Ухвала
від 19.12.2023 по справі 450/4982/23
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/4982/23 Провадження № 2/450/1690/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2023 року Пустомитівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого-судді Мусієвського В.Є.

при секретарі Расяк С.М.

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників судового розгляду в приміщенні суду м. Пустомити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Онур Конструкціон Інтернешнл», Приватного підприємства«Версус-Фінанс», про відшкодування шкоди,

в с т а н о в и в:

В провадженні Пустомитівського районного суду Львівської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», ПП «Версус-Фінанс», про відшкодування шкоди.

Ухвалою судді від 16 жовтня 2023 року відкрито провадження у справі, а розгляд такої вирішено проводити у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

17 жовтня 2023 року представником позивача ОСОБА_2 подано заяву, якою уточнено назву відповідача.

24 листопада 2023 року представником відповідача ОСОБА_3 подано заяву про залучення його до участі у справі та надати електронний доступ до такої.

04 грудня 2023 року від представника відповідача ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» Якубович В.П. надішов відзив на позовну заяву згідно мотивів якого між ним та Службою автомобільних доріг у Львівській області укладено договір підряду № 120-12/21 від 31 грудня 2021 року і Додаток до нього Акт № 1 передачі доріг, відповідно до яких ділянка дороги, де відбулась дорожньо-транспортна пригода, обслуговується ПП «Версус-Фінанс», оскільки є перехідно-швидкісною смугою, яка облаштовувалась для заїзду-виїзду до АЗС «ОККО», що розташована в с. Пасіки-Зубрицькі на 548 км + 300 м автодороги загального користування державного значення М-06 «Київ-Чоп». Вказана інформація стверджується листом Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області № 03-4588/08-03 від 20 листопада 2023 року.

08 грудня 2023 року від представника позивача ОСОБА_1 . Петрина С.М. до суду надійшли відповідь на відзив та клопотання, у якому він просив залучити до участі у справі співвідповідача ПП «Версус-Фінанс».

Ухвалою від 11 грудня 2023 року клопотання представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 задоволено та залучено до участі у справі в якості відповідача ПП «Версус-Фінанс».

18 грудня 2023 року від представника відповідача ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» Якубович В.П. надійшло клопотання про залучення до участі у справі Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача. Клопотання мотивоване тим, що рішення у даній справі може вплинути на їх права та обов`язки, а в подальшому може виникнути право регресної вимоги.

У матеріалах справи відсутні клопотання сторін про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи наведене, відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

У відповідності до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши подане клопотання про залучення третьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,на сторонівідповідача та матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

За ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Частиною 4 ст. 53 ЦПК України передбачено, що у заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

З системного аналізу ст. 53 ЦПК України вбачається, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, підлягають залученню до участі у справі, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки.

Що ж до наявності юридичного інтересу у третьої особи, то у вирішенні відповідного питання суд має з`ясовувати, чи буде у зв`язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов`язки або змінено її наявні права та обов`язки, чи позбавлено певних прав і обов`язків у майбутньому.

Як вбачається з клопотання представника відповідача ТзОВ «ОнурКонструкціон Інтернешнл»Якубович В.П.від 18грудня 2023року,то обґрунтування залучення до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області, є те, що рішення у даній справі може зумовити обов`язок у зазначеної особи на регресну виплату, як замовника робіт за договором підряду № 120-12/21 від 31 грудня 2021 року.

З листа-відповіді Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області № 03-4588/08-03 від 20 листопада 2023 року ділянка дороги, де відбулась дорожньо-транспортна пригода, обслуговується ПП «Фінторін», яке у 2014 році змінило свою назву на ПП «ОККО-Бізнес Контракт», а згодом у 2021 році змінило назву на ПП «Версус-Фінанс», оскільки є перехідно-швидкісною смугою, яка облаштовувалась для заїзду-виїзду до АЗС «ОККО», що розташована в с. Пасіки-Зубрицькі на 548 км + 300 м автодороги загального користування державного значення М-06 «Київ-Чоп».

Зважаючи на те, що предметом розгляду даної справи є відшкодування шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, яка відбулась на 548 км + 800 м автодороги М-06 "Київ-Чоп", обслуговування якої на переконання представника позивача здійснює ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», а представника останнього здійснює ПП «Версус-Фінанс», суд вважає, що рішення у справі не впливає на права, свободи, інтереси або обов`язки Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області.

Таким чином, суд не вбачає підстав для залучення до участі у справі в якості третьої особи Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Щодо порушення інших немайнових прав та інтересів Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області, зокрема можливого подальшого звернення з регресними вимогами, то вказані обставини виходять за межі заявлених позовних вимог і є окремими позовними вимогами у відповідному судовому провадженні.

Враховуючи наведене, у задоволенні клопотання представника відповідача ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» Якубович В.П. про залучення до участі у справі Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, слід відмовити.

Керуючись ст. ст. 53, 247, 279 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

У задоволенні клопотання представника відповідача Товариства зобмеженою відповідальністю«Онур КонструкціонІнтернешнл» ЯкубовичВіталія Петровичапро залученнядо участіу справіСлужби відновленнята розвиткуінфраструктури уЛьвівській областів якостітретьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,на сторонівідповідача відмовити.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя Мусієвський В.Є.

Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено21.12.2023
Номер документу115741811
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —450/4982/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Бойко С. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Бойко С. М.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Бойко С. М.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Бойко С. М.

Рішення від 11.03.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Рішення від 23.02.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні