Ухвала
від 20.12.2023 по справі 320/43226/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

20 грудня 2023 року справа № 320/43226/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Кушнова А.О., розглянувши позовну заяву керівника Обухівської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради "Богуславська центральна лікарня" про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся керівник Обухівської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради "Богуславська центральна лікарня", в якому позивач просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради "Богуславська центральна лікарня" (код ЄДРПОУ 01994126) щодо невжиття заходів для приведення в належний технічний стан та готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту - протирадіаційне укриття №138544, що розміщене за адресою: Київська обл., м. Богуслав, вул. І.Франка, 27;

- зобов`язати Комунальне некомерційне підприємство Богуславської міської ради "Богуславська центральна лікарня" (код ЄДРПОУ 01994126) привести у стан готовності захисну споруду - протирадіаційне укриття №138544 у належний технічний стан з метою використання її за призначенням у відповідності до "Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту", затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України №579 від 09.07.2018.

Спір виник із публічно-правових відносин та відповідно до статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 та 172 Кодексу адміністративного судочинства України, та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України, немає.

У п. 3 прохальної частини позовної заяви керівник Обухівської окружної прокуратури Київської області просить суд про дату та час розгляду справи повідомити Обухівську окружну прокуратуру та Київську обласну прокуратуру.

Відповідно до положень статей 257, 261 Кодексу адміністративного судочинства України та з врахуванням клопотання керівника Обухівської окружної прокуратури Київської області, справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з повідомленням сторін.

У позовній заяві як третю особу зазначено Богуславську міську раду.

Як вбачається з позовної заяви, предметом позову є вимога про зобов`язання Комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради "Богуславська центральна лікарня" (код ЄДРПОУ 01994126) привести у стан готовності захисну споруду - протирадіаційне укриття №138544 у належний технічний стан з метою використання її за призначенням.

З Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань слідує, що засновником Комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради "Богуславська центральна лікарня" є Богуславська міська рада.

Згідно з частиною 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З огляду на положення вказаних норм та враховуючи те, що рішення, прийняте у даній справі, може вплинути на права та обов`язки Богуславської міської ради, як засновника та власника будівель Комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради "Богуславська центральна лікарня", суд з метою всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи вважає за необхідне залучити Богуславську міську раду до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Згідно з ч.11 ст.171 КАС України якщо при відкритті провадження у справі було вирішено питання про залучення третіх осіб, позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити таким третім особам копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання або до початку розгляду справи по суті, якщо справа розглядається за правилами спрощеного позовного провадження.

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, керуючись статтями 171, 195, 243, 248, 257, 259-262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

у х в а л и в:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі. Справа буде розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Богуславську міську раду (ідентифікаційний код 25299709, місцезнаходження: 09701, Київська обл., Обухівський р-н, місто Богуслав, вул.Франка Івана, будинок 4).

3. Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі направити третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду протягом 3 днів з дня отримання ухвали суду.

4. Призначити судове засідання у справі на 08 лютого 2024 року о 13:00 год.

5. Викликати для участі у судовому засіданні учасників справи (їх представників).

6. Витребувати докази у справі від відповідача:

- витяг із ЄДР/ЄДРПОУ на відповідача;

- письмові пояснення щодо не приведення захисної споруди цивільного захисту - протирадіаційне укриття №138544, що розміщене за адресою: Київська обл., м. Богуслав, вул. І.Франка, 27, у стан готовності до використання за призначенням відповідно до вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 09.07.2018 №579.

від третьої особи:

- копії фінансових документів із письмовими поясненнями, які свідчать про вжиття заходів щодо виділення коштів для приведення в належний технічний стан та готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту - протирадіаційне укриття №138544, що розміщене за адресою: Київська обл., м. Богуслав, вул. І.Франка, 27.

Витребувані докази надати суду у строк, передбачений для надання відзиву на позовну заву із доказами завчасного направлення іншому учаснику справи.

7. Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив на позовну заяву.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до частин 3, 4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

8. Запропонувати позивачу протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву подати до суду відповідь на відзив.

9. Запропонувати відповідачу подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

10. Запропонувати третій особі подати пояснення щодо позову та витребувані судом докази протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

11. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

12. Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам), шляхом направлення тексту ухвали електронною поштою, факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), телефонограмою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Кушнова А.О.

Дата ухвалення рішення20.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115828437
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/43226/23

Ухвала від 22.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 22.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 20.12.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні