Ухвала
від 21.12.2023 по справі 213/5157/23
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 213/5157/23

Номер провадження 2-о/213/169/23

У Х В А Л А

21 грудня 2023 року місто Кривий Ріг

Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, у складі:

головуючого судді - Мазуренка В.В.

присяжних - Матвєєвої Т.В.

- Муходінової І.Ф.

за участю секретаря судового засідання - Ємельянцевої Т.С.

розглянувши у судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , представник заявника адвокат Котляр Тетяна Вікторівна, заінтересована особа: Виконавчий комітет Інгулецької районної у місті ради, про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , представник заявника адвокат Котляр Тетяна Вікторівна, заінтересована особа: Виконавчий комітет Інгулецької районної у місті ради, про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки,

Представник заявника адвокат Котляр Т.В. надала суду клопотання про витребування доказів, в якому просить суд витребувати від Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №6» Криворізької міської ради, код ЄДРПОУ 37862109, місцезнаходження: 50000, Дніпропетровська область, місто Кривий Ріг, площа Визволення, буд.5-А, всі наявні медичні документи, створені, Комунальним некомерційним підприємством «Центр первинної медико-санітарної допомоги №6» Криворізької міської ради в процесі надання медичної допомоги та лікування ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , у тому числі:

медичну карту амбулаторного хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 (форма №025/о);

медичну карту стаціонарного хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 (форма №003/о);

карту виїзду швидкої медичної допомоги ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 (форма №110/о);

декларацію про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 .

Сторони по справі у судове засідання не з`явились. У разі неявки в судове засідання учасника справи, який належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду, відповідно до ч.8 ст.128 ЦПК України, без поважних причин або без повідомлення причин неявки, суд розглядає справу за відсутності такого учасника.

Положеннями ч.2 ст.247 ЦПК України передбачено, що у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи (ч.1ст. 76 ЦПК України).

Відповідно до положень частини 1статті 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з частинами 1,2статті 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Представником заявника належним чином обґрунтовано клопотання, та необхідність його задоволення, тому враховуючи, що однією із засад судочинства, визначених п.4 ч.3ст.129 Конституції України, є свобода в наданні сторонами до суду своїх доказів, приймаючи до уваги що у заявника є складнощі в наданні доказів, які мають суттєве значення для правильного вирішення справи, суд вважає, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Згідно з ч.6статті 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

На підставі викладеного та керуючись ст.84 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника заявника адвоката Котляр Тетяни Вікторівни про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги №6» Криворізької міської ради, код ЄДРПОУ 37862109, місцезнаходження: 50000, Дніпропетровська область, місто Кривий Ріг, площа Визволення, буд.5-А, надати всі наявні медичні документи, створені Комунальним некомерційним підприємством «Центр первинної медико-санітарної допомоги №6» Криворізької міської ради в процесі надання медичної допомоги та лікування ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , у тому числі:

медичну карта амбулаторного хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 (форма №025/о);

медичну карта стаціонарного хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 (форма №003/о);

карту виїзду швидкої медичної допомоги ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 (форма №110/о);

декларацію про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 .

Інформацію направити на адресу суду до 23.01.2024 р.

Роз`яснити про наслідки неподання доказів, викладені в ч.7-9ст.84 ЦПК України, відповідно до яких особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: В.В.Мазуренко

Присяжні: Т.В. Матвєєва

І.Ф.Муходінова

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115807932
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки

Судовий реєстр по справі —213/5157/23

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні