Ухвала
від 13.10.2023 по справі 757/45893/23-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/45893/23-ц

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 жовтня 2023 року суддя Печерського районного суду м. Києва Соколов О.М., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «АЛЬТЕ Комфорт» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг з Державного підприємства «Укрінвестбуд»,-

ВСТАНОВИВ:

У жовтні 2023 року на адресу Печерського районного суду м. Києва надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю «АЛЬТЕ Комфорт» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг з Державного підприємства «Укрінвестбуд».

Як вбачається із додатків доданих до заяви Держане підприємства «Укрінвестбуд» є споживачем/співвласником нежитлового приміщення АДРЕСА_1.

Товариство з обмеженою відповідальністю «АЛЬТЕ Комфорт» на підставі Договору про надання послуг з управління багатоповерховим будинком № 1 від 25 січня 2021 року є Управителем будинку по вул. Кудрявська, 45, у Шевченківському районі міста Києва, де знаходиться зазначене нежитлове приміщення Боржника.

У зв`язку з відсутністю оплат по особовому рахунку № 0450071НП нежитлового приміщення АДРЕСА_1 , яка належить на праві приватної власності Боржнику наявна заборгованість за житлово-комунальні послуги в загальній сумі 503 379,40 грн., про стягнення якої Товариства з обмеженою відповідальністю «АЛЬТЕ Комфорт» просить видати судовий наказ.

Розглянувши подану заяву, вважаю за необхідне відмовити у видачі судового наказу з наступних підстав.

Відповідно до п. 4 ч. 1ст. 165 ЦПК України, суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо наявні обставини, передбачені частиною першоюстатті 186 цього Кодексу.

Статтею 186 ЦПК Українипередбачено, що суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства (п.1 ст.1ст.186 ЦПК України).

Заява про видачу судового наказу подана юридичною особою, яка просить стягнути борг з юридичної особи, а тому така заява підлягає розгляду в порядку господарського судочинства.

Вважаю за необхідне відмовити у видачі судового наказу за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «АЛЬТЕ Комфорт» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг з Державного підприємства «Укрінвестбуд».

Керуючись ст.165,186,260-261, 353, 354 ЦПК України,суд,-

УХВАЛИВ:

Відмовити у видачі судового наказу за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «АЛЬТЕ Комфорт» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг з Державного підприємства «Укрінвестбуд».

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.М.Соколов

Дата ухвалення рішення13.10.2023
Оприлюднено26.12.2023
Номер документу115888338
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг з Державного підприємства «Укрінвестбуд

Судовий реєстр по справі —757/45893/23-ц

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні