Ухвала
від 07.12.2023 по справі 209/7531/23
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Справа № 209/7531/23

Провадження № 2-о/209/102/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 грудня 2023 року м. Кам`янське

Суддя Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області Решетник Т.О., перевіривши матеріали клопотання заявника ОСОБА_1 , Заінтересована особа: Дніпровське управління соціального захисту населення департаменту соціальної політики Кам`янської міської ради, про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, -

ВСТАНОВИВ:

06.12.2023 заявника ОСОБА_1 звернувся до суду із вищевказаним клопотанням в якому просить суд: Продовжити строк дії рішення Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська від 02 жовтня 2004 року про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Норільськ, Красноярського краю, РФ, мешкає: АДРЕСА_1 недієздатним на два роки. Призначити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , опікуном недієздатного ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на строк дії рішення про визнання недієздатним.

Ознайомившись зі змістом клопотання та доданими до нього доказами, суд приходить до наступного висновку.

Рішенням Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 07.12.2021 по цивільній справі № 209/2669/21, яке набрало законної сили 07.01.2022, продовжено строк дії рішення Дніпровського районного суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 02 жовтня 2004 року про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Норільськ, Красноярського краю, РФ, мешкає: АДРЕСА_1 недієздатним на 2 (два) роки. Призначено ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уроженця м. Дніпродзержинськ Дніпропетровської області, мешкає: АДРЕСА_1 опікуном недієздатного ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Норільськ, Красноярського краю, РФ на строк дії рішення про визнання ОСОБА_2 недієздатним. Роз`яснено заявнику необхідність звернення до суду із клопотанням про продовження строку дії рішення не пізніше ніж за п`ятнадцять днів до закінчення строку дії рішення суду.

Клопотання про продовження строку дії рішення подано заявником до суду 06.12.2023.

Відповідно до ч.7 ст.300 ЦПК України, клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною має право подати опікун, представник органу опіки та піклування не пізніше ніж за п`ятнадцять днів до закінчення строку, визначеного частиною шостою цієї статті.

При цьому, частиною дев`ятою ст.300 ЦПК України встановлено обов`язок суду розглянути клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною до закінчення строку його дії в порядку, встановленому статтею 299 цього Кодексу.

Судом встановлено, що строк дії вказаного рішення триває до 07.12.2023 включно.

Відтак, клопотання подано з пропущенням граничного строку на його подання.

Відповідно до ст.126 ЦПК України, право на вчинення процесуальної дії втрачається із закінченням строку, встановленого законом або судом. Документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Керуючись ст.ст.126, 300 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання заявника ОСОБА_1 , Заінтересована особа: Дніпровське управління соціального захисту населення департаменту соціальної політики Кам`янської міської ради, про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була врученою у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://dn.dp.court.gov.ua/

Суддя Т.О. Решетник

Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115839735
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —209/7531/23

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні