Ухвала
від 22.12.2023 по справі 142/696/21
ПІЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальнийномер 142/696/21

Номер провадження 6/142/27/23

У Х В А Л А

22 грудня 2023 року смт. Піщанка

Суддя Піщанськогорайонного судуВінницької областіНестерук В.В.,отримавши клопотанняпредставника третьоїособи Тульчинськоїрайонної радиВінницької областіВільчинського ВіталіяВолодимировича пропроведення судовогозасідання врежимі відеоконференціїв цивільнійсправі зазаявою ОСОБА_1 про заміну сторониу виконавчомупровадженні вцивільній справі№ 142/696/21за позовом ОСОБА_1 до Піщанської селищної ради Вінницької області, Піщанської районної ради, комунального некомерційного підприємства «Піщанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», третя особа Тульчинська районна рада, про визнання протиправним та скасування рішення сесії Піщанської районної ради, поновлення на посаді,-

ВСТАНОВИВ:

28листопада 2023року доПіщанського районногосуду Вінницькоїобласті надійшла заява ОСОБА_1 про заміну сторониу виконавчомупровадженні вцивільній справіза позовом ОСОБА_1 до Піщанської селищної ради Вінницької області, Піщанської районної ради, комунального некомерційного підприємства «Піщанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», третя особа Тульчинська районна рада, про визнання протиправним та скасування рішення сесії Піщанської районної ради, поновлення на посаді, в якій заявник просить суд замінити боржника по справі № 142/696/21 про стягнення з Піщанської районної ради ЄДРПОУ 21728645 на користь ОСОБА_1 заборгованості по оплаті судового збору в сумі 908 грн. та витрат на правову допомогу в розмірі 6600 грн. з Піщанської районної ради, код ЄДРПОУ 21728645 на Тульчинську районну раду, код ЄДРПОУ 21728326, вул.М.Леонтовича, 114, м.Тульчин, Вінницької області.

Судове засідання в даній цивільінй справі призначено на 16 годину 00 хвилин 04 січня 2024 року.

21 грудня 2023 року на електронну адресу суду надйшлло клопотання представника третьої особи Тульчинської районної ради Вінницької області Вільчинського Віталія Володимировича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, в якому представник просить суд забезпечити проведення судового засідання, призначеного на 16 годину00 хвилин 04січня 2024рокув режимі відеоконференції з Тульчинським районним судом Вінницької області. В обгрунтування посилається на запровадження військового стану та територіальну віддаленість Тульчинської районної ради від місця знаходження суду.

Дослідивши клопотання представника третьої особи проведення судового засідання в режимі відеоконференції, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до вимог ст. 11 ЗУ "Про судоустрій та статус суддів", учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

У відповідності до ч. 1, ч. 2 ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Відповідно до ч. 6 ст. 212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Відповідно до положень ч. 8 ст. 212 ЦПК України, у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Згідно вимог ч. ч. 9, 10 ст. 212 ЦПК України, копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників.

Вирішуючи питання про проведення судового засідання у справі за участю представника в режимі відеоконфренції суд враховує віддаленість місцезнаходження представника третьої особи від місцезнаходження Піщанського районного суду Вінницької області.

Також суд бере до уваги, що Указом Президента «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 № 64/2022, затвердженим Законом України від 24.02.2022 № 2102-ІХ, в Україні було запроваджено воєнний стан в Україні з з 05:30 24.02.2022 строком на 30 діб, який потім був подовжений. 08 листопада 2023 року Верховна Рада України Законом України затвердила Указ Президента «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» від 06.11.2023 № 734/2023, яким строк дії воєнного стану в Україні продовжено з 05:30 16.11.2023 року строком на 90 діб, тобто до 14 лютого 2024 року.

Враховуючи вищевикладене, необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, територіальну віддаленість місця знаходження третьої особи та її представника від суду, введення воєнного стану в Україні, з огляду на те, що представник бажає прийняти участь у розгляді справи шляхом особистої участі в судовому засіданні, наявну технічну можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції, з метою забезпечення своєчасності розгляду справи та полегшення участі в ньому всіх учасників розгляду справи, суд приходить до висновку, що клопотання представника третьої особи слід задовольнити та провести судове засідання призначене на16 годину 00хвилин 04січня 2024рокуза участю представника третьої особи Тульчинської районної ради Вільчинського В.В. в режимі відеоконференції з Тульчинським районним судом Вінницької області за умови наявності у вказаного суду такої можливості.

Також суд роз`яснює представнику можливість брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст.ст. 212, 259-261 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представникатретьої особиТульчинської районноїради Вінницькоїобласті ВільчинськогоВіталія Володимировича пропроведення судовогозасідання врежимі відеоконференціїв цивільнійсправі зазаявою ОСОБА_1 про заміну сторониу виконавчомупровадженні вцивільній справі№ 142/696/21за позовом ОСОБА_1 доПіщанської селищноїради Вінницькоїобласті,Піщанської районноїради,комунального некомерційногопідприємства «Піщанськийрайонний центрпервинної медико-санітарноїдопомоги»,третя особаТульчинська районнарада,про визнанняпротиправним таскасування рішеннясесії Піщанськоїрайонної ради,поновлення напосаді, задовольнити.

Судове засідання по цивільній справі з ЄУН 142/696/21 за заявою ОСОБА_1 про заміну сторониу виконавчомупровадженні вцивільній справі№ 142/696/21за позовом ОСОБА_1 до Піщанської селищної ради Вінницької області, Піщанської районної ради, комунального некомерційного підприємства «Піщанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», третя особа Тульчинська районна рада, про визнання протиправним та скасування рішення сесії Піщанської районної ради, поновлення на посаді, призначене на 16 годину 00 хвилин 04 січня 2024 року,за участюпредставника третьоїособи Тульчинськоїрайонної радиВінницької областіВільчинського ВіталіяВолодимировича провести в режимі відеоконференції з Тульчинським районним судом Вінницької області (23600,м.Тульчин,вул.Перемоги,16)за умови наявності у вказаного суду такої можливості .

Доручити Тульчинському районному суду Вінницької області забезпечити:

-проведення заучастю представникатретьої особи ОСОБА_2 в режимі відеоконференції підготовчого судового засідання з Піщанським районним судом Вінницької області, яке призначене на 16годину 00 хвилин 04січня 2024року, зал судового засідання № 1 (вул. Вишнева, 5, смт. Піщанка Вінницької області, 24700), перевірити документи для встановлення особи та підтвердження повноважень;

- перебування службової особи (розпорядника або секретаря судового засідання) суду поряд із представником

- належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку, можливість учасникам судового процесу чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon», за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua/.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити сторони.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно направити Тульчинському районному суду (23600,м.Тульчин,вул.Перемоги,16)для виконання, а також представнику третьої особи Вільчинському В. В., який братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Суддя:

СудПіщанський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення22.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115850979
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —142/696/21

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Нестерук В. В.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Нестерук В. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Нестерук В. В.

Постанова від 15.08.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Постанова від 15.08.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 11.08.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Рішення від 05.06.2023

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Нестерук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні