення різні), вказані в накладній для облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву, а комунальне підприємство «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради (покупець) зобов`язується прийняти та сплатити за поставлений товар на умовах договору. Однак, після укладення договору, у ФОП ОСОБА_5 виник протиправний умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, шляхом обману. З метою реалізації свого протиправного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства шляхом обману, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи настання таких наслідків, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, маючи на меті не постачати товар згідно договору, ФОП ОСОБА_5 видав накладну № 13/11 від 01 грудня 2022 року в якій зазначив про відвантаження одержувачу, тобто комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, товару - «Аптечка медична велика» у загальній кількості 50 шт., ціна за одиницю 1518 гривень, загальна сума без ПДВ - 75900 гривень, однак фактично зазначені аптечки до комунального підприємства не відвантажував. Надалі, ФОП ОСОБА_5 , з метою створення видимості поставки аптечок, достовірно знаючи, що аптечки фактично не відвантажував на підприємство, подав накладну № 13/11 від 01 грудня 2022 року до комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, після чого директор комунального підприємства ОСОБА_7 , будучи введеним в оману щодо відвантаження ФОП ОСОБА_5 та одержанням комунальним підприємством вказаних аптечок у повному обсязі згідно умов договору, підписав зазначену накладну, яка стала підставою оплати ФОП ОСОБА_5 бюджетних коштів за постачання медичних аптечок у загальній сумі 75900 гривень, якими останній незаконно заволодів та розпорядився на власний розсуд. Внаслідок вказаних протиправних дій ФОП ОСОБА_5 , комунальному підприємству «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради завдано матеріальної шкоди на загальну суму 75900 гривень.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень визнав повністю та беззастережно, підтвердив всі без винятку викладені в обвинувальному акті обставини та суду пояснив, що він дізнався про те, що КП «Управляюча компанія Комфортний дім» шукає підрядника. Згодом він з даним підприємством заключив договори на виконання робіт та почав проводити такі роботи. В той же час він завищував суми по об`єму будівельних матеріалів, зокрема по щебеню, якого писав більше, ніж завозив. Крім цього, роботи по виведенню димоходів були проведені не по всіх об`єктах, а димоходи взагалі не були встановлені, однак в актах він зазначав, що все було зроблено. Аналогічно було по аптечках, він їх поставив вже після початку досудового розслідування, в той же час в документах зазначав, що такі були поставлені раніше. В нього працювали наймані працівники, однак всю відповідальність за роботи перед замовником ніс лише він. Всього було двадцять об`єктів. Він мав на меті заволодіти коштами КП «Управляюча компанія Комфортний дім». На даний час він шкодує, що так сталося та щиро кається. Всі завдані підприємству збитки він добровільно відшкодував. Просив суворо не карати.

На підставі ч. 3 ст. 349 КПК України за згодою всіх учасників судового провадження судом встановлено порядок дослідження доказів в даному кримінальному провадженні та визнано недоцільним дослідження доказів стосовно фактичних обставин провадження, які ніким не оспорюються і визнаються самим обвинуваченим. Суд обмежився допитом обвинуваченого, дослідженням письмових доказів, які характеризують його особу, дають можливість вирішити долю речових доказів та питання процесуальних витрат. При цьому судом з`ясовано, що учасники судового провадження правильно розуміють зміст цих обставин, сумніву у добровільності та істинності їх позиції немає, а також їм зрозуміло, що вони у такому разі будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

Відтак суд вважає, що вина обвинуваченого ОСОБА_5 у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях знайшла своє підтвердження та кваліфікує його дії за ч. 1 ст. 190 КК України, як заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство); за ч. 2 ст. 190 КК України, як заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно.

Згідно з ст. 65 КК України особі, яка вчинила кримінальне правопорушення, має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень, а відповідно до ст. 50 КК України покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як засудженими, так і іншими особами.

Призначаючи покарання обвинуваченому ОСОБА_5 суд враховує: ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, які відповідно до ст. 12 КК України є кримінальним проступком та нетяжкими злочинами; дані про особу винного; його вік; стан здоров`я та його майновий стан; він є фізичною особою підприємцем; одружений; має на утриманні одну малолітню дитину ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; на обліку в лікарів психіатра та нарколога не перебуває; раніше не судимий, а також відсутність претензій у потерпілого.

Обставинами, які пом`якшують покарання, суд визнає повне та беззастережне визнання вини, щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення та добровільне відшкодування завданих збитків.

Обставиною, яка обтяжує покарання, суд визнає вчинення злочину з використанням умов воєнного стану.

Крім цього, в досудовій доповіді Івано-Франківського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області про обвинуваченого ОСОБА_5 зазначено про середній рівень ризику ймовірності вчинення повторного кримінального правопорушення та середній рівень ризику небезпеки для суспільства, у тому числі для окремих осіб, а виправлення ОСОБА_5 на думку органу пробації без позбавлення або обмеження волі можливе та не становить високої небезпеки для суспільства, в тому числі окремих осіб.

Отже, враховуючи вищенаведене, думку прокурора, яка просила призначити обвинуваченому остаточне покарання у виді штрафу в розмірі 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51000 гривень, представника потерпілого, яка викладена в письмовиій заяві, обвинуваченого та захисника, які просили суворо не карати, суд, виходячи з принципу індивідуалізації покарання, вважає, що ОСОБА_5 слід призначити основне покарання у виді штрафу в межах санкцій ч. 1 ст. 190 та ч. 2 ст. 190 КК України, з урахуванням ст. 70 КК України (шляхом часткового складання), і таке покарання буде достатнім, справедливим та необхідним для його виправлення, а також для запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як ним, так і іншими особами.

Цивільний позов не заявлявся.

Процесуальні витрати покласти на обвинуваченого, а долю речових доказів вирішити відповідно до ст. 100 КПК України.

Запобіжний захід щодо обвинуваченого ОСОБА_5 судом не обирався.

Арешт, накладений на майно, - скасувати.

Керуючись ст.ст. 368, 370, 373, 374, 615 Кримінального процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

ОСОБА_5 визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України, та призначити йому покарання:

за ч. 1 ст. 190 КК України у виді штрафу в розмірі 3000 (трьох тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51000 (п`ятдесят одну тисячу) гривень;

за ч. 2 ст. 190 КК України у виді штрафу в розмірі 4000 (чотирьох тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 68000 (шістдесят вісім тисяч) гривень.

Відповідно до ч. 1 ст. 70 КК України визначити ОСОБА_5 остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом часткового складання призначених покарань у виді штрафу в розмірі 6000 (шість тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 102000 (сто дві тисячі) гривень.

Стягнути з ОСОБА_5 в дохід держави 190945 (сто дев`яносто тисяч дев`ятсот сорок п`ять) гривень 62 коп. процесуальних витрат в кримінальному провадженні за проведення експертиз.

Речові докази:

- 2 великі медичні аптечки, червоного кольору, із маркуванням «AV PHARMA» з інструкцією щодо її використання в якій зазначено «дата виготовлення 2023.04.18», із наявними всередині медикаментами, які вилучено 12 травня 2023 року в КП «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради» (постанова слідчого від 12 травня 2023 року), - повернути КП «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради;

- документи, які вилучені в ході проведення обшуку в нежитлових приміщеннях за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 161, де фактично здійснює свою діяльність КП «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, код ЄДРПОУ 33644700, а саме: Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Дорошенка, 18 в м. Івано-Франківську», а саме договір № 372/22 від 23 листопада 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Івасюка, 40 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 371/22 від 23 листопада 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Молодіжна, 54 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 373/22 від 23 листопада 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Симоненка, 9А в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 370/22 від 23 листопада 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Вовчинецька, 208 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 369/22 від 23 листопада 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Берегова, 32 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 360/22 від 23 листопада 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Пулюя, 2 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 358/22 від 23 листопада 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Вовчинецька, 4 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 357/22 від 23 листопада 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Незалежності, 36 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 376/22 від 23 листопада 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Г. Мазепи, 185 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 377/22 від 23 листопада 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Набережна ім. В. Стефаника, 28 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 378/22 від 23 листопада 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Довженка, 9 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 412/22 від 16 грудня 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Сухомлинського, 6, корпус 3 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 410/22 від 15 грудня 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Тролейбусна, 4 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 418/22 від 19 грудня 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Набережна ім. В. Стефаника, 20 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 417/22 від 19 грудня 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Незалежності, 36, під`їзд 8 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 416/22 від 19 грудня 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Коновальця, 106А в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 415/22 від 19 грудня 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Миколайчука, 14 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 428/22 від 22 грудня 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Целевича, 14 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 427/22 від 22 грудня 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Документи щодо виконання робіт по об`єкту: «Облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пункту обігріву в будинку по вул. Г. Хоткевича, 48 в м. Івано-Франківську», і всіма додатками по вказаному об`єкту, а саме договір № 431/22 від 22 грудня 2022 року, дефектний акт, кошторисна документація, довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3, акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжне доручення; Договір № 391/22 від 29 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 393/22 від 30 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 386/22 від 29 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 387/22 від 29 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 421/22 від 21 грудня 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 422/22 від 21 грудня 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 429/22 від 22 грудня 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 425/22 від 21 грудня 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 414/22 від 19 грудня 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 413/22 від 19 грудня 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 349/22 від 21 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 350/22 від 21 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 384/22 від 28 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 385/22 від 28 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 392/22 від 29 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 394/22 від 30 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 382/22 від 25 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 390/22 від 29 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 389/22 від 29 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 381/22 від 25 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 379/22 від 25 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 380/22 від 25 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 420/22 від 21 грудня 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 395/22 від 30 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 383/22 від 28 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення); Договір № 388/22 від 29 листопада 2022 року із додатками (звіт про закупівлю, накладна та платіжне доручення (постанова слідчого від 29 червня 2023 року), повернути КП «Управляюча компанія «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради;

- оптичний CD-R диск із маркуванням «ВХ 4213036-ВБ25.05.2023» (постанова слідчого від 13 червня 2023 року), - зберігати в матеріалах кримінального провадження сторони обвинувачення.

Арешт, накладений відповідно до ухвали слідчого судді Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської обалсті від 16 травня 2023 року, скасувати.

Вирок може бути оскаржено з урахуванням вимог ч. 2 ст. 394 КПК України шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Копію вироку вручити обвинуваченому та прокурору негайно після його проголошення, інші учасники мають право отримати його копію в суді.

Головуючий-суддя Роман ХОРОСТІЛЬ

Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено20.12.2023
Номер документу115737238
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —344/12128/23

Вирок від 19.12.2023

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Хоростіль Р. В.

Ухвала від 25.07.2023

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Хоростіль Р. В.

Ухвала від 05.07.2023

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Хоростіль Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні