Ухвала
від 19.12.2023 по справі 727/12050/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/12050/23

Провадження № 2/727/2025/23

У Х В А Л А

про відмову у закритті провадження у справі

19 грудня 2023року м. Чернівці

Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

головуючої судді - М.Є. Бойко,

за участю:

секретаря судових засідань Васківчук В.В.,

представника позивача - адвоката Попової-Завгородньої С.Г.,

представника відповідача Чернівецької обласної ради - Базюка Ю.Р.,

представника відповідача Комунального некомерційного підприємства "Чернівецький обласний перинатальний центр" - Софяк В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в м. Чернівці, в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін, клопотання про закриття провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Чернівецької обласної ради, Комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний перинатальний центр» про визнання протиправним та скасування розпорядження про відсторонення, допуск до виконання обов`язків на посаді генерального директора, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

встановив :

У листопаді 2023 року Позивач звернувся до суду з позовом до Чернівецької обласної ради, Комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний перинатальний центр» про визнання протиправним та скасування розпорядження про відсторонення, допуск до виконання обов`язків на посаді генерального директора, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

18.12.2023 представник відповідача Чернівецької обласної ради - Базюк Ю.Р. звернувся до суду через систему "Електронний суд" з клопотанням про закриття провадження у вищезазначеній справі в зв`язку із відсутністю предмета спору, обґрунтовуючи його тим, що розпорядженням голови Чернівцької обласної ради за №114-П "Про внесення змін до пункту 1 розпорядження голови Чернівецької обласної ради від 08.11.2023 року №110-П" у базовому розпорядженні слова "без збереження заробітної плати замінено словами "з частковим збереженням заробітної плати у розмірі посадового окладу", а тому він вважає, що наслідком зазначеного вище розпорядження є ухвалення рішення про допуск позивача до роботи та виплату йому винагороди за виконану роботу з 08 листопада 2023 року, що у своє чергу припиняє існування предмета спору у цій справі.

Представник відповідача Чернівецької обласної ради - Базюк Ю.Р. та представник відповідача Комунального некомерційного підприємства "Чернівецький обласний перинатальний центр" - Софяк В.В. у судовому засіданні 19.12.2023 року вищевказане клопотання підтримали та просили його задовольнити.

Адвокат позивача - адвокат Попова-Завгородня С.Г. в судовому засіданні проти задоволення клопотання відповідача заперечувала, вважаючи його необґрунтованим та безпідставним.

Заслухавши думку учасників справи, дослідивши матеріали клопотання та цивільної справи суд приходить до наступного висновку.

Згідно з п. 2 ч.1 ст.255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо відсутній предмет спору.

Відповідно до статті 16 ЦК України кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

Відповідно до ст.55 Конституції України права і свободи людини і громадянина захищаються судом. Кожен має право будь-яким не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань. За положеннями ст.124 Конституції України юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, що виникають у державі.

В ході обговорення питання про закриття провадження по справі отримана судом інформація не підтвердила факт відсутності предмета спору між сторонами, оскільки між ними залишилися неврегульовані питання та представник позивача наполягає на необхідності вирішення спору саме в судовому порядку.

Таким чином, суд не вбачає підстав, передбачених ч.2 ст.255 ЦПК України для закриття провадження у справі, а тому відмовляє у задоволенні клопотання відповідача про закриття провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 255, 256, 259, 260, 261, 274 ЦПК України, суд

постановив :

У задоволенні клопотання представника відповідача Чернівецької обласної ради - Базюка Ю.Р. про закриття провадження у справі №727/12050/23 відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.Є. Бойко

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено22.12.2023
Номер документу115782112
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —727/12050/23

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Бойко М. Є.

Рішення від 12.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Бойко М. Є.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Бойко М. Є.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Бойко М. Є.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Бойко М. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні