Вирок
від 19.12.2023 по справі 296/8648/22
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/8648/22

1-кп/296/122/23

Вирок

Іменем України

19 грудня 2023 року м.Житомир

Корольовський районний суд м. Житомира в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

секретаря ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Житомирі кримінальне провадження №12022060400002460 по обвинуваченню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Житомира, громадянина України, українця, неодруженого, непрацюючого, з середньою-технічною освітою, проживаючого за адресою АДРЕСА_1 , раніше не судимого в силу ст. 89 КК України,

за ч.4 ст.185 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_4 , в невстановлений слідством час, в ніч з 22.10.2022 на 23.10.2022 перебував поблизу Житомирської міської гуманітарної гімназії № 23 ім. М.Й. Очерета, що за адресою м. Житомир, вул. Б.Лятошинського 14, де помітив неподалік ліцею насадження туй.

В цей день, час, місці та за вказаних обставин у ОСОБА_4 , з корисливих мотивів виник злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, із вищевказаної території, що належить ТОВ «АртХаус».

Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, в умовах воєнного стану ОСОБА_4 керуючись корисливим мотивом, пересвідчившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та вони залишаються непоміченими, шляхом вільного доступу таємно викопав дерева туї, в кількості 4 шт, вартістю за одну 458 грн., загальною вартістю 1832 грн.

Крім того, продовжуючи свій єдиний злочинний умисел, направлений на таємне викрадення майна, у період запровадженого на території України воєнного стану, в ніч з 23.10.2022 на 24.10.2022 ОСОБА_4 , перебуваючи поблизу Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 ім. М.Й. Очерета, що за адресою м. Житомир, вул. Б.Лятошинського 14, пересвідчившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та вони залишаються непоміченими, шляхом вільного доступу таємно, викопав дерева туї, в кількості 20 шт, вартістю за одну 458 грн., загальною вартістю 9160 грн.

Заволодівши майном, що належить ТОВ «АртХаус», і вказаний спосіб ОСОБА_4 розпорядився ним на власний розсуд, чим завдав ТОВ «АртХаус» майнової шкоди на загальну суму 10 992 грн.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 , свою винуватість у вчиненні вказаного вище злочину визнав повністю та дав покази які відповідають вищевикладеному.

Суд визнав недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, з`ясувавши, що учасники судового провадження правильно розуміють зміст цих обставин та немає сумнівів в добровільності їх позиції.

Обвинуваченому ОСОБА_4 , роз`яснено, що у такому випадку він буде позбавлений права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку. Проти недоцільності дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, не заперечували всі учасники судового провадження.

Виходячи з викладеного, суд вважає вину обвинуваченого ОСОБА_4 доведеною повністю та кваліфікує його умисні дії за ч. 4 ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненого в умовах воєнного стану.

Досудовим слідством, обвинувачений ОСОБА_4 обвинувачується в вчиненні вказаного кримінального правопорушення, повторно, але згідно ст. 89 КК України, ОСОБА_5 являвся не судимим, так як на момент скоєння вказаного кримінального правопорушення, відбув покарання, за вироком Коростенського місьрайонного суду Житомирської області від 22.09.2020 року, у виді арешту 25.03.2021 року, а дане кримінальне правопорушення вчинив 22.10.2022 року, тобто пройшло більше одного року з моменту відбуття покарання обвинуваченим за вказаним вироком. Виходячи з викладеного суд виключає з обвинувачення ОСОБА_4 кваліфікуючу ознаку повторність.

Представник потерпілого на виклик до суду не з`явилася, звернулася до суду з письмовою заявою про розгляд даного кримінального провадження без її участі, претензій морального та матеріального характеру до обвинуваченого не має, цивільний позов не заявляла.

При призначенні покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Згідно статті 66 КК України обставинами, що пом`якшують покарання ОСОБА_4 , є щире каяття у вчиненому, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, повне визнання вини та відшкодування шкоди шляхом повернення майна на досудовому слідстві.

Згідно статті 67 КК України обставин, що обтяжують покарання ОСОБА_4 не встановлено.

ОСОБА_4 раніше притягувався до кримінальної відповідальності, не працює, за місцем проживання характеризується посередньо, на обліку у лікаря психіатра та у лікаря нарколога не перебуває.

Враховуючи обставини кримінального провадження, особу винуватого, ступінь суспільної небезпечності скоєного, обставини що пом`якшують покарання та відсутність обтяжують покарання обставин, ставлення обвинуваченого до скоєного та з урахуванням досудової доповіді на обвинуваченого, суд приходить до висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства та призначає йому покарання в виді позбавлення волі з застосуванням ст.ст. 75, 76 КК України.

Керуючись ст. ст. 368, 370, 374 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді п`яти років позбавлення волі.

Застосувавши ст. 75 КК України, звільнити засудженого ОСОБА_4 від відбування призначеного покарання, якщо він протягом іспитового строку три роки не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки.

На підставі ст. 76 КК України, покласти на ОСОБА_4 обов`язки: не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Речові докази по даному кримінальному провадженню після набрання вироком законної сили: оптичний DVD-R диск з відеозаписами з камер спостереження - залишити на подальше зберігання при матеріалах досудового розслідування кримінального провадження. Хвої, в загальній кількості 21 шт, повернути за належністю представнику «АРТХАУС ГЛОБАЛ» на відповідальному зберіганні в якого вони і перебувають.

На вирок може бути подана апеляція до Житомирського апеляційного суду через Корольовський районний суд м.Житомира на протязі тридцяти днів з дня його проголошення, а засудженим до позбавлення волі, який перебуває під вартою в той же строк з моменту вручення копії вироку.

Вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок суду, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору. Копія вироку не пізніше наступного дня після його ухвалення надсилається учасникам судового провадження, які не були присутніми в судовому засіданні.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено21.12.2023
Номер документу115763860
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —296/8648/22

Вирок від 19.12.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Аксьонов В. Є.

Ухвала від 03.03.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Аксьонов В. Є.

Ухвала від 05.12.2022

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Аксьонов В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні