Ухвала
від 21.12.2023 по справі 589/5699/23
ГЛУХІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 589/5699/23

Провадження № 2/576/610/23

У Х В А Л А

про прийняття справи до свого провадження та відкриття провадження у справі

21.12.23 м. Глухів

Суддя Глухівського міськрайонного суду Сумської області Сапон О.В., розглянувши матеріали справи за позовом ОСОБА_1 , проживаючого по АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , до Березівської сільської ради Шосткинського району Сумської області, розташованої по вул. Центральній, 1 в с. Березі Шосткинського району Сумської області, ЄДРПОУ 04390624, про визнання права на спадкове майно, -

В С Т А Н О В И В:

19 грудня 2023 року на адресу Глухівського міськрайонного суду Сумської області від Шосткинського міськрайонного суду Сумської області для розгляду за підсудністю надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Березівської сільської ради Шосткинського району Сумської області про визнання права на спадкове майно.

З матеріалів справи вбачається, що позивач звернувся до суду із вказаним позовом, в якому просить визнати за ним право на спадкове майно земельну частку (пай) площею 4,01 умовних кадастрових гектар, розташовану на території Березівської (колишньої Шевченківської) сільської ради Шосткинського (колишнього Глухівського) району Сумської області.

В результаті проведення автоматизованого розподілу судової справи вона 19 грудня 2023 року надійшла до мого провадження.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Підстави, визначені ст. ст. 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 19 ЦПК України позовне провадження складається із загального або спрощеного провадження.

Враховуючи положення ст. 274 ЦПК України, суд вважає, що дану справу належить розглядати в порядку загального позовного провадження.

За таких обставин вважаю необхідним прийняти справу до свого провадження та відкрити провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 258-261, 263 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Прийняти до свого провадження та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Березівської сільської ради Шосткинського району Сумської області про визнання права на спадкове майно.

Призначити справу до розгляду у підготовчому судовому засіданні на 17 січня 2024 року на 09-00 год. у залі суду в м. Глухові.

У підготовче судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Відповідач має право протягом п`ятнадцяти календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідач має право в цей же строк надіслати позивачу, за наявності іншим відповідачам, третім особам копії відзиву та доданих до нього документів.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має право протягом п`яти календарних днів з дня отримання даної ухвали подати суду письмові пояснення на позов та протягом п`яти календарних днів з дня отримання відзиву письмові пояснення на відзив.

Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://gl.su.court.gov.ua.

Копію ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Глухівського міськрайонного суду О.В.Сапон

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено22.12.2023
Номер документу115795983
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —589/5699/23

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Сидорчук О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні