Постанова
від 20.12.2023 по справі 308/22296/23
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/22296/23

3/308/10506/23

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 грудня 2023 року м. Ужгород

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Крегул М.М., розглянувши клопотання представника особи, відносно якої складено протокол про порушення митних правил ОСОБА_1 адвоката Ткаченка Олександра Володимировича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі про порушення митних правил відносно директора ТОВ «Стрімтех» ОСОБА_1 , ідентифікаційний код платника податків НОМЕР_1 , за ч. 1 ст. 483 МК України, -

В С Т А Н О В И В :

В Ужгородському міськрайонному суді на розгляді знаходиться справа порушення митних правил відносно директора ТОВ «Стрімтех» ОСОБА_1 , ідентифікаційний код платника податків НОМЕР_1 , за ч. 1 ст. 483 МК України

Від адвоката Ткаченка О.В. до суду надійшло клопотання про проведення судового засідання призначеного на 10 год. 00 хв. 21.12.2023 року в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою КВЗ, яке мотивує неможливістю прибути у судове засідання до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області у зв`язку із запровадженим на території України воєнного стану.

Дослідивши клопотання та матеріали справи суддя приходить до наступного.

Згідно норм чинного КУпАП, проведення судових засідань по справах про адміністративні правопорушення в режимі відеоконференції не передбачено.

Відповідно до ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Аналіз зазначених положень процесуального законодавства дає підстави вважати, що прийняття рішення про проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду і рішення про проведення судового засідання може бути прийнято у разі наявності технічної можливості забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Однак,кількість залів судових засідань облаштованих для проведення відеоконфереції в Ужгородському міськрайонномусуді є такою, що унеможливлює забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Станом на 21.12.2023 року в Ужгородському міськрайонному суді здійснюють судочинство 18 суддів за наявності чотирьох облаштованих залів судових засідань, у яких здійснюється розгляд кримінальних, цивільних справ, справ про адміністративні правопорушення та клопотань органів досудового розслідування.

Рішенням зборів суддів Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області № 5 від 02.10.2020 року затверджено графік закріплення за суддями залів судових засідань, який є примірним, і у разі виробничої необхідності може змінюватися.

Керівництвом суду неодноразово направлялись листи до ТУ ДСА в Закарпатській області для вжиття заходів щодо необхідності забезпечення суду додатковим приміщенням для можливості проведення судових засідань в режимі відеоконференції.

Таким чином, з огляду на відсутність спеціального приміщення для проведення дистанційних судових засідань в режимі відеоконференції та значне навантаження на зали судових засідань, обмежену кількість залів облаштованих для забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції, суд не має технічної можливості забезпечити судове засідання по справі в режимі відеоконференції.

А тому, беручи до уваги технічну неможливість забезпечення судового засідання по справі в режимі відеоконференції, суддя приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання адвоката Ткаченка О.В. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Керуючись ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», ст. 283 КУпАП, суддя

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні клопотання представника особи, відносно якої складено протокол про порушення митних правил ОСОБА_1 адвоката Ткаченка Олександра Володимировича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі про порушення митних правил відносно директора ТОВ «Стрімтех» ОСОБА_1 , ідентифікаційний код платника податків НОМЕР_1 , за ч. 1 ст. 483 МК України,відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду М.М. Крегул

Дата ухвалення рішення20.12.2023
Оприлюднено22.12.2023
Номер документу115792167
СудочинствоАдмінправопорушення
КатегоріяСправи про порушення митних правил, які підлягають розгляду в судовому порядку Митний кодекс 2012 р. Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю

Судовий реєстр по справі —308/22296/23

Постанова від 27.02.2024

Адмінправопорушення

Закарпатський апеляційний суд

Феєр І. С.

Постанова від 05.01.2024

Адмінправопорушення

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Крегул М. М.

Постанова від 20.12.2023

Адмінправопорушення

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Крегул М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні