Ухвала
від 18.12.2023 по справі 732/1707/23
ГОРОДНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 732/1707/23 Провадження № 2/732/394/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого судового засідання

і призначення справи до судового розгляду

18 грудня 2023 року місто Городня

Городнянський районний суд Чернігівської області у складі: головуючого судді Лиманської М.В., у присутності секретаря Дударенко Ю.П.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовною заявою Городнянської міської ради Чернігівської області як органу опіки та піклування (місцезнаходження: 15100, Чернігівська область, м. Городня, вул. Троїцька, 13) до ОСОБА_1 (адреса реєстрації місця проживання: АДРЕСА_1 ) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, - Комунальне некомерційне підприємство „Прилуцький обласний будинок дитини „Надія (17510, Чернігівська область, м.Прилуки, вул.Богунська, 2А), Комунальний заклад „Городнянський ліцей Чернігівської обласної ради (15100, Чернігівська область, м.Городня, вул.Петра Пиниці, 21),

УСТАНОВИВ:

17.11.2023 голова Городнянської міської ради Чернігівської області Андрій Богдан звернувся до суду в інтересах малолітніх ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 з позовом до ОСОБА_1 про позбавлення її батьківських прав та стягнення з неї аліментів. Просить позбавити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , батьківських прав відносно її малолітніх дітей - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та стягнути з відповідачки на користь опікуна, прийомних батьків, батьків-вихователів або закладу, де будуть утримуватись діти, аліменти на утримання ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 у розмірі 1/2 частини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку та не менше ніж 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи стягнення з дня пред`явлення позову до суду і до досягнення дітьми повноліття.

Ухвалою судді від 22 листопада 2023 року відкрито провадження у зазначеній справі.

У підготовче судове засідання сторони не з`явилися, про дату, час і місце судового розгляду повідомлялась належним чином.

Представник позивача 18.12.2023 подав до суду клопотання про проведення підготовчого судового засідання за його відсутності, позовні вимоги підтримує.

Відповідачка ОСОБА_1 про дату, час і місце підготовчого судового засідання повідомлялась належним чином за адресою реєстрації місця проживання, перевіреної у встановленому законом порядку. Заяв, клопотань, письмового відзиву на позов та доказів суду не подала (а.с.36)

Представник третьоїособи настороні відповідача,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору, Комунальний заклад „Городнянський ліцей Чернігівської обласної ради про дату, час і місце підготовчого судового засідання повідомлявся належним чином, 18.12.2023 директор ліцею Л.Хамайко заявила клопотання про розгляд справи за її відсутності, заявлені позовні вимоги підтримує. (а.с.34,39)

Представник третьоїособи настороні відповідача,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору, Комунального некомерційного підприємства „Прилуцький обласний будинок дитини „Надія про дату, час і місце підготовчого судового засідання повідомлявся належним чином. 04.12.2023 генеральний директор КНП „Прилуцький обласний будинок дитини „Надія Н.Ющенко заявила письмове клопотання про розгляд справи без участі представника закладу. (а.с.35,37)

Згідно зположеннямич.3ст.211ЦПКУкраїниучасниксправимає правозаявити клопотання пророзглядсправиза йоговідсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів.

У відповідності до положень частини 2 статті 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

До судового розгляду позивач не відмовився від позову, спір між сторонами не врегульовано.

Відповідно до статей 196-197 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження судом задоволено клопотання позивача про виклик в судове засідання свідків ОСОБА_5 , ОСОБА_6 .

Провівши підготовче засідання, з`ясувавши питання та виконавши вимоги ст. 197 ЦПК України, суд вважає, що за результатами підготовчого засідання необхідно закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст. 196-198, 200, 247, 259-260 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В :

1. Підготовче провадження у справі за позовною заявою Городнянської міської ради Чернігівської області як органу опіки та піклування до ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів - закрити.

2. Цивільну справу за позовною заявою Городнянської міської ради Чернігівської області як органу опіки та піклування до ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів призначити до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 16.02.2023 на 11-30 год., у приміщенні суду Городнянського району Чернігівської області.

3. Розгляд справи проводити одноособово.

4. У судове засідання викликати учасників справи, а також свідків: ОСОБА_5 (директор КУЦентр надання соціальних послуг Городнянської міської ради), ОСОБА_6 ( АДРЕСА_2 ).

5. Встановити наступний порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті : дослідження письмових доказів, допит свідків.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя М.В.Лиманська

Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено22.12.2023
Номер документу115782885
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

Судовий реєстр по справі —732/1707/23

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні