Ухвала
від 09.10.2023 по справі 753/17706/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/17706/23

провадження № 1-кс/753/3245/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"09" жовтня 2023 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши скаргу адвоката ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «БІЛАЙФ ТІМ» на бездіяльність уповноваженої особи Дарницької окружної прокуратури м. Києва, яка полягає у невнесенні відомостей до ЄРДР,

ВСТАНОВИВ:

29.09.2023 року адвокат ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «БІЛАЙФ ТІМ» звернувся зі скаргою на бездіяльність уповноваженої особи Дарницької окружної прокуратури м. Києва, яка полягає у невнесенні відомостей до ЄРДР.

За змістом скарги адвокат ОСОБА_3 зазначає, що 29.09.2023 року до Дарницької окружної прокуратури м. Києва направлено заяву про вчинення кримінального правопорушення за ознаками ч. 4 ст. 190 КК України. 02.10.2023 року було отримано відповідь про передачу заяви без внесення до ЄРДР до Дарницького УП ГУНП у м. Києві. Станом на день звернення зі скаргою до суду відомості, викладені в заяві, до ЄРДР не вносились. Такі дії скаржник вважає протиправними і просить зобов`язати відповідну особу Дарницької окружної прокуратури м. Києва внести відомості до ЄРДР.

У судове засідання скаржник та прокурор не з`явились. Від прокурора до суду надійшло клопотання про розгляд справи у його відсутність, в якому прокурор просить відмовити у задоволенні скарги.

Дослідивши матеріали скарги, слідчий суддя дійшов таких висновків.

Частиною 1 ст. 214 КПК України передбачено обов`язок слідчого чи прокурора невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинення кримінального правопорушення внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

Згідно з ч. 4 ст. 214 КПК України визначено обов`язок щодо прийняття та реєстрації заяв чи повідомлень про кримінальне правопорушення слідчим, прокурором, іншою службовою особою, уповноваженою на прийняття та реєстрацію таких заяв та повідомлень.

Бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР, виходячи зі змісту п. 1 ч. 1 ст. 303 КПК України, може бути предметом оскарження слідчому судді.

Слідчим суддею встановлено, що 29.09.2023 року до Дарницької окружної прокуратури м. Києва подано та зареєстровано заяву про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, яка містить опис обставин, що можуть свідчити про ознаки вчинення кримінального правопорушення.

Частиною 4 ст. 214 КПК України встановлено, що відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

Таким чином, невнесення уповноваженими особами Дарницької окружної прокуратури м. Києва на протязі 24 годин відомостей про вчинення кримінального правопорушення, зазначеного у заяві адвоката ОСОБА_3 від 29.09.2023 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань суперечить положенням ч. 1 ст. 214 КПК України, у зв`язку з чим відомості про вчинення кримінального правопорушення, зазначені у відповідній заяві повинні бути внесені уповноваженими особами Дарницької окружної прокуратури м. Києва до Єдиного реєстру досудових розслідувань, про що, з огляду на приписи вказаної норми процесуального права, заявнику необхідно надати витяг з ЄРДР.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 303-307, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Скаргу адвоката ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «БІЛАЙФ ТІМ» на бездіяльність уповноваженої особи Дарницької окружної прокуратури м. Києва, яка полягає у невнесенні відомостей до ЄРДР - задовольнити.

Зобов`язати відповідну службову особу Дарницької окружної прокуратури м. Києва негайно внести до ЄРДР відомості, викладені у заяві адвоката ОСОБА_3 про вчинення кримінальних правопорушень від 29.09.2023 року та з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення09.10.2023
Оприлюднено27.12.2023
Номер документу115888106
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —753/17706/23

Ухвала від 09.10.2023

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Якусик О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні