Ухвала
від 21.12.2023 по справі 477/1644/23
КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 477/1644/23

Провадження № 2/488/1399/23

УХВАЛА

Іменем України

21.12.2023 року м. Миколаїв Корабельний районний суд м. Миколаєва у складі:

головуючої по справі судді - Чернявської Я.А.,

при секретарі судового засідання Авдєєвій К.Р.,

за участю позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Трушнікова Миколи Миколайовича про залучення співвідповідача по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Адміністрації Корабельного району Миколаївської області про визнання особи недієздатною,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Корабельного районного суду міста Миколаєва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Адміністрації Корабельного району Миколаївської області про визнання особи недієздатною, в якій позивач просить суд визнати ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним на момент підписання 06.07.2016 р. на ім`я ОСОБА_4 , ОСОБА_5 довіреності на всі дії відносно майна ОСОБА_3 , у тому числі в будь-яких фінансових і банківських установах України, на момент підписання 29.07.2016 р. на ім`я ОСОБА_4 заповіту, згідно якого усе належне ОСОБА_3 майно, де б воно не знаходилося і з чого воно не складалося, і взагалі все те, що буде належати йому на день смерті і на що він за законом матиме право, заповідано їй, ОСОБА_4 .

В судовому засідання представник позивача ОСОБА_1 адвокат Трушніков Микола Миколайович заявив клопотання про залучення у даній цивільній справі співвідповідача ОСОБА_6 . Клопотання мотивоване тим, що в провадженні суду є інше провадження за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_6 про витребування майна з чого незаконного володіння, а ухвалене у майбутньому рішення суду в разі задоволення даного позову може торкнутися прав та обов`язків ОСОБА_6 .

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про дату та час судового засідання був повідомлений своєчасно та належним чином про що свідчить наявне в матеріалах справи зворотнє поштове повідомлення, причини його неявки суду не відомі.

Розглянувши клопотання позивача про залучення до участі у вказаній цивільній справі співвідповідача ОСОБА_6 , суд вважає його обґрунтованими та таким, що підлягає задоволенню.

Відповідно до положень частини 1 статті 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, залучити до участі у ній співвідповідача.

На підставі викладеного та керуючись т.51ЦПК України,суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Трушнікова Миколи Миколайовича про залучення співвідповідача по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 доАдміністрації Корабельногорайону Миколаївськоїобласті провизнання особинедієздатною - задовольнити.

Залучити ОСОБА_6 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса проживання: АДРЕСА_1 ) - в якостіспіввідповідача у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Адміністрації Корабельного району Миколаївської області про визнання особи недієздатною.

Запропонувати залученому відповідачу надати відзив щодо позовних вимог в строк не більше 15 днів з моменту отримання копії ухвали.

Роз`яснити залученому відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву, відповідно до ст. 193 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: https://kb.mk.court.gov.ua/sud1414/, а також рішення суду по даній справі оприлюднені на сайті http://www.reyestr. court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Я.А. Чернявська

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115842354
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —477/1644/23

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Саукова А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні