Ухвала
від 19.12.2023 по справі 636/4649/23
ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Справа № 636/4649/23 Провадження № 2/636/1766/23

УХВАЛА

про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції

19 грудня 2023 року Чугуївський міський суд Харківської області у складі: головуючого - судді Гніздилова Ю. М., за участю секретаря судового засідання - Селевко А. О. розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Чугуїв заяву представника позивача - адвоката Кравець Олександри Іванівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у цивільній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Трайгон Фармінг Молнія» до Вовчанської міської ради про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини за заповітом.

У провадженні Чугуївського міського суду Харківської області перебуває цивільна справа № 636/4649/23, провадження № 2/636/1766/23 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Трайгон Фармінг Молнія» до Вовчанської міської ради про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини за заповітом.

14 грудня 2023 року до Чугуївського міського суду Харківської області надійшла заява від представника позивача - адвоката Кравець О. І. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою відеоконференцзв`язку.

Суд, всебічно та повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується вказана заява, вважає її такою, що підлягає задоволенню.

Питання участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду регулюється ст. 212 ЦПК України, ч. 1 якої передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч. 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Згідно з ч. 2 ст. 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Враховуючи, що від представника позивача - адвоката Кравець О. І. надійшла заява про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у встановлені законом строки та з дотриманням всіх вимог, з метою забезпечення оперативності судового провадження у розумний строк, суд вважає за можливе провести судові засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 212, ст. ст. 260, 261, п. 15.5 розділу ХІІІ «Перехідні положення» ЦПК України, суд

постановив:

Заяву представника позивача - адвоката Кравець Олександри Іванівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Розгляд цивільної справи № 636/4649/23 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Трайгон Фармінг Молнія» до Вовчанської міської ради про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини за заповітом, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів представника позивача - адвоката Кравець Олександри Іванівни .

Особою, яка буде приймати участь у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів є представник позивача - адвоката Кравець Олександра Іванівна, електронна адреса - ІНФОРМАЦІЯ_1

Роз`яснити, що відповідно ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Роз`яснити, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду учасникам справи необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення належної якості.

Роз`яснити учасникам справи, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції вони зобов`язані зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до початку судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Ухвала, як така, що постановлена в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю. М. Гніздилов

Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено26.12.2023
Номер документу115869078
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —636/4649/23

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Гніздилов Ю. М.

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Гніздилов Ю. М.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Гніздилов Ю. М.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Гніздилов Ю. М.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Гніздилов Ю. М.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Гніздилов Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні