Рішення
від 20.12.2023 по справі 924/1193/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"20" грудня 2023 р. Справа № 924/1193/23

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Вибодовського О.Д. при секретарі судового засідання Бородата К.В. розглянувши матеріали

за позовом ТОВ "Хмельницькенергозбут", м.Хмельницький

до ПП "НК КОМПЛЕКС", м.Хмельницький

про стягнення 83 838,39 грн.

Представники сторін:

Від позивача: Жовнірчук Б.О. - на підставі наказу №43-к від 09.08.2023р.;

Від відповідача: не з"явився;

В судовому засіданні, відповідно до ст. 240 ГПК України, проголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Суть:

До господарського суду Хмельницької області надійшла позовна заява ТОВ "Хмельницькенергозбут", м.Хмельницький до ПП "НК КОМПЛЕКС", м.Хмельницький про стягнення 83 838,39 грн.

Ухвалою суду від 15.11.2023р. прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження.

В судовому засіданні від 07.12.2023р. винесено протокольну ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Присутній в засіданні суду представник позивача позовні вимоги підтримав.

На адресу суду повернулись поштові повідомлення про невручення ухвал суду надісланих на адресу відповідача зазначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань з відміткою відділення поштового зв`язку "адресат відсутній за вказаною адресою".

Згідно ч. 4 ст. 13 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 13 Господарського процесуального кодексу України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін; кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом.

Стаття 43 Господарського процесуального кодексу України зобов`язує сторони добросовісно користуватись належними їм процесуальними правами.

В силу ч. 1 ст. 76 Господарського процесуального кодексу України належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування.

Згідно ч.1 ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Судом встановлено, що сторонам, згідно вимог Господарського процесуального кодексу України, надавалась в повному обсязі можливість щодо обґрунтування їх правової позиції по суті справи та подання доказів, чим забезпечено принцип змагальності.

Відповідно до п. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 р. про те, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку, що кореспондується з обов`язком добросовісно користуватися наданими законом процесуальними правами, утримуватись від дій, що зумовлюють затягування судового процесу, та вживати надані процесуальним законом заходи для скорочення періоду судового провадження (п. 35 рішення Європейського суду з прав людини від 07 липня 1989 р. у справі Юніон Еліментарія Сандерс проти Іспанії (Alimentaria Sanders S.A. v. Spain).

Обов`язок швидкого здійснення правосуддя покладається, в першу чергу, на відповідні державні судові органи. Розумність тривалості судового провадження оцінюється в залежності від обставин справи та з огляду на складність справи, поведінки сторін, предмету спору. Нездатність суду ефективно протидіяти недобросовісно створюваним учасниками справи перепонам для руху справи є порушенням п. 1 ст. 6 даної Конвенції (§ 66 69 рішення Європейського суду з прав людини від 08 листопада 2005 р. у справі Смірнова проти України). Розумним, зокрема, вважається строк, що є об`єктивно необхідним для виконання процесуальних дій, прийняття процесуальних рішень та розгляду і вирішення справи з метою забезпечення своєчасного (без невиправданих зволікань) судового захисту.

З урахуванням практики Європейського суду з прав людини критеріями розумних строків є: правова та фактична складність справи; поведінка заявника, а також інших осіб, які беруть участь у справі, інших учасників процесу; поведінка органів державної влади (насамперед суду); характер процесу та його значення для заявника (справи Федіна проти України від 02 вересня 2010 р., Смірнова проти України від 08 листопада 2005 р., Матіка проти Румунії від 02 листопада 2006 р., Літоселітіс проти Греції від 05 лютого 2004 р. та інші).

Враховуючи обставини справи, належне повідомлення сторін про наявність судового спору та надання можливості забезпечити в повному обсязі право на захист, обов`язок дотримання принципу розумних строків вирішення спору, суд, керуючись з ч. 9 ст. 165 ГПК України, ч. 2 ст. 178 ГПК України, вирішує спір за наявними матеріалами справи.

Розглядом матеріалів справи встановлено таке.

З 01.01.2019 року Приватне підприємство "НК КОМПЛЕКС" приєдналось до публічного договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг № 22102088 (надалі - Договір) на умовах комерційної пропозиції №1УП, яка є додатком 4 до Договору.

Відповідно до підпункту 2.1. пункту 2 Договору, Постачальник продає електричну енергію Споживачу для забезпечення потреб електроустановок Споживача, а Споживач оплачує вартість використаної (купованої-) електричної енергії згідно з умовами цього Договору.

Відповідно до підпункту 3.4 до пункту 3 Датою початку постачання електричної енергії Споживачу є дата зазначена в заяві-приєднанні.

Пунктом 5.1. Договору встановлено, що Споживач розраховується з Постачальником за спожиту електричну енергію за цінами (тарифами), що визначаються відповідно до методики (порядку), затвердженої Регулятором, згідно з обраною Споживачем комерційною пропозицією, яка є додатком 4 до цього Договору.

Підпунктом 5.2.пункту 5 Договору Спосіб визначення ціни за електричну енергію зазначається в комерційній пропозиції Постачальника, яка є додатком до цього Договору. Для одного об`єкта споживання застосовується один спосіб визначення ціни на електричну енергію.

Розрахунковим періодом за цим Договором є календарний місяць. Розрахунки Споживача за цим Договором здійснюються на поточний рахунок із спеціальним режимом використання Постачальника (далі -спецрахунок) (п.5.8. Договору).

Відповідно до підпункту 5.9. пункту 5 Споживач не обмежується у праві здійснювати оплату за цим Договором через банківську платіжну систему, он-лайн переказ, поштовий переказ, внесення готівки через касу Постачальника, та в інший не заборонений чинним законодавством спосіб. Оплата вартості електричної енергії за цим Договором здійснюється Споживачем виключно шляхом перерахування коштів на спецрахунок Постачальника. Оплата вважається здійсненою після того, як на спецрахунок Постачальника надійшла вся сума коштів. Спецрахунок Постачальника зазначається у платіжних документах Постачальника, у тому числі у разі його зміни.

Згідно підпункту 5.10. пункту 5 Договору оплата рахунка Постачальника за цим Договором має бути здійснена Споживачем у строки, визначені в рахунку, але не менше 5 робочих днів від дати отримання Споживачем цього рахунка, або протягом 5 робочих днів від строку оплати, зазначеного в комерційній пропозиції, прийнятої Споживачем. Всі платіжні документи, що виставляються Постачальником Споживачу, мають містити чітку, інформацію про суму платежу, порядок та строки оплати, що погоджені Сторонами цього Договору, а також інформацію щодо адреси, телефонів, офіційних веб-сайтів для отримання інформації про подання звернень, скарг та претензій щодо комерційної якості постачання електричної енергії та надання повідомлень про загрозу електробезпеки.

Підпунктом 5.11. пункту 5 Договору визначено, що у випадку, якщо Споживач не здійснив оплату за цим Договором в строки, передбачені комерційною пропозицією, Постачальник має право здійснити заходи з припинення постачання електричної енергії Споживачу у порядку, визначеному ПРРЕЕ (з урахуванням особливостей, встановлених для вразливих споживачів). У разі порушення Споживачем строків оплати Постачальник має право вимагати сплату пені. Пеня нараховується за кожен прострочений день оплати за цим Договором.

Споживач сплачує за вимогою Постачальника пеню у розмірі, що зазначається у комерційній пропозиції.

Відповідно до підпункту 6.1.1. пункту 6 Договору, Споживач має право отримувати електричну енергію на умовах, зазначених у цьому Договорі.

Відповідно до підпункту 6.2.1. пункту 6 Договору, Споживач зобов`язується забезпечувати своєчасну та повну оплату спожитої електричної енергії згідно з умовами цього Договору.

Відповідно до підпункту 9.1. пункту 9 Договору, за невиконання або неналежне виконання зобов`язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність, передбачену цим Договором та чинним законодавством.

Пунктом 13.6. Договору встановлено, що дія цього Договору припиняється у наступних випадках: анулювання Постачальнику ліцензії на постачання; банкрутства або припинення господарської діяльності Постачальником; у разі зміни власника/користувача об`єкта Споживача; у разі зміни електропостачальника.

Комерційною пропозицією № 1УП, погодженою сторонами як Додаток № 4 до Договору.

На виконання умов Договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг, ТОВ "Хмельницькенергозбут" було поставлено відповідачу електричну енергію, а саме:

- в грудні 2021 року 2 264 кВт*год на суму 3 803,52 грн.;

- в січні 2022 року 2 160 кВт*год на суму 3 628,80 грн.;

- в березні 2022 року 2 236 кВт*год на суму 3 756,48 грн.;

- в квітні 2022 року 2 202 кВт*год на суму 3 699,36 грн.;

- в травні 2022 року 669 кВт*год на суму 1 123,92 грн.;

- в червні 2022 року 2 201 кВт*год на суму 3 697,68 грн.;

- в липні 2022 року 2 252 кВт*год на суму 3 783,36 грн.;

- в серпні 2022 року 2 249 кВт*год на суму 3 778,32 грн.;

- в вересні 2022 року 2 175 кВт*год на суму 3 654,00 грн.;

- в жовтні 2022 року 2 268 кВт*год на суму 3 810,24 грн.;

- в листопаді 2022 року 1259 кВт*год на суму 2 115,12 грн.;

- в лютому 2023 року 3 083 кВт*год на суму 5 179,44 грн.;

- в березні 2023 року 1 648 кВт*год на суму 2 768,64 грн.;

- в квітні 2023 року 2 180 кВт*год на суму 3 662,40 грн.;

- в травні 2023 року 2 269 кВт*год на суму 3 811,92 грн.;

- в червні 2023 року 2 192 кВт*год на суму 5 786,88 грн.;

- в липні 2023 року 2 235 кВт*год на суму 5 900,40 грн.;

- в серпні 2023 року 2 236 кВт*год на суму 5 903,04 грн.;

- в вересні 2023 року 17 кВт*год на суму 44,88 грн.

Згідно пункту 6.7 Розділу 12 Кодексу комерційного обліку електричної енергії, встановлено, що у випадку неподання споживачем даних про споживання електричної енергії за розрахунковий період у строки, установлені в цьому розділі, або неможливості отримання постачальник послуг комерційного обліку ( надалі-ППКО) даних про спожиту електричну енергію в зазначений термін (за винятком порушення роботи вузла обліку) ППКО визначає обсяги споживання електричної енергії на цей розрахунковий період шляхом розрахунку середнього обсягу споживання за даними двох останніх фактичних послідовно знятих показів розрахункового лічильника.

Позивачем за результатами перевірки обсягів споживання електричної енергії по точці комерційного обліку (ТКО) з ЕІС-кодом 622721790636044Х за період з 01.12.2021 року по 01.09.2023 року Споживачем було використано 34 751 кВт*год.

В лютому 2022 року Хмельницьким РЕМ проведено зменшення обсягу електричної енергії за січень 2022 року на 906 кВт*год. та відповідно зменшено заборгованість на 1 522,08 грн.

В жовтні 2023 року Хмельницьким РЕМ проведено зменшення обсягу електричної енергії за серпень та вересень 2023 року на 2 138 кВт*год. та відповідно зменшено заборгованість на 5 644,32 грн.

Факт споживання відповідачем електричної енергії підтверджується листами АТ "Хмельницькобленерго" №4/13-648-031202/22 від 29.11.2022 року та №4-9337-031202/23 від 03.11.2023 року.

Виконання договору підтверджується рахунками - фактурами №22102088 за грудень 2021р. - вересень 2023р.

Відповідачем взятих на себе договірних зобов`язань з оплати поставленої електричної енергії у встановленому Договором порядку і строки не виконав, внаслідок чого утворилась перед позивачем заборгованість в сумі 61 190,24 грн.

Додатково позивачем нараховано відповідачу на суму основного боргу за несвоєчасне виконання зобов`язань по оплаті за спожиту електричну енергію, відповідно до п.5.11 Договору 19 241,79 грн. - пеню, в порядку ст.625 ЦК України 2 232,21 грн. - інфляційних нарахувань та 1 174,15 грн. 3% річних за період з 01.09.2022р. по 30.08.2023р..

Аналізуючи докази, оцінюючи їх в сукупності, судом приймається до уваги таке.

У відповідності до ратифікованої Законом України від 17.07.2007 року Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод (п.1 ст.6) кожен має право на справедливий та публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру.

Згідно ч.1 ст.173 ГК України Господарським визнається зобов`язання, що виникає між суб`єктом господарювання та іншим учасником (учасниками) відносин у сфері господарювання з підстав, передбачених цим Кодексом, в силу якого один суб`єкт (зобов`язана сторона, у тому числі боржник) зобов`язаний вчинити певну дію господарського чи управлінсько-господарського характеру на користь іншого суб`єкта (виконати роботу, передати майно, сплатити гроші, надати інформацію тощо), або утриматися від певних дій, а інший суб`єкт (управнена сторона, у тому числі кредитор) має право вимагати від зобов`язаної сторони виконання її обов`язку.

Відповідно до частин 1, 2 статті 193 ГК України суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. Кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов`язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу. Порушення зобов`язань є підставою для застосування господарських санкцій, передбачених цим Кодексом, іншими законами або договором.

Згідно ч. 1 ст. 530 ЦК України якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Зобов`язання, строк (термін) виконання якого визначений вказівкою на подію, яка неминуче має настати, підлягає виконанню з настанням цієї події.

Зобов`язання припиняється виконанням, проведеним належним чином (ст. 599 ЦК України).

Статтею 629 ЦК України встановлено, що договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Як вбачається із матеріалів справи, 01.01.2019 року Приватне підприємство "НК КОМПЛЕКС" приєдналось до публічного договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг № 22102088 на умовах комерційної пропозиції №1УП, яка є додатком 4 до Договору.

Комерційною пропозицією №1/УП, погодженою сторонами як додаток №4 до договору, передбачено, зокрема, умови щодо ціни, способу оплати.

Відповідно до ч.1 ст.714 Цивільного кодексу України за договором постачання енергетичними та іншими ресурсами через приєднану мережу одна сторона (постачальник) зобов`язується надавати другій стороні (споживачеві, абонентові) енергетичні та інші ресурси, передбачені договором, а споживач (абонент) зобов`язується оплачувати вартість прийнятих ресурсів та дотримуватись передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного та іншого обладнання.

Пунктом 5.1. договору встановлено, що відповідач розраховується з позивачем за спожиту електричну енергію за цінами (тарифами), що визначаються відповідно до методики (порядку), затвердженої Регулятором, згідно з обраною відповідачем комерційною пропозицією, яка є додатком 4 до цього договору.

Згідно п.5.2 договору спосіб визначення ціни за електричну енергію зазначається в комерційній пропозиції позивача. Для одного об`єкта споживання застосовується один спосіб визначення ціни на електричну енергію.

Відповідно до п.5.8. договору розрахунковим періодом за цим договором є календарний місяць. Розрахунки відповідача за цим договором здійснюються на поточний рахунок із спеціальним режимом використання позивача.

Згідно п.5.10 договору, оплата рахунка позивача за цим договором має бути здійснена відповідачем у строки, визначені в рахунку, але не менше 5 робочих днів від дати отримання відповідачем цього рахунка, або протягом 5 робочих днів від строку оплати, зазначеного в комерційній пропозиції, прийнятої відповідачем. Всі платіжні документи, що виставляються позивачем відповідачу, мають містити чітку інформацію про суму платежу, порядок та строки оплати, що погоджені сторонами цього договору, а також інформацію щодо адреси, телефонів, офіційних веб-сайтів для отримання інформації про подання звернень, скарг та претензій щодо комерційної якості постачання електричної енергії та надання повідомлень про загрозу електробезпеки.

Відповідно до п.6.2.1. договору, відповідач зобов`язується забезпечувати своєчасну та повну оплату спожитої електричної енергії згідно з умовами цього договору.

На виконання умов Договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг, ТОВ "Хмельницькенергозбут" було поставлено відповідачу електричну енергію, а саме:

- в грудні 2021 року 2 264 кВт*год на суму 3 803,52 грн.;

- в січні 2022 року 2 160 кВт*год на суму 3 628,80 грн.;

- в березні 2022 року 2 236 кВт*год на суму 3 756,48 грн.;

- в квітні 2022 року 2 202 кВт*год на суму 3 699,36 грн.;

- в травні 2022 року 669 кВт*год на суму 1 123,92 грн.;

- в червні 2022 року 2 201 кВт*год на суму 3 697,68 грн.;

- в липні 2022 року 2 252 кВт*год на суму 3 783,36 грн.;

- в серпні 2022 року 2 249 кВт*год на суму 3 778,32 грн.;

- в вересні 2022 року 2 175 кВт*год на суму 3 654,00 грн.;

- в жовтні 2022 року 2 268 кВт*год на суму 3 810,24 грн.;

- в листопаді 2022 року 1259 кВт*год на суму 2 115,12 грн.;

- в лютому 2023 року 3 083 кВт*год на суму 5 179,44 грн.;

- в березні 2023 року 1 648 кВт*год на суму 2 768,64 грн.;

- в квітні 2023 року 2 180 кВт*год на суму 3 662,40 грн.;

- в травні 2023 року 2 269 кВт*год на суму 3 811,92 грн.;

- в червні 2023 року 2 192 кВт*год на суму 5 786,88 грн.;

- в липні 2023 року 2 235 кВт*год на суму 5 900,40 грн.;

- в серпні 2023 року 2 236 кВт*год на суму 5 903,04 грн.;

- в вересні 2023 року 17 кВт*год на суму 44,88 грн.

Згідно пункту 6.7 Розділу 12 Кодексу комерційного обліку електричної енергії, встановлено, що у випадку неподання споживачем даних про споживання електричної енергії за розрахунковий період у строки, установлені в цьому розділі, або неможливості отримання постачальник послуг комерційного обліку ( надалі-ППКО) даних про спожиту електричну енергію в зазначений термін (за винятком порушення роботи вузла обліку) ППКО визначає обсяги споживання електричної енергії на цей розрахунковий період шляхом розрахунку середнього обсягу споживання за даними двох останніх фактичних послідовно знятих показів розрахункового лічильника.

Позивачем за результатами перевірки обсягів споживання електричної енергії по точці комерційного обліку (ТКО) з ЕІС-кодом 622721790636044Х за період з 01.12.2021 року по 01.09.2023 року Споживачем було використано 34 751 кВт*год.

В лютому 2022 року Хмельницьким РЕМ проведено зменшення обсягу електричної енергії за січень 2022 року на 906 кВт*год. та відповідно зменшено заборгованість на 1 522,08 грн.

В жовтні 2023 року Хмельницьким РЕМ проведено зменшення обсягу електричної енергії за серпень та вересень 2023 року на 2 138 кВт*год. та відповідно зменшено заборгованість на 5 644,32 грн.

Факт споживання відповідачем електричної енергії підтверджується листами АТ "Хмельницькобленерго" №4/13-648-031202/22 від 29.11.2022 року та №4-9337-031202/23 від 03.11.2023 року.

Виконання договору підтверджується рахунками - фактурами №22102088 за грудень 2021р. - вересень 2023р.

Відповідачем взятих на себе договірних зобов`язань з оплати поставленої електричної енергії у встановленому Договором порядку і строки не виконав, внаслідок чого утворилась перед позивачем заборгованість в сумі 61 190,24 грн.

Матеріали справи не містять та учасниками судового розгляду не надано доказів оплати поставленої електроенергії, відтак суд приходить до висновку, що позовна вимога про стягнення 61 190,24 грн. основного боргу є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Додатково позивачем нараховано відповідачу на суму основного боргу за несвоєчасне виконання зобов`язань по оплаті за спожиту електричну енергію, відповідно до п.5.11 Договору 19 241,79 грн. - пеню, в порядку ст.625 ЦК України 2 232,21 грн. - інфляційних нарахувань та 1 174,15 грн. 3% річних за період з 01.09.2022р. по 30.08.2023р..

Суд, перевіривши вказані нарахування дійшов висновку, що здійсненні вірно та підлягають задоволенню.

Відповідно до ст.73 ГПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

В силу положень ст.74 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Відповідно до ст.129 Господарського процесуального кодексу України, судові витрати по оплаті судового збору покладаються на відповідача.

Керуючись ст. ст. 2, 4, 74, 86, 129, 233, 240, 241 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з Приватного підприємства "НК КОМПЛЕКС", (29000, м.Хмельницький, вул. Ціолковського, буд. 12/1, кв. 41, код: 38223520) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Хмельницькенергозбут", (29000, м. Хмельницький, вул.Свободи, буд. 57/2 код: 42035266) - 61 190,24 грн. (шість десят одну тисячу сто дев"яносто гривень 24 коп.) - заборгованості за спожиту електричну енергію; 19 241,79 грн. (дев"ятнадцять тисяч двісті сорок одну гривню 79 коп.) - пені; 1 174,15 грн. (одну тисячу сто сімдесят чотири гривні 15 коп.) - 3% річних; 2 232,21 грн. (дві тисячі двісті тридцять дві гривні 21 коп.) - інфляційних нарахувань та 2 684,00 грн. (дві тисячі шість сот вісімдесят чотири гривні 00 коп.) - витрат по оплаті судового збору.

Видати наказ.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів до Північно - західного апеляційного господарського суду. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст рішення складено та підписано 21.12.2023р.

Суддя О.Д. Вибодовський

Віддруков. 3 прим.:

1 - до справи;

2 - позивачу - kanc@energo.km.ua;

3 - відповідачу (29000, м. Хмельницький, вул. Ціолковського, буд. 12/1, кв. 41).

Дата ухвалення рішення20.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115820406
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —924/1193/23

Рішення від 20.12.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 28.11.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні