Ухвала
від 18.12.2023 по справі 549/394/23
ЧОРНУХИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №549/394/23

Провадження №2-о/549/50/23

УХВАЛА

18 грудня 2023 року суддя Чорнухинського районного суду Полтавської області Крєпкий С.І. розглянувши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки і піклування виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради Лубенського району Полтавської області, Комунальне некомерційне підприємство «Чорнухинський центр первинної медико-санітарної допомоги», про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна,

установив:

В провадженні Чорнухинського районного суду перебуває зазначена цивільна справа.

Ухвалою Чорнухинськогорайонного судуПолтавської областівід 01.12.2023відкрито провадженняу справіі призначено у справі судовий розгляд на 20.12.2023.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення доступу до безоплатної правничої допомоги» від 10.04.2023 №3022-ІХ, який набрав чинності 03.08.2023, розгляд справ, зокрема про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа.

Згідно з ч.1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Відповідно до пункту 24 частини 1 статті 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» (далі Закон) право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Пунктами 2 та 3 частини 2 статті 13 Закону визначено, що безоплатна вторинна правнича допомога включає такі види правничих послуг:

-здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правничу допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

- складення документів процесуального характеру.

Згідно з ч.4 ст.19 Закону у разі надходження судового рішення про залучення адвоката осіб, зазначених у пунктах 9, 24, 25 частини першої статті 14 цього Закону, центр з надання безоплатної правничої допомоги зобов`язаний невідкладно прийняти рішення про призначення адвоката та про надання безоплатної вторинної правничої допомоги.

Враховуючи відсутність у матеріалах справи відомостей про наявність у ОСОБА_2 адвоката, залученого на договірній основі, з метою забезпечення дотримання процесуальних прав та забезпечення процесуальних гарантій відносно фізичної особи у справі про визнання її недієздатної, суд вважає необхідним залучити для надання йому безоплатної вторинної правничої допомоги адвоката з числа адвокатів Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Керуючись ст.299 ЦПК України, ст.ст.12-14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу»,

ухвалив:

Залучити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки АДРЕСА_1 у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки і піклування виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради Лубенського району Полтавської області, Комунальне некомерційне підприємство «Чорнухинський центр первинної медико-санітарної допомоги», про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна,

Доручити Лубенському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для надання ним ОСОБА_2 безплатної вторинної правничої допомоги у вигляді правничих послуг, визначених п.2 та п.3 частини 2 статті 13 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу».

Призначеному адвокату з`явитись до зали суду Чорнухинського районного суду Полтавської області (селище Чорнухи вул.Стовпова,12 Лубенський район Полтавська область) на 13 год 00 хв 20 грудня 2023 року.

Копію ухвали направити Лубенському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для негайного виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Суддя С.І.Крєпкий

СудЧорнухинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено21.12.2023
Номер документу115748641
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —549/394/23

Рішення від 09.05.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

Рішення від 09.05.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні