Ухвала
від 25.12.2023 по справі 953/5946/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/5946/23

н/п 2/953/3458/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" грудня 2023 р. м. Харків

Київський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді Власової Ю.Ю.,

за участю секретаря Афанасьєвої К.Р.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань у приміщенні Київського районного суду м. Харкова цивільну справу за позовною заявою КОМУНАЛЬНОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ІНЖЕНЕРНІ МЕРЕЖІ» до ОСОБА_1 , третя особа: ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ГРАВЕ УКРАЇНА СТРАХУВАННЯ ЖИТТЯ», про стягнення матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньотранспортної пригоди, -

в с т а н о в и в:

КСП «ІНЖЕНЕРНІ МЕРЕЖІ» звернулось до Київського районного суду м. Харкова з позовною заявою до ОСОБА_2 , третя особа: ПАТ «ГРАВЕ УКРАЇНА СТРАХУВАННЯ ЖИТТЯ», про стягнення матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньотранспортної пригоди.

Ухвалою судді Київського районного суду м. Харкова від 18 липня 2023 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, розгляд якої постановлено здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження.

11.12.2023 через канцелярію суду представниками сторін було подано спільну заяву про затвердження мирової угоди, у які зазначено, що КОМУНАЛЬНЕ СПЕЦІАЛІЗОВАНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ІНЖЕНЕРНІ МЕРЕЖІ» (далі КСП «ІНЖЕНЕРНІ МЕРЕЖІ») (Позивач), в особі директора Клейшмідта Юрія Валерійовича, та ОСОБА_1 (Відповідач), що є сторонами по справі № 953/5946/23, яка знаходиться в проваджені Київського районного суду м. Харкова, судді Власової Ю.Ю. про стягнення матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, що мала місце 10.04.2023 року о 14 год. 15 хв. в м. Харків по вул. Балакірєва біля буд. 25 за участю відповідача ОСОБА_1 , який керуючи транспортним засобом Volkswagen Golf державний номерний знак НОМЕР_1 , не дотримався безпечної дистанції, внаслідок чого здійснив зіткнення з транспортним ЗАЗ LANOS, державний номерний знак НОМЕР_2 , під керуванням ОСОБА_2 , який належить на праві власності позивачу КСП «Інженерні мережі» (свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_3 від 20.11.2014) (далі дорожньо-транспортна пригода) уклали мирову угоду. Сторони підтверджують, що Мирова угода укладена в добровільному порядку, її умови відповідають волевиявленню та цілям Сторін, а також є виконуваними та відповідають завданню судочинства. Сторони засвідчують, що шляхом укладення дійсної Мирової угоди, вони не порушують жодних прав та охоронюваних законом інтересів будь-яких третіх осіб. Сторони підтверджують, що їм відомі наслідки укладення Мирової угоди, наслідки затвердження Мирової угоди, у тому числі, які стосуються закриття судового провадження, та бажають їх настання. Сторони засвідчують, що після виконання умов Мирової угоди, не матимуть не врегульованих питань щодо відшкодування матеріальної шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Відповідно до ст.207,255,256 ЦПК Українисторони просять затвердити мирову угоду.

В судове засідання позивач та його представник не з`явилися, повідомлялися належним чином про дату, час та місце розгляду справи, від представника позивача надійшла заява, в якій просить провести судове засідання без участі позивача та його представника.

В судове засідання позивач та його представник не з`явилися, повідомлялися належним чином про дату, час та місце розгляду справи, від представника позивача надійшла заява, в якій просить провести судове засідання без участі позивача та його представника.

Згідно ізч. 1ст. 223 ЦПК Українинеявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності осіб, що не з`явилися та повідомлялися завчасно і належним чином про дату, час та місце розгляду справи.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Положеннями ч. 7ст. 49 ЦПК Українипередбачено, що сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

Відповідно до вимогст. 207 ЦПК Українимирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Згідно з ч. 2ст. 207 ЦПК Українисторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

За змістом ч. 4ст. 207 ЦПК Україниукладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

За змістом мирової угоди, укладеної та підписаної 08.12.2023 по справі №953/5946/23 КОМУНАЛЬНЕ СПЕЦІАЛІЗОВАНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ІНЖЕНЕРНІ МЕРЕЖІ» (далі КСП «ІНЖЕНЕРНІ МЕРЕЖІ») (Позивач), в особі директора Клейшмідта Юрія Валерійовича, та ОСОБА_1 (Відповідач), що є сторонами по справі № 953/5946/23, яка знаходиться в проваджені Київського районного суду м. Харкова, судді Власової Ю.Ю. про стягнення матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, що мала місце 10.04.2023 року о 14 год. 15 хв. в м. Харків по вул. Балакірєва біля буд. 25 за участю відповідача ОСОБА_1 , який керуючи транспортним засобом Volkswagen Golf державний номерний знак НОМЕР_1 , не дотримався безпечної дистанції, внаслідок чого здійснив зіткнення з транспортним ЗАЗ LANOS, державний номерний знак НОМЕР_2 , під керуванням ОСОБА_2 , який належить на праві власності позивачу КСП «Інженерні мережі» (свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_3 від 20.11.2014) (далі дорожньо-транспортна пригода) уклали мирову угоду про наступне:

1.Сторонами досягнутозгоди,що Відповідач, ОСОБА_1 відшкодовує позивачу,КСП «ІНЖЕНЕРНІМЕРЕЖІ», матеріальнушкоду урозмірі -8000(вісімтисяч)гривень 00копійок,завдану внаслідокдорожньо-транспортноїпригоди.При цьому,за погодженнямСторін,величина узгодженоїсуми грошовихкоштів (8000,00грн.),яка відшкодовуєтьсявідповідачем,одночасно включаєв себеі судовівитрати понесеніпозивачем узв`язку зрозглядом цієїсудової справита єзастереженням щодовиконання приписівч.4ст.142ЦПК Українистосовно розподілусудових витрат.Відшкодування здійснюєтьсяшляхом перерахуваннягрошових коштівна рахунокПП «ЕНЕРГОСЕРВІС-ДОЗОР»для виконанняремонту пошкодженоготранспортного засобуПозивача,протягом 3(трьох)робочих днівз днянабрання законноїсили судовогорішення про затвердження судом цієї Мирової угоди, за наступними реквізитами: ПП «ЕНЕРГОСЕРВІС-ДОЗОР», ЕДРПОУ 34515291, р/р НОМЕР_4 , в АТ «ПУМБ» в м. Києві, МФО 334851.

2.У разі несплати грошових коштів у встановлений умовами цієї Мирової угоди строк, позивач КСП «ІНЖЕНЕРНІ МЕРЕЖІ» має право звернутися до виконавчої служби/приватного виконавця, для ініціювання виконання умов Мирової угоди, шляхом примусового стягнення (ст. 208 ЦПК України)

3.Сторони підтверджують, що Мирова угода укладена в добровільному порядку, її умови відповідають волевиявленню та цілям Сторін, а також є виконуваними та відповідають завданню судочинства.

4.Сторони засвідчують, що шляхом укладення дійсної Мирової угоди, вони не порушують жодних прав та охоронюваних законом інтересів будь-яких третіх осіб.

5.Сторони підтверджують, що їм відомі наслідки укладення Мирової угоди, наслідки затвердження Мирової угоди, у тому числі, які стосуються закриття судового провадження, та бажають їх настання.

6.Сторони засвідчують, що після виконання умов Мирової угоди, не матимуть не врегульованих питань щодо відшкодування матеріальної шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

7.Дійсна Мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження судом і діє до повного виконання зобов`язання, передбаченими умовами цієї Мирової угоди.

Відповідно до вимог ст. 208 ЦПК України, виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документу, встановленим Законом України «Про виконавче провадження». У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Згідно зп. 5 ч. 1ст. 255 ЦПК України, суд закриває провадження у справі у випадку укладення сторонами мирової угоди і затвердження її судом.

Умови мирової угоди викладені сторонами на окремому аркуші та підписані з однієї сторони позивачем, з другої сторони відповідачами, в зв`язку з укладенням мирової угоди сторони погодили, що їм зрозумілі наслідки укладення мирової угоди, передбаченіст. 256 ЦПК України, що зазначено в заявах.

Враховуючи, що укладена сторонами мирова угода не суперечить закону, її здійснено на користь обох сторін, виконання мирової угоди не порушує інтересів інших осіб, суд у відповідності дост.207,208 ЦПК Українивважає за можливе затвердити ухвалою суду мирову угоду та закрити провадження у справі.

Відповідно до ч. 1ст. 142 ЦПК України, у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання розподіл судових витрат. Відповідно умов мирової угоди (п. 1) за погодженням Сторін, величина узгодженої суми грошових коштів (8000,00грн.), яка відшкодовується відповідачем, одночасно включає в себе і судові витрати понесені позивачем у зв`язку з розглядом цієї судової справи та є застереженням щодо виконання приписів ч.4 ст. 142 ЦПК України стосовно розподілу судових витрат.

Керуючись ст.49,142,150,158,207-208,255,256,260,261,352-355 ЦПК України,

у х в а л и в:

Затвердити мирову угоду, що укладена між КОМУНАЛЬНИМ СПЕЦІАЛІЗОВАНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «ІНЖЕНЕРНІ МЕРЕЖІ», в особі директора Клейшмідта Юрія Валерійовича та ОСОБА_1 , що є сторонами по справі № 953/5946/23 про стягнення матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, за якою сторони домовились про наступне:

1.Сторонами досягнутозгоди,що Відповідач, ОСОБА_1 відшкодовує позивачу,КСП «ІНЖЕНЕРНІМЕРЕЖІ», матеріальнушкоду урозмірі -8000(вісімтисяч)гривень 00копійок,завдану внаслідокдорожньо-транспортноїпригоди.При цьому,за погодженнямСторін,величина узгодженоїсуми грошовихкоштів (8000,00грн.),яка відшкодовуєтьсявідповідачем,одночасно включаєв себеі судовівитрати понесеніпозивачем узв`язку зрозглядом цієїсудової справита єзастереженням щодовиконання приписівч.4ст.142ЦПК Українистосовно розподілусудових витрат.Відшкодування здійснюєтьсяшляхом перерахуваннягрошових коштівна рахунокПП «ЕНЕРГОСЕРВІС-ДОЗОР»для виконанняремонту пошкодженоготранспортного засобуПозивача,протягом 3(трьох)робочих днівз днянабрання законноїсили судовогорішення про затвердження судом цієї Мирової угоди, за наступними реквізитами: ПП «ЕНЕРГОСЕРВІС-ДОЗОР», ЕДРПОУ 34515291, р/р НОМЕР_4 , в АТ «ПУМБ» в м. Києві, МФО 334851.

2.У разі несплати грошових коштів у встановлений умовами цієї Мирової угоди строк, позивач КСП «ІНЖЕНЕРНІ МЕРЕЖІ» має право звернутися до виконавчої служби/приватного виконавця, для ініціювання виконання умов Мирової угоди, шляхом примусового стягнення (ст. 208 ЦПК України)

3.Сторони підтверджують, що Мирова угода укладена в добровільному порядку, її умови відповідають волевиявленню та цілям Сторін, а також є виконуваними та відповідають завданню судочинства.

4.Сторони засвідчують, що шляхом укладення дійсної Мирової угоди, вони не порушують жодних прав та охоронюваних законом інтересів будь-яких третіх осіб.

5.Сторони підтверджують, що їм відомі наслідки укладення Мирової угоди, наслідки затвердження Мирової угоди, у тому числі, які стосуються закриття судового провадження, та бажають їх настання.

6.Сторони засвідчують, що після виконання умов Мирової угоди, не матимуть не врегульованих питань щодо відшкодування матеріальної шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

7.Дійсна Мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження судом і діє до повного виконання зобов`язання, передбаченими умовами цієї Мирової угоди.

Провадження у справі за позовною заявою КОМУНАЛЬНОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ІНЖЕНЕРНІ МЕРЕЖІ» до ОСОБА_1 , третя особа: ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ГРАВЕ УКРАЇНА СТРАХУВАННЯ ЖИТТЯ», про стягнення матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньотранспортної пригоди - закрити у зв`язку з тим, що спір врегульовано мировою угодою.

Відповідно до ч. 2ст. 256 ЦПК України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Харківського апеляційного суду шляхом подачі в 15-денний строк з дня складення повного тексту ухвали апеляційної скарги.

Суддя Ю.Ю. Власова

Дата ухвалення рішення25.12.2023
Оприлюднено26.12.2023
Номер документу115890101
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньотранспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —953/5946/23

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні