Ухвала
від 15.11.2023 по справі 376/3516/23
СКВИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сквирський районний суд Київської області

Справа № 376/3516/23

Провадження № 2/376/1455/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"15" листопада 2023 р. Суддя Сквирського районного суду Київської області Віговський С.І. розглянувши клопотання позивача ОСОБА_1 про залучення співвідповідача у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Сквирського районного суду Київської області перебуває вказана цивільна справа.

До проведення підготовчого судового засідання позивач звернувся до суду із клопотанням про залучення до участі у справі співвідповідача ОСОБА_3 .

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.ч. 1, 4ст. 51 Цивільного процесуального кодексу Українисуд першоїінстанції маєправо заклопотанням позивачадо закінченняпідготовчого провадження,а уразі розглядусправи заправилами спрощеногопозовного провадження-до початкупершого судовогозасідання залучитидо участіу нійспіввідповідача.Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

За вказаних обставин, враховуючи зміст заявлених позовних вимог, суд вважає що клопотання позивача підлягає задоволенню, та є підстави для залучення до участі у справі співвідповідача ОСОБА_3 .

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.51,260,353 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про залучення до участі у справі співвідповідача, - задовольнити.

Залучити до участі співвідповідача у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом ОСОБА_3 (адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ).

Направити копію ухвали сторонам.

Направити співвідповідачу ОСОБА_3 копію ухвали суду про залучення її до участі у справі у якості співвідповідача та копію позовної заяви з додатками.

Встановити співвідповідачу, ОСОБА_3 , строк 15 днів з дня отримання копії ухвали та копії позовної заяви додатками, протягом якого відповідач має право направити до початку розгляду справи по суті надіслати відзив на позовну заяву та направити позивачу та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Роз`яснити співвідповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

У порядку ч. 2 ст. 278 ЦПК України запропонувати позивачу, не пізніше 5 днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, подати до суду відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи, надати відповідні докази та направити співвідповідачу та суду з підтвердженням такого направлення співвідповідачу.

Співвідповідач не пізніше 5 днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити позивачу й суду з підтвердженням такого направлення позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: С. І. Віговський

СудСквирський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення15.11.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115846494
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —376/3516/23

Рішення від 20.11.2023

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Віговський С. І.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Віговський С. І.

Рішення від 20.11.2023

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Віговський С. І.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Віговський С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні