Ухвала
від 22.12.2023 по справі 918/1047/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"22" грудня 2023 р.м. РівнеСправа №918/1047/22

Господарський суд Рівненської області у складі судді О. Андрійчук, за участю секретаря судового засідання О. Гуменюк, розглянувши заяву ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Тефі - Тес" Д. Ткачука про затвердження звіту про роботу та ліквідаційного балансу у справі

за заявою Головного управління Державної податкової служби у Рівненській області

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Тефі Тес"

про банкрутство,

за участю представників:

від боржника: не з`явився,

від кредитора: не з`явився,

від ліквідатора: не з`явися,

УСТАНОВИВ:

У грудні 2022 року Головне управління Державної податкової служби у Рівненській області звернулось до Господарського суду Рівненської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Тефі Тес".

Постановою суду від 10.04.2023 Товариство з обмеженою відповідальністю Тефі - Тес" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на три місяці, призначено ліквідатором боржника арбітражного керуючого Д.Ткачука.

Повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Тефі - Тес" опубліковано на офіційному сайті судової влади України за № 70422 від 14.04.2023.

08.12.2023 від ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Тефі - Тес" Д. Ткачука надійшло клопотання про затвердження звіту про роботу ліквідатора та звіт про нарахування та виплату основної грошової винагороди.

Ухвалою суду від 13.12.2023 клопотання про затвердження звіту ліквідатора боржника про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат у справі призначене до розгляду у судовому засіданні на 22.12.2023.

У судове засідання 22.12.2023 представники учасників не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Суд, розглянувши звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, встановив таке.

Ухвалою суду від 28.12.2022 відкрито провадження у справі про банкрутство ТОВ "Тефі Тес", визнано вимоги кредитора ГУ ДПС у Рівненській області у розмірі 2 192 703,63 грн, з яких: 2 128,00 грн - основне зобов`язання (третя черга задоволення вимог кредиторів) та 2 190 575,63 грн - штрафні санкції (шоста черга задоволення вимог кредиторів); судовий збір в сумі 24 810,00 грн (перша черга задоволення вимог кредиторів), введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном ТОВ "Тефі Тес" до 03.04.2023 розпорядником майна призначено Д. Ткачука.

Постановою суду від 10.04.2023 у справі № 918/1047/22 визнано банкрутом ТОВ Тефі - Тес", відкрито ліквідаційну процедуру строком на три місяці до 10.07.2023, призначено ліквідатором боржника арбітражного керуючого Д. Ткачука.

Повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури опубліковано (офіційно оприлюднене) на офіційному сайті судової влади 14.04.2023 за № 70422.

З метою проведення інвентаризації майна боржника, встановлення наявності активів, за рахунок реалізації яких можливо було б здійснити погашення кредиторських вимог, ліквідатором вжито заходів з розшуку та встановлення місцезнаходження майна боржника, його керівних органів, документів фінансової звітності. Станом на сьогодні будь-яких відомостей про наявне рухоме та нерухоме майно чи документів ліквідатору не надходило. За офіційною адресою реєстрації боржника: 33010, м. Рівне, вул. Вінницька, буд. 60, ні боржника, ні його керівних органів виявлено не було, про що складено відповідний акт від 27.04.2023. На адресу ліквідатора надійшли довідки щодо відсутності рухомого та нерухомого майна у боржника.

У звіті ліквідатор вказує, що на запити розпорядника майна фінансова звітність ТОВ Тефі Тес за останні три роки, що передують відкриттю провадження у справі про банкрутство, не надані, боржник за адресою реєстрації місцезнаходження відсутній.

Відповідно до відомостей з Єдиного реєстру боржників (https://erb.miniust.gov.Ua/#/search-debtors') ТОВ Тефі Тес серед боржників у відкритих виконавчих провадженнях відсутнє.

В Автоматизованій системі виконавчого провадження (https://asvpweb.miniust.gov.ua/#/search-debtors) записів про реєстрацію ТОВ Тефі Тес та стягнення з боржника не знайдено.

На виконання ст. 30, 61 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий щомісяця звітував кредитору ГУ ДПС у Рівненській області про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування понесених витрат, а також про хід процедури ліквідації, вжиті та заплановані дії у справі № 918/1047/22.

За період виконання повноважень ліквідатора на адресу арбітражного керуючого Д.Ткачука не надходили заяви кредиторів з грошовими вимогами до банкрута, відтак станом на 22.12.2023 реєстр вимог кредиторів ТОВ Тефі Тес включає вимоги конкурсного кредитора ГУ ДПС у Рівненській області на загальну суму 2 192 703,63 грн, з яких: 2 128,00 грн - основне зобов`язання (третя черга задоволення вимог кредиторів) та 2 190 575,63 грн - штрафні санкції (шоста черга задоволення вимог кредиторів); судовий збір в сумі 24 810,00 грн (перша черга задоволення вимог кредиторів).

Також під час провадження процедури ліквідації арбітражним керуючим не було виявлено документів банкрута, які відповідно до вимог ст.67 Кодексу України з процедур банкрутства підлягають обов`язковому державному архівному зберіганню. Вказаний факт задокументовано ліквідатором у вигляді акту про відсутність будь-яких, у тому числі фінансово-господарських документів банкрута, що підлягають обов`язковому архівному зберіганню.

Додатково ліквідатором ТОВ Тефі Тес Д.Ткачуком направлено заяву про закриття банківського мультивалютного рахунку боржника у ПАТ "Банк Восток" (UA763071230000026002010524270).

Станом на 10.10.2023 за результатами інвентаризації майна ТОВ Тефі Тес, будь-яке майно у банкрута відсутнє. До відомостей про інвентаризацію внесено також дані про кредиторську заборгованість ТОВ Тефі Тес, встановлену ухвалою суду від 10.01.2023.

Оскільки будь-яких документів боржника щодо його фінансової та господарської діяльності виявлено не було, встановити наявність обставин щодо притягнення керівних органів боржника до солідарної чи субсидіарної заборгованості не є можливим, що було зафіксовано відповідним актом від 01.11.2023. Будь-яких активів для можливості погашення кредиторської заборгованості банкрута ТОВ Тефі Тес не виявлено, банкрут має значну заборгованість перед кредитором, а тому не може здійснювати свою діяльність та підлягає ліквідації, а справа про банкрутство ТОВ Тефі Тес закриттю, а тому ліквідатором боржника складено відповідний ліквідаційний баланс ТОВ Тефі Тес.

Як зазначалося, станом на 10.10.2023 ліквідатором установлено відсутність у банкрута нерухомого та рухомого майна, інших матеріальних та нематеріальних активів, за рахунок яких можливо задовольнити вимоги кредитора.

Отже, в межах ліквідаційної процедури всі заходи, пов`язані із виявленням майна боржника, ліквідатором виконані, будь-яких активів не виявлено.

12.12.2023 відбулися збори комітету кредиторів ТОВ "Тефі Тес", на яких, зокрема визнано роботу ліквідатора задовільною, а також вирішено схвалити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ТОВ "Тефі Тес".

Відповідно до ч. 3 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов`язаний подати до господарського суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Згідно з ч. 7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги кредиторів, не погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважаються погашеними.

У ч. 2 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства зазначено, що якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна.

Господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, як це передбачено в п. 5 ч. 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, у разі затвердження звіту ліквідатора банкрута в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Частиною 3 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства унормовано, що про закриття провадження у справі про банкрутство постановляється ухвала.

Відповідно до ч. 4 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства у випадках, передбачених п. 4 - 6 ч. 1 цієї статті, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Розглянувши матеріали справи, звіт ліквідатора банкрута, ліквідаційний баланс банкрута, а також дослідивши додані до звіту докази, суд установив, що для виявлення майнових активів банкрута з метою задоволення вимог кредиторів ліквідатор банкрута виконав усі необхідні дії та покладені на нього Кодексом України з процедур банкрутства обов`язки, у зв`язку з чим суд вважає за необхідне затвердити поданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ТОВ Тефі Тес, а банкрута, як юридичну особу, ліквідувати та закрити провадження у справі № 918/1047/22.

Керуючись ст. 30,61, 65,90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю Тефі Тес (33010, м. Рівне, вул. Вінницька, буд. 60, ідентифікаційний код 41228094).

2. Ліквідувати юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю Тефі Тес (33010, м. Рівне, вул. Вінницька, буд. 60, ідентифікаційний код 41228094).

3. Державному реєстратору за місцезнаходженням банкрута провести державну реєстрацію припинення Товариства з обмеженою відповідальністю Тефі Тес (33010, м.Рівне, вул. Вінницька, буд. 60, ідентифікаційний код 41228094) як юридичну особу.

4. Вимоги, не погашені у зв`язку з недостатністю майна банкрута, вважати погашеними.

5. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Кодексом України з процедур банкрутства строк або були відхилені господарським судом, вважати погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

6. Провадження у справі № 918/1047/22 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Тефі Тес (33010, м.Рівне, вул. Вінницька, буд. 60, ідентифікаційний код 41228094) закрити.

7. Ухвалу направити сторонам, ліквідатору, кредиторам та державному реєстратору за місцем знаходження боржника для внесення до Єдиного державного реєстру запису про відповідне судове рішення (п. 1 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців").

8. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена у порядку та строк, встановлені ст. 254-257 ГПК України, з урахуванням особливостей, передбачених Кодексу України з процедур банкрутства.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається: https://court.gov.ua/sud5019/.

Ухвала підписана 22.12.2023.

Суддя О.Андрійчук

Дата ухвалення рішення22.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115856934
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство,

Судовий реєстр по справі —918/1047/22

Судовий наказ від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 17.01.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 22.12.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 13.12.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Постанова від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 13.03.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 13.03.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 15.12.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні