Ухвала
від 21.12.2023 по справі 761/14293/22
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №761/14293/22

Провадження №2/752/3804/23

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

21 грудня 2023 року м. Київ

Голосіївський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Кордюкової Ж.І.,

за участю секретаря Дураєвої А.О.,

представника позивача Гуревича М.Г. ,

представника відповідача Бояринцева Г.О. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ІСТV) про визнання такою, що порушує немайнові права, поширену інформацію, заборону її розповсюдження, стягнення моральної шкоди та витрат, пов`язаних з відшкодуванням коштів, витрачених на оплату послуг з навчання,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться вищезазначена цивільна справа.

14.12.2023 сторони уклали мирову угоду щодо мирного вирішення спору та надали її на затвердження суду в такій редакції:

«Громадянин України ОСОБА_3 , РНОКПП НОМЕР_1 , який діє на підставі власного волевиявлення (далі по тексту - «Позивач») та Товариство з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ІСТV), код ЄДРПОУ 14323764, (далі по тексту - «Відповідач») в особі представника Бояринцева Георгія Олександровича, який діє на підставі довіреності №25/10/21 Б від 25.10.2021, що є сторонами (надалі при спільному згадуванні - «Сторони») по справі №761/14293/22 за позовом ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ІСТV) про визнання такою, що порушує немайнові права, поширену інформацію, заборону її розповсюдження, стягнення моральної шкоди та витрат, пов`язаних з відшкодуванням коштів, витрачених на оплату послуг з навчання (далі по тексту - «Справа»), що знаходиться в провадженні Голосіївського районного суду міста Києва, уклали цю мирову угоду про наступне:

1. Відповідач оплачує на користь Позивача:

1.1. моральну шкоду у розмірі 135623,80 грн. (сто тридцять п`ять тисяч шістсот двадцять три гривні 80 копійок);

1.2. суму судового збору у розмірі 8060,05 грн. (вісім тисяч шістдесят гривень 05 копійок);

1.3. витрати на правову допомогу у розмірі 27000,00 грн. (двадцять сім тисяч гривень 00 копійок);

1.4. витрати на оплату послуг експерта у розмірі 12000,00 грн. (дванадцять тисяч гривень 00 копійок).

1.5. Загальна сума стягнення на користь Позивача складає 182683,85 грн. (сто вісімдесят дві тисячі шістсот вісімдесят три гривні 85 копійок), у тому числі податки з доходу фізичної особи, які Відповідач сплатить як податковий агент.

2. Відповідач зобов`язується сплатити на зазначений в цій мировій угоді банківський рахунок Позивача грошову суму у розмірі вказаному в п.1.5. Мирової угоди протягом 5 (п`яти) робочих днів з дати постановлення Голосіївським районним судом міста Києва ухвали про затвердження цієї мирової угоди та закриття провадження у справі.

3. Позивач і Відповідач заявляють, що ні в процесі укладання цієї мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь- яких третіх осіб, в тому числі й держави.».

Мирова угода підписана позивачем та представником відповідача.

Представник позивача адвокат Гуревич М.Г. та представник відповідача адвокат Бояринцев Г.О. просили затвердити мирову угоду та закрити провадження у справі в частині позовних вимог, врегульованих мировою угодою від 14.12.2023.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явились.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ІСТV) про визнання такою, що порушує немайнові права, поширену інформацію, заборону її розповсюдження, стягнення моральної шкоди та витрат, пов`язаних з відшкодуванням коштів, витрачених на оплату послуг з навчання.

11.04.2023 судом постановлено ухвалу про відкриття провадження у цивільній справі.

21.12.2023 судом постановлено ухвалу про закриття провадження у справі в частині позовних вимог про визнання такою, що порушує немайнові права, поширену інформацію, заборону її розповсюдження, стягнення витрат, пов`язаних з відшкодуванням коштів, витрачених на оплату послуг з навчання, в зв`язку з відмовою позивача від позову.

Відповідно до ч. 1-4 ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Статтею 208 ЦПК України встановлено, що виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою.

Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження".

У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Пунктом 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України встановлено, що суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Суд вважає, що умови мирової угоди, укладеної між ОСОБА_3 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ІСТV) в особі уповноваженого представника, не суперечать закону, не порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є виконуваними та стосуються лише прав та обов`язків сторін. Сторони на підставі взаємних поступок врегулювали спір.

Також учасники справи ознайомлені з положеннями ч. 2 ст. 256 ЦПК України про наслідки закриття провадження у справі, про що зазначено у мировій угоді.

Враховуючи, що укладена сторонами мирова угода не суперечить закону, її виконання не порушує інтересів інших осіб, суд у відповідності до ст. 207, п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України приходить до висновку про затвердження мирової угоди від 14.12.2023 та закриття провадження у цивільній справі.

Згідно з ч. 1 ст. 142 ЦПК України з урахуванням того, що у мировій угоді передбачено порядок розподілу судових витрат, питання розподілу судових витрат судом не вирішується.

Керуючись ст.ст. 141-142, 207-208, 255-256, 258, 260-261, 353, 354-355 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Затвердити мирову угоду від 14.12.2023 наступного змісту:

«Громадянин України ОСОБА_3 , РНОКПП НОМЕР_1 , який діє на підставі власного волевиявлення (далі по тексту - «Позивач») та Товариство з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ІСТV), код ЄДРПОУ 14323764, (далі по тексту - «Відповідач») в особі представника Бояринцева Георгія Олександровича, який діє на підставі довіреності №25/10/21 Б від 25.10.2021, що є сторонами (надалі при спільному згадуванні - «Сторони») по справі №761/14293/22 за позовом ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ІСТV) визнання такою, що порушує немайнові права, поширену інформацію, заборону її розповсюдження, стягнення моральної шкоди та витрат, пов`язаних з відшкодуванням коштів, витрачених на оплату послуг з навчання (далі по тексту - «Справа»), що знаходиться в провадженні Голосіївського районного суду міста Києва, уклали цю мирову угоду про наступне:

1. Відповідач оплачує на користь Позивача:

1.1. моральну шкоду у розмірі 135623,80 грн. (сто тридцять п`ять тисяч шістсот двадцять три гривні 80 копійок);

1.2. суму судового збору у розмірі 8060,05 грн. (вісім тисяч шістдесят гривень 05 копійок);

1.3. витрати на правову допомогу у розмірі 27000,00 грн. (двадцять сім тисяч гривень 00 копійок);

1.4. витрати на оплату послуг експерта у розмірі 12000,00 грн. (дванадцять тисяч гривень 00 копійок).

1.5. Загальна сума стягнення на користь Позивача складає 182683,85 грн. ( сто вісімдесят дві тисячі шістсот вісімдесят три гривні 85 копійок), у тому числі податки з доходу фізичної особи, які Відповідач сплатить як податковий агент.

2. Відповідач зобов`язується сплатити на зазначений в цій мировій угоді банківський рахунок Позивача грошову суму у розмірі вказаному в п.1.5. Мирової угоди протягом 5 (п`яти) робочих днів з дати постановлення Голосіївським районним судом міста Києва ухвали про затвердження цієї мирової угоди та закриття провадження у справі.

3. Позивач і Відповідач заявляють, що ні в процесі укладання цієї мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь- яких третіх осіб, в тому числі й держави.».

Закрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ІСТV) про стягнення моральної шкоди у зв`язку з затвердженням мирової угоди.

Роз`яснити, що у разі закриття провадження повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ця ухвала є виконавчим документом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її проголошення суддею.

Строк пред`явлення до виконання три роки.

Стягувач: ОСОБА_3 , місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , IBAN НОМЕР_2 АТ КБ «Приватбанк».

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ІСТV), місцезнаходження: м. Київ, вул. Панківська, б. 11, код ЄДРПОУ 14323764.

Суддя Ж. І. Кордюкова

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115823360
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання такою, що порушує немайнові права, поширену інформацію, заборону її розповсюдження, стягнення моральної шкоди та витрат, пов`язаних з відшкодуванням коштів, витрачених на оплату послуг з навчання

Судовий реєстр по справі —761/14293/22

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні