Ухвала
від 18.12.2023 по справі 320/42258/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

18 грудня 2023 року м. Київ№ 320/42258/23

Київський окружний адміністративний суд у складі судді Жука В.В., розглянувши заяву відповідача про розгляд за загальними правилами позовного провадження адміністративної справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ВП Геліос»

до Антимонопольного комітету України

третя особи 1) Державний університет "Житомирська політехніка";

2) фізична особа-підприємець ОСОБА_1

про визнання протиправними та скасування рішення від 31.08.2023

№13830-р/пк-пз, -

УСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю «ВП Геліос» з адміністративним позовом до Антимонопольного комітету України, в якому просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Комісії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель від 31.08.2023 №13830-р/пк-пз.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду міста Києва від 15.11.2023 відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження. Залучено до участі у справі Державний університет "Житомирська політехніка" та фізична особа-підприємець ОСОБА_1 , в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Відповідачем до суду подано заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін. В обґрунтування вказаної заяви зазначено, що дана справи становить значний суспільний інтерес, має вагоме значення для сторін у справі.

Частиною третьою статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до частини четвертої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України, виключно за правилами загального позовного провадження розглядаються справи у спорах: щодо оскарження нормативно-правових актів, за винятком випадків, визначених цим Кодексом; щодо оскарження рішень, дій та бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо позивачем також заявлено вимоги про відшкодування шкоди, заподіяної такими рішеннями, діями чи бездіяльністю, у сумі, що перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; про примусове відчуження земельної ділянки, інших об`єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з мотивів суспільної необхідності; щодо оскарження рішення суб`єкта владних повноважень, на підставі якого ним може бути заявлено вимогу про стягнення грошових коштів у сумі, що перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; щодо оскарження рішень Національної комісії з реабілітації у правовідносинах, що виникли на підставі Закону України "Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років".

Відповідно до частини п`ятої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Пунктом 2 частини шостої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін, якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, суд не вбачає підстав розгляду справи за загальними правилами позовного провадження, оскільки характер спірних правовідносин у даній справі незначної складності та не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного, всебічного та об`єктивного встановлення всіх обставин справи.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 243, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Відмовити у задоволенні заяви відповідача про розгляд справи за загальними правилами позовного провадження.

2. Копію ухвалу направити учасникам справи по справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання в порядку, визначеному статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та оскарженню не підлягає.

Суддя Жук Р.В.

Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115827709
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішення від 31.08.2023 №13830-р/пк-пз

Судовий реєстр по справі —320/42258/23

Ухвала від 18.12.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Жук Р.В.

Ухвала від 15.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Жук Р.В.

Ухвала від 15.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Жук Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні