Ухвала
від 19.12.2023 по справі 353/1397/23
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 353/1397/23

Провадження № 1-кс/353/177/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2023 рокум.Тлумач

Слідчий суддя Тлумацького районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянув клопотання старшого слідчого СВ відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Тлумацького відділу Івано-Франківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні №12023091240000184, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09.12.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів, якими володіє комунальне некомерційне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, юридична адреса якого: АДРЕСА_1 .

Клопотання надійшло до суду «18» грудня 2023 року о 11 год. 06 хв.

Суд перевірив надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по доданих матеріалах, -

в с т а н о в и в :

Старший слідчий СВ відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті капітан поліції ОСОБА_3 звернулася до Тлумацького районного суду Івано-Франківської області з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, яке було погоджене прокурором Тлумацького відділу Івано-Франківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , та відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

В клопотанні старший слідчий СВ відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті капітан поліції ОСОБА_3 просить надати тимчасовий доступ до речей та документів, якими володіє комунальне некомерційне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, юридична адреса якого: АДРЕСА_1 , а саме: медичної карти стаціонарного хворого комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з можливістю тимчасового її вилучення.

У клопотанні старший слідчий СВ відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті капітан поліції ОСОБА_3 зазначає, що досудовим розслідуванням встановлено, що 08.12.2023 року до відділення поліції №5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області поступила протокол-заява від ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 про те, що 18.10.2022 року військовослужбовці російської федерації в порушення законів та звичаїв ведення війни, здійснили обстріл населеного пункту Білогорівка Луганської області, внаслідок чого він отримав тілесні ушкодження у вигляді мінно-вибухової травми, вогнепального осколкового проникаючого поранення, наскрізного хребетно-спинномозкового поранення з відкритим вогнепальним переломом Т-2-Т-8 хребців та забою спинного мозку з нижньою параплегією.

Відповідно до протоколу допиту потерпілого ОСОБА_5 встановлено, що з 09.12.2022 року він перебував на стаціонарному лікуванні у комунальному некомерційному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області.

Стороною кримінального провадження, на яку покладено обов`язок у збиранні та оцінюванні доказів, що стосується вказаного кримінального провадження, та які містяться у речах та документах, встановлено, що медична карта стаціонарного хворого комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 містить відомості, що становлять лікарську таємницю.

Згідно ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей та документів особи у володінні якої вони знаходяться, здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Зазначені документи не є речами, до яких заборонено доступ (відповідно до ст. 161 КПК України): листуванням або іншою формою обміну інформацією між захисником та його клієнтом, або будь-якою особою, яка представляє його клієнта, у зв`язку із наданням правової допомоги, або об`єктами, які додані до листування, чи інших форм обміну інформацією.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи, а саме: медична карта стаціонарного хворого комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 знаходиться в комунальному некомерційному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , має суттєве значення для належної кваліфікації вчиненого діяння, встановлення обставин та необхідна для проведення судово-медичної експертизи, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ з можливістю її вилучення, з огляду на вищенаведене старший слідчий просила клопотання задовольнити.

Представник комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області в судове засідання на розгляд клопотання не з`явився, про причини неприбуття не повідомив, хоча був повідомлений належним чином, що відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України не перешкоджає розгляду клопотання.

На розгляд клопотання про тимчасовий доступдо речейта документів прокурор ОСОБА_4 не з`явився, однак на адресу суду надіслав заяву, в якій клопотання підтримав, оскільки є необхідність у наданні тимчасового доступу до речей і документів, так як вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищевказана інформація має суттєве значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню в кримінальному провадженні, а також необхідні для проведення експертизи. Просив справу розглянути у його відсутності.

На розгляд клопотання про тимчасовий доступдо речейта документів старший слідчий СВ відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті капітан поліції ОСОБА_6 не з`явилася, однак на адресу суду надіслала заяву, в якій клопотання підтримала, просила його задовольнити та справу розглянути у її відсутності.

Сторона кримінального провадження, що подала клопотання, довела, що вказані в клопотанні документи перебувають у володінні комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, інформаціямаєсуттєве значеннядля встановленняобставин,які підлягаютьдоказуванню вкримінальному провадженні,а такожнеобхідні дляпроведення експертизи, тому клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163, 164 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання старшого слідчого СВ відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті капітана поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті капітану поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей та документів, якими володіє комунальне некомерційне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, юридична адреса якого: АДРЕСА_1 , а саме: медичної карти стаціонарного хворого комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з можливістю тимчасового її вилучення.

Ухвала підлягає виконанню групі слідчих СВ відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті у кримінальному провадженні: ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 .

У разі невиконання ухвали може бути постановлена ухвала про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання і вилучення зазначених документів.

Строк дії ухвали 30 (тридцять) днів.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Тлумацького районногосуду ОСОБА_1

СудТлумацький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу115768100
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —353/1397/23

Ухвала від 19.12.2023

Кримінальне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУЩАК Н. І.

Ухвала від 19.12.2023

Кримінальне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУЩАК Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні