Постанова
від 21.12.2023 по справі 140/8277/22
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 грудня 2023 рокуЛьвівСправа № 140/8277/22 пров. № А/857/15206/23

Восьмий апеляційний адміністративний суд у складі:

головуючого суддіОнишкевича Т.В.,

суддівСеника Р.П., Судової-Хомюк Н.М.,

розглянувши в порядку письмового провадження у м. Львові апеляційну скаргу Головного управління ДПС у Волинській області на рішення Волинського окружного адміністративного суду від 13 липня 2023 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Негабарит» до Головного управління ДПС у Волинській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

суддя у І інстанціїВалюх В.М.,

час ухвалення рішенняне зазначено,

місце ухвалення рішенням. Луцьк,

дата складення повного тексту рішення 13 липня 2023 року,

ВСТАНОВИВ:

У грудні 2022 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Негабарит» (далі ТОВ «Негабарит») звернулося до суду з адміністративним позовом, у якому просило визнати протиправним і скасувати податкове повідомлення-рішення (далі ППР) Головного управління ДПС у Волинській області (далі ГУ ДПС) № 0059160407 від 22 листопада 2022 року, яким до позивача за затримку реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування (далі ПН/РК) до Єдиного реєстру податкових накладних (далі ЄРПН) застосовано штраф у розмірі 87035,85 грн.

Рішенням Волинського окружного адміністративного суду від 13 липня 2023 року у справі №140/8277/22, ухваленим за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін, позов було задоволено частково. Визнано протиправним та скасовано ППР ГУ ДПС від 22 листопада 2022 року № 0059160407 у частині застосування штрафних санкцій в сумі 44365,60 грн.

При цьому суд першої інстанції виходив із того, що позивач вчинив всі залежні від нього заходи для недопущення порушення законодавства при реєстрації ПН в ЄРПН. Вина позивача у порушенні граничного строку реєстрації 185 податкових накладних, поданих на реєстрацію 31 липня 2022 року (зареєстрованих контролюючим органом 01 серпня 2022 року) та 31 серпня 2022 року (зареєстрованих контролюючим органом 01 вересня 2022 року) відсутня. Відтак, висновки контролюючого органу про порушення позивачем пункту 201.10 статті 201 ПК України щодо несвоєчасної реєстрації таких ПН у ЄРПН є необґрунтованими та безпідставними. Решта позовних вимог є безпідставними.

У апеляційній скарзі ГУ ДПС просила скасувати рішення суду першої інстанції у частині задоволення позову та прийняти нове про відмову у задоволенні позовних вимог ТОВ «Негабарит» у повному обсязі.

На обґрунтування вимог апеляційної скарги зазначає, що ПН з періодом складання липень 2022 року були направлені ТОВ «Негабарит» на реєстрацію в ЄРПН 31 липня 2022 року у вихідний день (неділя) та з врахуванням норм підпункту 69.18 пункту 69 підрозділу 10 розділу XX ГІК України були зареєстровані на наступний операційний день (01 серпня 2022 року).

Відповідно до пунктів 6, 8 розділу II Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06 червня 2017 року №557, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 03 серпня 2017 року за №959/30827 (далі Порядок №557) автоматизована перевірка здійснюється у день надходження або не пізніше наступного робочого дня, якщо електронний документ надійшов після закінчення операційного дня. Перша квитанція надсилається автору електронного документа протягом двох годин з часу його отримання контролюючим органом, в іншому разі - протягом перших двох годин наступного операційного дня.

З урахуванням норм підпункту 69.18 пункту 69 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України (далі ПК) та пунктів 6, 8 Порядку №557 ПН з періодом складання серпень 2022 року були направлені ТОВ «Негабарит» на реєстрацію в ЄРПН 31 серпня 2022 року о 17:59 год та зареєстровані в ЄРПН на наступний операційний день (01 вересня 2022 року).

Щодо ПН з періодом складання травень та червень 2022 року, які зареєстровано в ЄРПН 15 липня 2022 року та відповідно 01 липня 2022 року, то відповідно до пункту 69.1 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» ПК платники податків, які мають можливість виконувати податкові обов`язки щодо реєстрації у відповідних реєстрах податкових накладних, розрахунків коригування, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов`язків, граничний термін виконання яких припадає на період розпочинаючи з 24 лютого 2022 року до дня набрання чинності Закону №2260 (27 травня 2022 року) за умови реєстрації такими платниками ПН/РК в ЄРПН до 15 липня 2022 року з періодом складання лютий - травень 2022 року.

Водночас ГУ ДПС зазначає, що програмне забезпечення «М.Е.DOС» є комерційним продуктом і користувачі використовують його на власний розсуд, усвідомлюючи усі можливі ризики. ДПС України не є держателем вказаного продукту та не зобов`язане давати гарантії щодо коректності та стабільності роботи програми «М.Е.DOС». Доказів здійснення позивачем контролю про доставку поданих ПН у спірному випадку не надано, як і не надано квитанцій про направлення ПН у встановлені законом строки.

Належним підтвердженням реєстрації ПН є інформація, наявна в ІС «Архів Електронної Звітності» підсистеми «Журналу прийому», а надані позивачем копії протоколів подій програмного комплексу «M.E.DOC» не є підтвердженням спроби реєстрації ПН у ЄРПН.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 311 Кодексу адміністративного судочинства України справа розглядається у порядку письмового провадження.

Переглянувши судове рішення в межах доводів та вимог апеляційної скарги, перевіривши повноту встановлення судом першої інстанції фактичних обставин справи та правильність застосування ним норм матеріального та процесуального права, апеляційний суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення апеляційної скарги, виходячи із такого.

Як встановлено судом та підтверджується матеріалами справи, ГУ ДПС було проведено камеральну перевірку ТОВ Негабарит щодо недотримання граничних строків реєстрації ПН в ЄРПН за червень 2022 року, за результатами якої складено акт від 20 жовтня 2022 року № 6016/03-20-04-07/35831152, у якому контролюючим органом констатовано встановлення порушення позивачем пункту 201.10 статті 201 ПК у частині недотримання граничних термінів реєстрації ПН в ЄРПН у кількості 196 шт.

З огляду на вказані висновки ГУ ДПС прийнято ППР №0059160407 від 22 листопада 2022 року, яким до ТОВ Негабарит за затримку реєстрації ПН у ЄРПН застосовано штраф у розмірі 87035,85 грн.

ТОВ Негабарит не погодився із правомірністю вказаного рішення ГУ ДПС та звернулося до адміністративного суду із позовом, що розглядається.

При наданні правової оцінки правильності вирішення судом першої інстанції цього публічно-правового спору оскаржуваним рішенням та доводам апелянта, що викладені у апеляційній скарзі, суд апеляційної інстанції виходить із такого.

Відповідно до частини 1 статті 78 Кодексу адміністративного судочинства України обставини, які визнаються учасниками справи, не підлягають доказуванню, якщо суд не має обґрунтованого сумніву щодо достовірності цих обставин або добровільності їх визнання. Обставини, які визнаються учасниками справи, зазначаються в заявах по суті справи, поясненнях учасників справи, їх представників.

Частиною 1 статті 308 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд апеляційної інстанції переглядає справу за наявними у ній і додатково поданими доказами та перевіряє законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів та вимог апеляційної скарги.

Згідно з приписами частини 3 статті 308 Кодексу адміністративного судочинства України суд апеляційної інстанції досліджує докази, що стосуються фактів, на які учасники справи посилаються в апеляційній скарзі та (або) відзиві на неї.

Відповідно до приписів частини 2 статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Положеннями статті 67 Конституції України передбачено, що кожен зобов`язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів, зокрема, вичерпний перелік податків та зборів, що справляються в Україні, та порядок їх адміністрування, платників податків та зборів, їх права та обов`язки, компетенцію контролюючих органів, повноваження і обов`язки їх посадових осіб під час адміністрування податків та зборів, а також відповідальність за порушення податкового законодавства регламентовано приписами ПК.

У відповідності до пункту 201.10 статті 201 ПК при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов`язаний в установлені терміни скласти податкову накладну, зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних та надати покупцю за його вимогою.

Податкова накладна, складена та зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, є для покупця таких товарів/послуг підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

Податкові накладні, які не надаються покупцю, а також податкові накладні, складені за операціями з постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування, підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Датою та часом надання податкової накладної та/або розрахунку коригування в електронному вигляді до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, є дата та час, зафіксовані у квитанції.

Якщо протягом операційного дня не надіслано квитанції про прийняття або неприйняття, така податкова накладна вважається зареєстрованою в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних повинна здійснюватися з урахуванням граничних строків, зокрема, для податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних, складених з 1 по 15 календарний день (включно) календарного місяця, - до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому вони складені; для податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних, складених з 16 по останній календарний день (включно) календарного місяця, - до 15 календарного дня (включно) календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені.

У разі порушення таких строків застосовуються штрафні санкції згідно з цим Кодексом.

Пунктом 120-1.1 статті 120-1 ПК встановлено, що порушення платниками податку на додану вартість граничного строку, передбаченого статтею 201 цього Кодексу, для реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування до такої податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних (крім податкової накладної/розрахунку коригування, складеної на операції з постачання товарів/послуг, що звільняються від оподаткування податком на додану вартість; податкової накладної/розрахунку коригування, складеної на операції, що оподатковуються за нульовою ставкою; податкової накладної, складеної відповідно до пункту 198.5 статті 198 цього Кодексу у разі здійснення операцій, визначених підпунктами "а" - "г" цього пункту, та розрахунку коригування, складеного до такої податкової накладної; податкової накладної, складеної відповідно до статті 199 цього Кодексу, та розрахунку коригування, складеного до такої податкової накладної; податкової накладної, складеної відповідно до абзацу одинадцятого пункту 201.4 статті 201 цього Кодексу, та розрахунку коригування, складеного до такої податкової накладної) тягне за собою накладення на платника податку на додану вартість, на якого відповідно до вимог статей 192 і 201 цього Кодексу покладено обов`язок щодо такої реєстрації, штрафу в розмірі: 10 відсотків суми податку на додану вартість, зазначеної в таких податкових накладних/розрахунках коригування, - у разі порушення строку реєстрації до 15 календарних днів; 20 відсотків суми податку на додану вартість, зазначеної в таких податкових накладних/розрахунках коригування, - у разі порушення строку реєстрації від 16 до 30 календарних днів; 30 відсотків суми податку на додану вартість, зазначеної в таких податкових накладних/розрахунках коригування, - у разі порушення строку реєстрації від 31 до 60 календарних днів; 40 відсотків суми податку на додану вартість, зазначеної в таких податкових накладних/розрахунках коригування, - у разі порушення строку реєстрації від 61 до 365 календарних днів; 50 відсотків суми податку на додану вартість, зазначеної в таких податкових накладних/розрахунках коригування, - у разі порушення строку реєстрації на 366 і більше календарних днів.

Порядком ведення Єдиного реєстру податкових накладних затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року № 1246 (далі Порядок № 1246).

Пунктами 2, 3 Порядку № 1246 встановлено, що операційний день частина дня, протягом якої здійснюються прийняття від платників податку податкових накладних та/або розрахунків коригування та реєстрація або зупинення реєстрації. Операційний день триває в робочі дні з 8-ї до 20-ї години. Технічне обслуговування та регламентні роботи, що потребують зупинки Реєстру, не проводяться протягом операційного дня, крім аварійних випадків. Якщо 15 число або останній день місяця припадають на вихідний, святковий або неробочий день, такий день вважається операційним днем.

Відповідно до пункту 4 Порядку № 1246 до Реєстру вносяться відомості щодо податкових накладних та/або розрахунків коригування, які прийняті до Реєстру та підлягають реєстрації, реєстрацію яких зупинено, а також щодо яких у встановленому порядку прийнято рішення про реєстрацію або відмову у реєстрації.

За приписами пункту 5 Порядку № 1246 податкова накладна та/або розрахунок коригування приймаються до Реєстру у разі дотримання вимог, установлених пунктом 192.1 статті 192, пунктами 200-1.3, 200-1.9 статті 200-1 та пунктами 201.1, 201.10 і 201.16 статті 201 Кодексу, а також з урахуванням Законів України Про електронний цифровий підпис, Про електронні документи та електронний документообіг та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого в установленому порядку.

Як встановлено у пункті 11 Порядку № 1246, після накладення електронного цифрового підпису платник податку здійснює шифрування податкової накладної та/або розрахунку коригування в електронній формі та надсилає їх ДПС за допомогою засобів інформаційних, телекомунікаційних, інформаційно-телекомунікаційних систем з урахуванням вимог Законів України Про електронний цифровий підпис, Про електронні документи та електронний документообіг та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого в установленому порядку. Примірник податкової накладної та/або розрахунку коригування в електронній формі зберігається у платника податку.

За приписами пункту 12 Порядку № 1246 після надходження податкової накладної та/або розрахунку коригування до ДПС в автоматизованому режимі здійснюється їх розшифрування та проводяться перевірки: відповідності податкової накладної та/або розрахунку коригування затвердженому формату (стандарту); чинності електронного цифрового підпису, порядку його накладення та наявності права підписання посадовою особою платника податку таких податкової накладної та/або розрахунку коригування; реєстрації особи, що надіслала на реєстрацію податкову накладну та/або розрахунок коригування, платником податку на момент складення та реєстрації таких податкової накладної та/або розрахунку коригування; дотримання вимог, установлених пунктом 192.1 статті 192 та пунктом 201.10 статті 201 Кодексу; наявності помилок під час заповнення обов`язкових реквізитів відповідно до пункту 201.1 статті 201 Кодексу; наявності суми податку на додану вартість відповідно до пунктів 200-1.3 і 200-1.9 статті 200-1 Кодексу (для податкових накладних та/або розрахунків коригування, що реєструються після 1 липня 2015 року); наявності в Реєстрі відомостей, що містяться у податковій накладній, яка коригується; факту реєстрації/зупинення реєстрації/відмови в реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування з такими ж реквізитами; наявності підстав для зупинення реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування; дотримання вимог Законів України Про електронний цифровий підпис, Про електронні документи та електронний документообіг та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого в установленому порядку.

У пункті 13 Порядку № 1246 передбачено, що за результатами перевірок, визначених пунктом 12 цього Порядку, формується квитанція про прийняття або неприйняття, або зупинення реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування.

Згідно з пунктом 14 Порядку № 1246 квитанція в електронній формі надсилається платнику податку протягом операційного дня та є підтвердженням прийняття або неприйняття, або зупинення реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування. Примірник квитанції в електронній формі зберігається в ДПС.

У відповідності до пункту 15 Порядку № 1246 у квитанції зазначаються дата та час її формування, реквізити податкової накладної та/або розрахунку коригування та результат перевірки. Якщо у податковій накладній та/або розрахунку коригування за результатами проведення перевірок, визначених пунктом 12 цього Порядку (крім абзацу десятого), виявлено порушення, платнику податку надсилається квитанція про неприйняття податкової накладної та/або розрахунку коригування із зазначенням причини такого неприйняття.

В силу приписів частини 5 статті 242 Кодексу адміністративного судочинства України та частини 6 статті 13 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» судом першої інстанції доречно при вирішенні спору використано висновок, викладений Верховним Судом у постанові від 17 квітня 2018 року у справі № 820/6330/16, відповідно до якого у будь-якому випадку контролюючий орган протягом операційного дня зобов`язаний надіслати платнику податку одну з квитанцій: або про прийняття податкової накладної, або про її неприйняття із зазначенням відповідних причин, або зупинення реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування.

Водночас слід погодитися із судом першої інстанції у тому, що після накладення електронного цифрового підпису платник податку здійснює шифрування податкової накладної та/або розрахунку коригування в електронній формі та надсилає їх ДПС за допомогою засобів інформаційних, телекомунікаційних, інформаційно-телекомунікаційних систем. Строки, визначені для реєстрації податкових накладних, встановлені у календарних днях, при цьому право платника податку для реєстрації податкових накладних пов`язане виключно з операційним днем, який відповідно до Порядку № 1246 триває з 8-ї до 20-ї години. Якщо 15 число або останній день місяця припадають на вихідний, святковий або неробочий день, такий день вважається операційним днем.

Отже, у процедурі внесення інформації (відомостей щодо податкових накладних та розрахунків коригування) до ЄРПН є дві окремі стадії:

1) надання платником податку на додану вартість податкової накладної (розрахунку коригування);

2) прийняття/неприйняття податкової накладної (розрахунку коригування) та внесення відомостей щодо неї (нього) безпосередньо до ЄРПН.

Перша із них залежить від платника ПДВ і є результатом його дій, тоді як друга результат виконання роботи програмного забезпечення, що контролюється ДПС, та/або безпосередніх дій працівників ДПС, на яку (які) платник податку не має впливу.

До подібних висновків дійшов Верховний Суд у постанові від 03 квітня 2020 року у справі №160/5380/19, який слушно врахований судом першої інстанції при вирішенні спору.

Відтак, у суду першої інстанції були належні підстави для висновку про те, що встановлена нормою пункту 120-1.1 статті 120-1 ПК відповідальність платника ПДВ за порушення граничного строку, передбаченого статтею 201 цього Кодексу для реєстрації ПН/РК в ЄРПН у вигляді накладення штрафу може застосовуватися у тому випадку, якщо платник податку не надав (не надіслав) ПН/РК податковому органу у строк, встановлений цією статтею з урахуванням позиції, висловленої Верховним Судом у постановах від 10 червня 2019 року у справі № 802/1825/16-а, від 12 липня 2019 року у справі № 0940/1600/18.

Як свідчать надані позивачем відомостей з програми електронного документообігу М.Е.Dос Протокол перевірки:

ПН №5 від 01.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:13, очікується доставка 31.07.2022 року в 09:13, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №5 від 14.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:59, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:59, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №6 від 01.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:14, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:14, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №6 від 14.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:00, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:00, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №7 від 01.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:14, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:14, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №7 від 15.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:04, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:04, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №8 від 01.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:15, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:15, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №9 від 01.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:15, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:15, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №9 від 11.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:26, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:26, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №10 від 01.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:15, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:15, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №10 від 07.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:12, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:12, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №11 від 01.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:16, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:16, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №12 від 01.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:16, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:16, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №12 від 08.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:18, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:18, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №13 від 01.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:16, очікується доставка 31.07.2022 року в 09:16, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №13 від 11.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:29, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:29, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №14 від 01.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:17, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:17, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №14 від 15.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:05, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:05, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №15 від 01.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:18, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:18, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №15 від 09.08.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.08.2022 о 17:59, очікується доставка - 31.08.2022 року в 17:59, повідомлення 01.09.2022 о 16:54, квитанція №1 01.09.2022 о 16:54;

ПН №16 від 01.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:18, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:18, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №16 від 01.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:18, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:18, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №15 від 15.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:05, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:05, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №16 від 11.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:30, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:30, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №16 від 02.08.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.08.2022 о 17:59, очікується доставка - 31.07.2022 року в 17:59, повідомлення 01.09.2022 о 16:54, квитанція №1 01.09.2022 о 16:54;

ПН №17 від 07.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:11, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:11, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №18 від 15.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:06, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:06, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №20 від 11.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:30, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:30, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №22 від 11.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:29, очікується доставка 31.07.2022 року в 10:29, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №24 від 11.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:32, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:32, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №23 від 07.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:13, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:13, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №26 від 15.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:06, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:06, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №28 від 15.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:07, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:07, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №29 від 11.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:28, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:28, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №30 від 14.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:58, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:58, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №31 від 07.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:12, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:12, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №32 від 14.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:59, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:596, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №33 від 15.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:08, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:08, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №34 від 14.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:01, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:01, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №35 від 08.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:19, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:19, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №36 від 08.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:19, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:19, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №37 від 11.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:27, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:27, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №38 від 15.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:08, очікується доставка 31.07.2022 року в 11:08, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №40 від 07.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:16, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:16, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №41 від 07.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:16, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:16, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №42 від 07.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:17, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:17, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №43 від 07.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:17, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:17, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №44 від 07.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:18, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:18 , повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №46 від 08.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:21, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:21, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №47 від 08.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:22, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:22, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №48 від 11.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:33, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:33, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №49 від 11.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:33, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:33, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №50 від 11.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:34, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:34, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №51 від 11.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:34, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:34, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №52 від 14.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:03, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:03, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №55 від 15.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:09, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:09, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №56 від 15.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:05, очікується доставка 31.07.2022 року в 11:05, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №57 від 15.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:10, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:10, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №59 від 15.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:10, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:10, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №58 від 15.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:10, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:10, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №60 від 14.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:00, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:00, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №171 від 02.08.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.08.2022 о 17:59, очікується доставка - 31.08.2022 року в 17:59, повідомлення 01.09.2022 о 17:59, квитанція №1 01.09.2022 о 17:59;

ПН №382 від 04.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:21, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:21, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №383 від 04.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:25, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:25, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №384 від 04.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:25, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:25, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №385 від 04.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:26, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:26, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №381 від 04.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:25, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:25, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №386 від 04.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:26, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:26, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №387 від 04.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:27, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:27, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №388 від 04.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:27, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:27, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №389 від 04.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:28, очікується доставка 31.07.2022 року в 09:28, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №390 від 04.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:28, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:28, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №391 від 04.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:28, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:28, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №392 від 04.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:29, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:29, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №393 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:30, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:30, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №395 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:31, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:31, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №396 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:31, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:31, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №397 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:32, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:32, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №398 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:32, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:32, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №399 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:29, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:29, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №401 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:35, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:35, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №402 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:36, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:36, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №403 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:37, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:37, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №404 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:38, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:37, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №405 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:38, очікується доставка 31.07.2022 року в 09:38, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №406 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:39, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:39, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №407 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:39, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:39, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №408 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:40, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:40, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №410 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:41, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:41, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №411 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:42, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:42, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №412 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:48, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:48, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №413 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:45, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:45, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №414 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:47, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:47, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №415 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:49, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:49, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №416 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:49, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:49, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №417 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:50, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:50, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №418 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:54, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:54, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №419 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:35, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:35, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №420 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:55, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:55, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №421 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:56, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:56, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №422 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:57, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:57, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №423 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:57, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:57, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №424 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:59, очікується доставка 31.07.2022 року в 09:59, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №425 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:00, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:00, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №426 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:01, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:01, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №428 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:02, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:02, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №421 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:56, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:561, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №422 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:57, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:57, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №423 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:57, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:57, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №424 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:59, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:59, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №425 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:00, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:00 , повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №426 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:01, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:01, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №428 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:02, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:02, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №429 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:02, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:02, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №432 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:04, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:04, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №433 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:05, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:05, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №430 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:02, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:02 , повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №435 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:03, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:03, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №436 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:05, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:05, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №437 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:06, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:06, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №438 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:06, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:06, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №439 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:07, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:07, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №441 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:07, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:07, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №440 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:03, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:03 , повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №443 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:09, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:09, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №442 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:08, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:08, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №444 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:09, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:09, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №448 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:08, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:08, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №447 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:10, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:10, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №446 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:10, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:10, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №448 від 07.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:14, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:14, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №449 від 07.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:14, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:14 , повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №450 від 07.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:15, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:15, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №451 від 08.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:20, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:20, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №452 від 08.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:21, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:21, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №454 від 08.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:20, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:20, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №455 від 11.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:32, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:32, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №456 від 11.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:32, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:32, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №457 від 12.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:37, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:37, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №458 від 12.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:37, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:37, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №493 від 12.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:39, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:39, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №494 від 12.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:40, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:40 , повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №495 від 12.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:40, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:40, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №496 від 12.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:43, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:43, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №497 від 12.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:43, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:43, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №500 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:45, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:45, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №499 від 12.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:44, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:44, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №501 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:45, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:45, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №502 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:46, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:46, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №498 від 12.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:44, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:44, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №503 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:47, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:47, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №504 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:47, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:47, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №506 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:48, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:48, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №505 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:47, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:47, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №507 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:54, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:54, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №508 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:54, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:54, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №509 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:55, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:55 , повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №510 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:55, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:55, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №513 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:56, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:56, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №514 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:57, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:57, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №515 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:57, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:57, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №511 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:56, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:56, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №512 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:56, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:56, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №516 від 12.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:35, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:35, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №517 від 14.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:01, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:01, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №519 від 14.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:02, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:02, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №520 від 14.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:02, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:02, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №521 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:00, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:00, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №523 від 15.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:09, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:09, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №573 від 14.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:01, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:01, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №19 від 07.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:11, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:11, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №21 від 08.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:20, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:20, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №1 від 01.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:11, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:11 , повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №39 від 07.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:16, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:16, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №45 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:21, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:21, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №53 від 14.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:03, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:03, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №54 від 15.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:09, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:09, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №394 від 05.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:30, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:30, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №431 від 06.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:04, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:04, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №459 від 12.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:38, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:38, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №518 від 13.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 10:45, очікується доставка - 31.07.2022 року в 10:45, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №4 від 01.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 09:09, очікується доставка - 31.07.2022 року в 09:09, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39;

ПН №27 від 15.07.2022, була надіслана позивачем до контролюючого органу 31.07.2022 о 11:07, очікується доставка - 31.07.2022 року в 11:07, повідомлення 01.08.2022 о 11:39, квитанція №1 01.08.2022 о 11:39.

Наявність такої інформації у використовуваному позивачем програмному забезпеченні М.Е.Dос відповідачем не заперечується і її достовірність у ході судового розгляду не спростована.

З огляду на викладене, на переконання апеляційного суду, суд першої інстанції мав достатні підстави для висновку про те, що ТОВ Негабарит протягом операційного дня у строк, встановлений пунктом 201.10 статті 201 ПК, за допомогою програмного забезпечення M.E.Doc по прямому з`єднанню направило в електронному форматі контролюючому органу на реєстрацію в ЄРПН ПН №5 від 01.07.2022, №5 від 14.07.2022, №6 від 01.07.2022, №6 від 14.07.2022, №7 від 01.07.2022, №7 від 15.07.2022, №8 від 01.07.2022, №9 від 01.07.2022, №9 від 11.07.2022, №10 від 01.07.2022, №10 від 07.07.2022, №11 від 01.07.2022, №12 від 01.07.2022, №12 від 08.07.2022, №13 від 01.07.2022, №13 від 11.07.2022, №14 від 01.07.2022, №14 від 15.07.2022, №15 від 01.07.2022, №15 від 09.08.2022, №16 від 01.07.2022, №16 від 01.07.2022, №15 від 15.07.2022, №16 від 11.07.2022, №16 від 02.08.2022, №17 від 07.07.2022, №18 від 15.07.2022, №20 від 11.07.2022, №22 від 11.07.2022, №24 від 11.07.2022, №23 від 07.07.2022, №26 від 15.07.2022, №28 від 15.07.2022, №29 від 11.07.2022, №30 від 14.07.2022, №31 від 07.07.2022, №32 від 14.07.2022, №33 від 15.07.2022, №34 від 14.07.2022, №35 від 08.07.2022, №36 від 08.07.2022, №37 від 11.07.2022, №38 від 15.07.2022, №40 від 07.07.2022, №41 від 07.07.2022, №42 від 07.07.2022, №43 від 07.07.2022, №44 від 07.07.2022, №46 від 08.07.2022, №47 від 08.07.2022, №48 від 11.07.2022, №49 від 11.07.2022, №50 від 11.07.2022, №51 від 11.07.2022, №52 від 14.07.2022, №55 від 15.07.2022, №56 від 15.07.2022, №57 від 15.07.2022, №59 від 15.07.2022, №58 від 15.07.2022, №60 від 14.07.2022, №171 від 02.08.2022, №382 від 04.07.2022, №383 від 04.07.2022, №384 від 04.07.2022, №385 від 04.07.2022, №381 від 04.07.2022, №386 від 04.07.2022, №387 від 04.07.2022, №388 від 04.07.2022, №389 від 04.07.2022, №390 від 04.07.2022, №391 від 04.07.2022, №392 від 04.07.2022, №393 від 05.07.2022,№395 від 05.07.2022, №396 від 05.07.2022, №397 від 05.07.2022, №398 від 05.07.2022, №399 від 05.07.2022, №401 від 05.07.2022, №402 від 05.07.2022, №403 від 05.07.2022, №404 від 05.07.2022, №405 від 05.07.2022, №406 від 05.07.2022, №407 від 05.07.2022, №408 від 05.07.2022, №410 від 05.07.2022, №411 від 05.07.2022, №412 від 05.07.2022, №413 від 05.07.2022, №414 від 05.07.2022, №415 від 05.07.2022, №416 від 05.07.2022, №417 від 05.07.2022, №418 від 05.07.2022, №419 від 05.07.2022, №420 від 05.07.2022, №421 від 05.07.2022, №422 від 05.07.2022, №423 від 05.07.2022, №424 від 05.07.2022, №425 від 06.07.2022, №426 від 06.07.2022, №428 від 06.07.2022, №421 від 05.07.2022, №422 від 05.07.2022, №423 від 05.07.2022, №424 від 05.07.2022, №425 від 06.07.2022, №426 від 06.07.2022, №428 від 06.07.2022, №429 від 06.07.2022, №432 від 06.07.2022, №433 від 06.07.2022, №430 від 06.07.2022, №435 від 06.07.2022, №436 від 06.07.2022, №437 від 06.07.2022, №438 від 06.07.2022, №439 від 06.07.2022, №441 від 06.07.2022, №440 від 06.07.2022, №443 від 06.07.2022, №442 від 06.07.2022, №444 від 06.07.2022, №448 від 06.07.2022, №447 від 06.07.2022, №446 від 06.07.2022, №448 від 07.07.2022, №449 від 07.07.2022, №450 від 07.07.2022, №451 від 08.07.2022, №452 від 08.07.2022, №454 від 08.07.2022, №455 від 11.07.2022, №456 від 11.07.2022, №457 від 12.07.2022, №458 від 12.07.2022, №493 від 12.07.2022, №494 від 12.07.2022, №495 від 12.07.2022, №496 від 12.07.2022, №497 від 12.07.2022, №500 від 13.07.2022, №499 від 12.07.2022, №501 від 13.07.2022, №502 від 13.07.2022, №498 від 12.07.2022, №503 від 13.07.2022, №504 від 13.07.2022, №506 від 13.07.2022, №505 від 13.07.2022, №507 від 13.07.2022, №508 від 13.07.2022, №509 від 13.07.2022, №510 від 13.07.2022, №513 від 13.07.2022, №514 від 13.07.2022, №515 від 13.07.2022, №511 від 13.07.2022, №512 від 13.07.2022, №516 від 12.07.2022, №517 від 14.07.2022, №519 від 14.07.2022, №520 від 14.07.2022, №521 від 05.07.2022, №523 від 15.07.2022, №573 від 407.2022, №19 від 07.07.2022, №21 від 08.07.2022, №1 від 01.07.2022, №39 від 07.07.2022, №45 від 06.07.2022, №53 від 14.07.2022, №54 від 15.07.2022, №394 від 05.07.2022, №431 від 06.07.2022, №459 від 12.07.2022, №518 від 13.07.2022, №4 від 01.07.2022, №27 від 15.07.2022.

Суд першої інстанції слушно зауважив, що функція протоколу Очікується доставка свідчить про відправку зазначених ПН та очікування доставки до податкового органу, про факт якої буде свідчити квитанція № 1, яка надсилається платнику податків не пізніше наступного дня.

Контролюючий орган всупереч вимогам пункту 201.10 статті 201 ПК не надіслав позивачу протягом операційного дня направлення ПН квитанцій в електронному вигляді у текстовому форматі про прийняття зазначених податкових накладних або про їх неприйняття із зазначенням відповідних причин, або зупинення реєстрації податкових накладних, з незалежних від позивача причин, тобто з причин, які не залежали від його волі.

За правилами пункту 201.10 статті 201 ПК якщо протягом операційного дня не надіслано квитанції про прийняття або неприйняття, або зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування, така податкова накладна вважається зареєстрованою в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Таким чином, з огляду на викладене апеляційний суд вважає обґрунтованим висновок суду першої інстанції про те, що позивач наведеними доказами підтвердив факт надіслання ним вказаних 185 ПН у останній день граничного строку, визначеного статтею 201 ПК, які були зареєстровані ДПС України не у цей день, а лише наступного дня. Відтак, ТОВ «Негабарит» вчинило всі залежні від нього дії для належного виконання обов`язку щодо своєчасної реєстрації цих ПН в ЄРПН.

В силу приписів частини 5 статті 242 Кодексу адміністративного судочинства України та частини 6 статті 13 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суд першої інстанції доречно при вирішенні спору звернув увагу на висновок, викладений у постанові Верховного Суд від 22 листопада 2021 року у справі № 160/10558/19, відповідно до якого при розгляді справ про застосування штрафних санкцій за порушення граничних строків реєстрації податкових накладних принциповим є не дата фактичного надходження податкових накладних до ЄРПН, а дата їх відправлення виходячи з технічного способу реєстрації податкових накладних.

Відповідно до статті 17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини» суди застосовують як джерело права при розгляді справ положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та протоколів до неї, а також практику Європейського суду з прав людини та Європейської комісії з прав людини.

Частиною 2 статті 6 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд застосовує принцип верховенства права з урахуванням судової практики Європейського суду з прав людини.

При цьому суд першої інстанції слушно врахував висновки Європейського суду з прав людини (далі ЄСПЛ), викладені у рішенні від 14 жовтня 2010 року у справі «Щокін проти України», відповідно до яких якщо норма закону чи іншого нормативно-правового акта, виданого на підставі закону, або якщо норми різних законів чи різних нормативно-правових актів припускають неоднозначне (множинне) трактування прав та обов`язків платників податків або контролюючих органів, внаслідок чого є можливість прийняти рішення на користь як платника податків, так і контролюючого органу, національні органи зобов`язані застосувати підхід, який був би найбільш сприятливим для платника податків.

Окрім того, у рішенні ЄСПЛ від 07 липня 2011 року у справі «Сєрков проти України» було встановлено порушення статті 1 Першого протоколу до Конвенції, оскільки державні органи обрали тлумачення національного законодавства, менш сприятливе для платників податку, що призвело до накладення на заявника зобов`язання зі сплати податку.

Одночасно апеляційний суд вважає за можливе врахувати позицію Європейського суду з прав людини, яку він висловив у справі «Федорченко та Лозенко проти України» (заява № 387/03, 20 вересня 2012 року, п.53), відповідно до якої суд при оцінці доказів керується критерієм доведення «поза розумними сумнівом», тобто, аргументи сторони мають бути достатньо вагомими, чіткими та узгодженими.

Подібні за своїм змістом приписи містяться також і у національному законодавстві України.

Так, у підпункті 4.1.4 пункту 4.1 статті 4 ПК зафіксовано презумпцію правомірності рішень платника податку у разі, якщо норма закону чи іншого нормативно-правового акта, виданого на підставі закону, або якщо норми різних законів чи різних нормативно-правових актів припускають неоднозначне (множинне) трактування прав та обов`язків платників податків або контролюючих органів, внаслідок чого є можливість прийняти рішення на користь як платника податків, так і контролюючого органу.

На переконання апеляційного суду, відповідач не надав суду належних доказів наявності вини позивача у порушенні граничного строку направлення на реєстрацію податкових накладних.

Відтак, слід погодитися із висновком суду першої інстанції про часткове задоволення позовних вимог ТОВ «Негабарит», визнання протиправним та скасування ППР ГУ ДПС від 22 листопада 2022 року № 0059160407 у частині застосування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію ПН у кількості 185 штук, в сумі 44365,60 грн.

Підсумовуючи наведене, на переконання апеляційного суду, доводи апеляційної скарги, наведені на спростування висновків суду першої інстанції, не містять належного обґрунтування чи фактичних обставин, які б були безпідставно залишені без розгляду судом першої інстанції.

Порушень норм процесуального права, які є обов`язковою підставою для скасування рішення, або неправильного застосування норм матеріального права поза межами вимог апелянта та доводів, викладених у апеляційній скарзі, у ході апеляційного розгляду справи встановлено не було.

З огляду на викладене суд апеляційної інстанції приходить до переконання, що суд першої інстанції, вирішуючи цей публічно-правовий спір, правильно встановив фактичні обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права, а відтак апеляційну скаргу слід залишити без задоволення.

Підстав для зміни розподілу судових витрат за наслідками апеляційного перегляду справи у відповідності до вимог частини 6 статті 139 Кодексу адміністративного судочинства України немає.

Керуючись статтями 241, 243, 308, 311, 316, 321, 322, 325, 328, 329 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційний суд,

ПОСТАНОВИВ :

апеляційну скаргу Головного управління ДПС у Волинській області залишити без задоволення, а рішення Волинського окружного адміністративного суду від 13 липня 2023 року у справі № 140/8277/21 без змін.

Постанова набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції лише у випадках, передбачених пунктом 2 частини 5 статті 328 Кодексу адміністративного судочинства України.

Головуючий суддя Т. В. Онишкевич судді Р. П. Сеник Н. М. Судова-Хомюк

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115880480
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —140/8277/22

Ухвала від 24.01.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Постанова від 21.12.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Онишкевич Тарас Володимирович

Ухвала від 09.10.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Онишкевич Тарас Володимирович

Ухвала від 09.10.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Онишкевич Тарас Володимирович

Ухвала від 23.08.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Онишкевич Тарас Володимирович

Рішення від 13.07.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні