Ухвала
від 15.12.2023 по справі 14/169-нр
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

15 грудня 2023 року Справа № 14/169-нр(915/1853/23)

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області, у складі судді Ткаченка О. В., розглянувши матеріали справи

за позовом: Приватного акціонерного товариства «Юженергобуд» (код ЄДРПОУ 04630809, 55001, Миколаївська область, м. Южноукраїнськ, Промзона, а/с 62)

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Ресурстехнобуд» (код ЄДРПОУ 36621754, 81100, Львівська область, м. Пустомити, вул. Грушевського, 8)

про: стягнення заборгованості в загальному розмірі 413 035,60 грн.

у межах справи №14/169-нр про банкрутство Приватного акціонерного товариства «Юженергобуд» (код ЄДРПОУ 04630809)

розпорядник майна: Ратинська Сталіна Вікторівна (АДРЕСА_1, ел.пошта ІНФОРМАЦІЯ_1 )

в с т а н о в и в:

Приватне акціонерне товариство «Юженергобуд» (далі - позивач) звернулось до Господарського суду Миколаївської області з позовною заявою (вх. № 16341/23) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ресурстехнобуд» (далі - відповідач) про стягнення заборгованості за договором оренди.

В обґрунтування позову посилається на неналежне виконання відповідачем умов договору оренди нерухомого майна від 04.01.2021 № 03/01-2021-ОРМ в частині своєчасного внесення орендної плати.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 13.12.2023 головуючим суддею у справі призначено суддю Ткаченка О. В.

Дослідивши матеріали позовної заяви з доданими до неї документами, судом встановлено наступне.

В провадженні Господарського суду Миколаївської області перебуває справа № 14/169-нр про банкрутство ПрАТ «Юженергобуд» (код ЄДРПОУ 04630809).

Згідно ч. 1, абз. 1 ч. 2 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства спори, стороною в яких є боржник, розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.

Господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство (неплатоспроможність), в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника.

Враховуючи зазначене, даний спір підлягає розгляду в межах справи № 14/169-нр про банкрутство ПрАТ «Юженергобуд» (код ЄДРПОУ 04630809).

Відповідно до ч. 1 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1)наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно абз. 2 - 5 ч. 2 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства склад учасників розгляду спору визначається відповідно до Господарського процесуального кодексу України.

Господарський суд розглядає спори, стороною в яких є боржник, за правилами, визначеними Господарським процесуальним кодексом України. За результатами розгляду спору суд ухвалює рішення.

Заяви (позовні заяви) учасників провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) або інших осіб у спорах, стороною в яких є боржник, розглядаються в межах справи про банкрутство (неплатоспроможність) за правилами спрощеного позовного провадження.

Позивач має право в позовній заяві заявити мотивоване клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Якщо суд за результатами розгляду клопотання позивача дійде висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження, він зазначає про це в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч. 3 ст. 12 ГПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Статтею 248 ГПК України визначено, що суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Відповідно до частин 2, 3 ст. 252 ГПК України розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання. Підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться.

Враховуючи вищевикладене, справу слід прийняти до розгляду та здійснювати розгляд за правилами спрощеного позовного провадження, встановити сторонам процесуальні строки для подання суду заяв по суті справи.

Керуючись ст. 12, 165-168, 174, 176, 177, 181, 234, 235, 247-252 ГПК України, ст. 7 Кодексу України з питань банкрутства, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін за наявними матеріалами.

3. Провести розгляд справи поза межами встановленого ГПК України строку у розумний строк, тривалість якого обумовлюється введенням в Україні за указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022, затвердженого Законом України від 24.02.2022 № 2102-ІХ, воєнного стану через військову агресію російської федерації проти України.

4. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов, оформленого згідно вимог ст. 165 ГПК України, та заяви із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження - п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

5. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив, з урахуванням вимог ст. 166 ГПК України, - п`ять днів з моменту отримання відзиву на позов.

6. Встановити відповідачу строк для подання заперечень, з урахуванням вимог ст. 167 ГПК України, - п`ять днів з моменту отримання відповіді на відзив.

7. Роз`яснити учасникам справи, що заяви і клопотання по справі необхідно оформлювати згідно вимог ст.170 ГПК України і надавати їх суду лише у письмовій формі та завчасно до засідань (підготовчих або слухання по суті). Звернути увагу учасників справи на те, що подання документів до суду можливо здійснювати за допомогою електронних чи поштових засобів зв`язку.

8. Роз`яснити учасникам справи, що у відповідності до ч. 9 ст. 80 ГПК України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

9. Суд звертає увагу сторін на те, що згідно ч. 6 ст. 6 ГПК України (в редакції Закону України від 29.06.2023 № 3200-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами») адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

З метою усунення негативних наслідків у вигляді повернення письмової заяви (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду також у разі, якщо її подано особою, яка відповідно до ч. 6 статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, суд роз`яснює сторонам щодо необхідності здійснити реєстрацію електронних кабінетів в ЄСІТС (реєстрація електронного кабінету за посиланням: https://id.court.gov.ua/ ).

10. На веб-сторінці Господарського суду Миколаївської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://mk.arbitr.gov.ua/sud5016/ учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається.

11. Ухвалу направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 235 ГПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Ткаченко

Дата ухвалення рішення15.12.2023
Оприлюднено26.12.2023
Номер документу115818712
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Приватного акціонерного товариства «Юженергобуд» (код ЄДРПОУ 04630809) розпорядник майна: Ратинська Сталіна Вікторівна (АДРЕСА_1, ел.пошта ІНФОРМАЦІЯ_1

Судовий реєстр по справі —14/169-нр

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 27.03.2024

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Рішення від 12.02.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 21.02.2024

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Ухвала від 28.12.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Ухвала від 18.12.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 15.12.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 15.12.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні