Ухвала
від 19.12.2023 по справі 291/404/21
РУЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 291/404/21

У К Р А Ї Н А

Ружинський районний суд Житомирської області

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 грудня 2023 року

Ружинський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді Митюк О.В.

при секретарі судового засідання Колесник Р.Ю.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у смт. Ружин цивільну справу за позовом

ОСОБА_1

до ОСОБА_2 , Ружинської державної нотаріальної контори

про визнання свідоцтва про право на спадщину за заповітом недійсним, визнання недійсним та скасування рішення про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно,-

в с т а н о в и в:

18.03.2021 року позивачка ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 , Ружинської державної нотаріальної контори про визнання свідоцтва про право на спадщину за заповітом недійсним, визнання недійсним та скасування рішення про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно.

Ухвалою суду від 10.07.2023 року було залучено до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Ружинської державної нотаріальної контори про визнання свідоцтва про право на спадщину за заповітом недійсним, визнання недійсним та скасування рішення про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, правонаступника відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_3 , проживаючого за адресою АДРЕСА_1 .

28.11.2023 року від відповідача ОСОБА_3 надійшла заява про зупинення провадження у даній справі, оскільки він призваний на військову службу під час мобілізації.

Представник позивача ОСОБА_4 в судове засідання не з`явилася, надіслала до суду заяву, в якій просить дану цивільну справу розглядати без її участі, та участі позивача. Щодо клопотання відповідача про зупинення провадження по справі не заперечує.

Інші учасники в підготовче судове засідання не з`явилися, належним чином повідомлені.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що клопотання відповідача підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст.251 ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі, зокрема, у разі перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст.253 ЦПК України провадження у справі зупиняється у випадках, зокрема, встановлених пунктом 2 частини першої статті 251 цього Кодексу, - до припинення перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Судом встановлено, що згідно довідки п`ятого відділу Житомирського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Житомирської області від 10.11.2023 року №5/3860, молодший сержант ОСОБА_3 перебуває на військовій службі в п`ятому відділі Житомирського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, призваний на військову службу під час мобілізації до Збройних Сил України 24.02.2022 року на підставі Указу Президента України від 24.02.2022 року №65/2022 «Про загальну мобілізацію».

З огляду на те, що ОСОБА_3 призваний для проходження військової служби за призовом під час мобілізації на особливий період, останній наполягає на його особистій участі в судових засіданнях, тому суд, керуючись положеннями п. 2 ч. 1 ст.253 ЦПК України, зобов`язаний зупинити провадження у даній справі.

Відтак, клопотання відповідача підлягає до задоволення.

Відповідно до ч.1 ст.254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення.

Таким чином, після усунення обставин, що зумовили зупинення провадження у справі, тобто, припинення перебування відповідача у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції, відповідач зобов`язаний повідомити про це суд.

Керуючись п.2 ч.1 ст. 251, ст. 253, 260, 261, 353 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Клопотання відповідача ОСОБА_3 про зупинення провадження у справі задоволити.

Зупинити провадження у цивільній справі №291/404/21 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Ружинської державної нотаріальної контори

про визнання свідоцтва про право на спадщину за заповітом недійсним, визнання недійсним та скасування рішення про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, до закінчення обставин, що зумовили зупинення провадження у справі.

Після усунення обставин, що зумовили зупинення провадження у справі зобов`язати відповідача повідомити про це суд невідкладно.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Житомирського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги на ухвалу суду. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя О. В. Митюк.

Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено21.12.2023
Номер документу115764013
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію права власності на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —291/404/21

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 02.12.2021

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 12.04.2021

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 12.04.2021

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні