Ухвала
від 20.12.2023 по справі 556/3609/23
ВОЛОДИМИРЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 556/3609/23

Номер провадження 6/556/27/2023

УХВАЛА

іменем України

про тимчасовеобмеження виїздуборжника замежі України

20.12.2023 року. смт.Володимирець

Володимирецький районний суд Рівненської області

в складі головуючої судді Іванків О.В.,

при секретарі Кньовець Н.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання начальника Володимирецького відділу ДВС у Вараському районі Рівненської області Ніколайчука В.А., про тимчасове обмеження у виїзді за межі України, -

в с т а н о в и в :

Начальник Володимирецького відділу ДВС у Вараському районі Рівненської області Ніколайчук В.А., звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження у виїзді за межі України ОСОБА_1 , який ухиляється від виконання постанови №556/707/23 Володимирецького районного суду Рівненської області від 02.05.2023 про стягнення з ОСОБА_1 на користь держави штраф за порушення правил дорожнього руху в сумі 17000,00 грн.

Державним виконавцем за заявою стягувана на підставі виконавчого документа відкрито виконавче провадження № 72275026 з примусового його виконання.

ОСОБА_1 , нормою на самостійне виконання не скористався, заборгованість не погасив.

Боржник ухиляється від виконання покладених на його зобов`язань щодо сплати заборгованості по забогованості. Ухилення є його повна бездіяльність щодо погашення штрафу. Під діями боржника розуміється повна безвідповідальність особи та бездіяльність спрямована на невиконання рішення щодо стягнення боргу.

ОСОБА_1 - ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає в АДРЕСА_1 , не перебуває у трудових відносинах, інших джерел доходів не має. Розрахункових рахунків відкритих у банківських установах не має, пенсії не отримує.

Іншого майна на яке згідно із Законом може бути звернено стягнення в ході проведених виконавчих дій не виявлено.

Розгляд подання просив провести без участі представника відділу.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення подання.

Так, у відповідності до ст.446 Цивільного процесуального кодексу України процесуальні питання, пов`язані із виконанням судових рішень у цивільних справах, вирішуються судом, який розглядав справу.

Тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення. Суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням, на строк до повного виконання такого судового рішення. Ухвала про тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути постановлена за поданням державного або приватного виконавця, яким відкрито відповідне виконавче провадження. Суд негайно розглядає таке подання без повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного (приватного) виконавця, як це передбачено ст.441 ЦПК України.

Як вбачається з п.5) ч.2 ст.6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в`їзду в Україну громадян України» громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, в разі, якщо він ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на нього судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом, - до виконання зобов`язань або сплати заборгованості зі сплати аліментів.

Під поняттям злісності розуміється тривалість ухилення, продовження ухилення після попередження державним виконавцем про необхідність виконання свого обов`язку.

З подання державного виконавця та долучених до нього матеріалів вбачається, що ОСОБА_1 , злісно ухиляється від сплати штрафу, а саме ухиляється від явки за викликами до державного виконавця, незважаючи на неодноразові виклики, не надає інформації про свій заробіток (дохід) та наявні у нього активи.

Враховуючи викладене, приймаючи до уваги, що громадяни України на підставі міждержавних угод вправі виїжджати за межі України на підставі паспорта громадянина України, за відсутності паспорта для виїзду за кордон, суд приходить до висновку про наявність підстав для встановлення обмеження у виїзді за межі України ОСОБА_1 .

Керуючись ст.441 ЦПК України, ст.11 Закону України Про виконавче провадження, ст.6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в`їзду в Україну громадян України» , суд,-

п о с т а н о в и в :

Подання начальника Володимирецького відділу ДВС у Вараському районі Рівненської області Ніколайчука В.А., задоволити повністю.

Тимчасово обмежити ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , (РНОКПП НОМЕР_1 ), у праві виїзду за межі України шляхом заборони перетинати державний кордон України до виконання своїх зобов`язань покладених згідно постанови Володимирецького районного суду Рівненської області від 02.05.2023 №556/707/23.

Виконання ухвали покласти на Державну прикордонну службу України.

Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет https://court.gov.ua/sud1702/.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до апеляційного суду Рівненської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

У відповідності до ч.2 ст.261 ЦПК України ухвала суду, постановлена в судовому засіданні без виклику учасників, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Іванків О.В.

Дата ухвалення рішення20.12.2023
Оприлюднено22.12.2023
Номер документу115777268
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження у виїзді за межі України

Судовий реєстр по справі —556/3609/23

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Іванків О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні