Ухвала
від 22.12.2023 по справі 452/1672/23
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/1672/23

УХВАЛА

22 грудня 2023 року м.Самбір

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

в складі: головуючого - судді Галина В.П.,

секретар судового засідання Макаревич Л.Р.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку ч. 2 ст. 247 ЦПК України цивільну справу за позовною заявою Новокалинівського виробничого управління житлово-комунального господарства до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

У провадженні Самбірського міськрайонного суду Львівської області перебуває цивільна справа за позовом Новокалинівського виробничого управління житлово-комунального господарства до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості.

Відповідно до ухвали суду від 08.11.2023 року, позовну заявуНовокалинівського виробничого управління житлово-комунального господарства до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості залишено без руху. Стороні позивача надано строк для усунення недоліків та попереджено, що у разі невиконання ухвали суду у зазначений строк, позовну заяву буде залишено без розгляду.

Копію даної ухвали представником позивача отримано 17.11.2023 року, що підтверджується наявною розпискою про вручення поштового відправлення адресату, проте станом на 22.12.2023 року викладені в ухвалі недоліки позивачем у повному обсязі не усунуто. У прохальній частині позовної заяви відсутнє посилання щодо того, яким чином має бути стягнуто заборгованість із відповідачів, чи стягнення має бути солідарним, чи у частках заявленої суми; не в повному обсязі подано розрахунок сум, що мають бути стягнуті або оспорюються, беручи до уваги суми субсидій та пільг; відсутні посилання на те яким чином позивачем неодноразово здійснювались заходи досудового врегулювання спору; не вказано розрахунок суми судових витрат які позивач поніс та очікує понести.

Крім того, позивачем, на виконання вимог п. 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, не надано підтвердження про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

У відповідності до ч. 11ст. 187 ЦПК Українисуддя, встановивши, після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175,177цьогоКодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

Відповідно доч.12,ч.13ст.187ЦПК України,якщо позивачусунув недолікипозовної заявиу строк,встановлений судом,суд продовжуєрозгляд справи,про щопостановляє ухвалуне пізнішенаступного дняз дняотримання інформаціїпро усуненнянедоліків. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява залишається без розгляду.

У відповідності до п. 8 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо провадження у справі відкрито за заявою, поданою без додержання вимог, викладених устаттях 175і177цього Кодексу, та не було сплачено судовий збір і позивач не усунув цих недоліків у встановлений судом строк.

Частиною 2 ст. 257 ЦПК України визначено, що особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

З огляду на вищенаведене суд дійшов висновку про наявність підстав на залишення без розгляду заяви Новокалинівського виробничого управління житлово-комунального господарства до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості.

Керуючись ст.ст. 175,177,185,187 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву Новокалинівського виробничого управління житлово-комунального господарства до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості - залишити без розгляду.

На ухвалу може бути подана апеляція до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з моменту її підписання.

Суддя

Дата ухвалення рішення22.12.2023
Оприлюднено26.12.2023
Номер документу115885265
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —452/1672/23

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Галин В. П.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Галин В. П.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Галин В. П.

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Галин В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні