Ухвала
від 22.12.2023 по справі 695/4868/23
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Справа № 695/4868/23

номер провадження 1-кс/695/1345/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 грудня 2023 рокум. Золотоноша

Слідчий суддя Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Золотоніського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Чорнобаївського відділу Золотоніської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про отримання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 12023250370001498 від 18.11.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України,

в с т а н о в и в:

старший слідчий СВ Золотоніського РВП Головного управління Національної поліції в Черкаській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором Чорнобаївського відділу Золотоніської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку. Клопотання обґрунтовано тим, що до ВПД № 2 Золотоніського РВП ГУНП в Черкаській області надійшла заява від ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає по АДРЕСА_1 ), який повідомив про те, що 05.11.2023 по АДРЕСА_2 , ОСОБА_6 наніс йому тілесні ушкодження у вигляді: перелому 6-го ребра зліва, травми голови зі струсом головного мозку. По даному факту 18.11.2023 внесено відомості ЄРДР за №12023250370001498 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України.

Допитаний 04.12.2023 в якості потерпілого ОСОБА_5 дав покази про те, що по АДРЕСА_2 проживає його син ОСОБА_7 разом із своєю дружиною ОСОБА_8 та їхніми двома неповнолітніми дітьми. По сусідству із домоволодінням його сина по АДРЕСА_3 проживає ОСОБА_6 разом із своїм братом ОСОБА_9 , матір`ю ОСОБА_10 , дядьком ОСОБА_11 . Приблизно з 2019 року у нього і його сина та сім`єю ОСОБА_12 існують неприязні відносини із-за межі між домоволодіннями, а також через те, що вище згадані сусіди поставляли камери відеоспостереження, які спрямовані прямо на подвір`я його сина, тобто даними камерами фіксується все, що відбувається на території домоволодіння сина потерпілого. 05.11.2023 о 11.30 год. потерпілий прийшов до домоволодіння свого сина ОСОБА_7 , де почав допомагати йому по господарству. Сусіди ОСОБА_6 разом із своїм братом ОСОБА_9 пиляли дерево, але спилявши одну із її гілок, остання впала на територію присадибної ділянки його сина і вони продовжили її розпилювати на території присадибної ділянки його сина. Також він побачив, як ОСОБА_9 за допомогою власного мобільного телефону почав щось фотографувати на присадибній ділянці його сина. З метою дізнатися, що фотографував ОСОБА_9 , він підійшов до вище згаданих сусідів і побачив, що гілкою шовковиці було пошкоджено три кавуни, які росли на городі його сина. Після цього ОСОБА_6 , знаходячись перед ним з лівої сторони на відстані близько 0,5-1 м. від нього, наніс йому один удар кулаком своєї лівої руки в область його правого виска, від чого він відчув біль, пройшовши декілька метрів, у нього закрутилась голова і він впав на землю. При цьому в даний момент він побачив, як ОСОБА_9 хотів накинутись на нього, тому він відразу піднявся і схопив його за бороду. В цей момент він почав голосно кликати свого сина на допомогу. В момент, коли він піднявся, то ОСОБА_6 відштовхнув його руками від свого брата ОСОБА_9 , в наслідок чого він знову через 1,5-2 м. впав на землю своєю правою стороною і знаходився на своєму правому боці. В цей час до нього підбіг ОСОБА_6 , придавив своєю правою рукою його голову до землі та знаходячись спереду перед ним наніс йому один удар носком своєї правої ноги в область його ребер з лівої сторони, які знаходяться біля серця. Внаслідок цього удару він відчув різкий біль в області даних ребер. В цей момент до присадибної ділянки вийшов його син ОСОБА_7 та почав кричати на сусідів, після чого вони пішли на територію власного домоволодіння.

Згідно висновку спеціаліста в галузі судово-медичної експертизи № 05-8-01/461 від 14.11.2023 встановлено, що згідно наданої медичної документації ОСОБА_5 виставлено діагноз: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, перелом 6-го ребра зліва. Вказані тілесні ушкодження виникли від дії тупого твердого предмета чи предметів, відносяться: перелом 6-го ребра зліва до категорії тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості, у зв`язку з тривалим розладом здоров`я; травма голови зі струсом головного мозку легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров`я. На дослідження експерту надавався виписний епікриз № 4060 від 13.11.2023, згідно якого ОСОБА_5 встановлений діагноз: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій правої виличної ділянки, перелом 6-го ребра зліва.

У клопотанні зазначено, що з метою призначення судово-медичної експертизи у органів досудового розслідування виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до інформації та документів, які знаходяться у володінні КНП " ІНФОРМАЦІЯ_2 ".

Враховуючи викладене вище, слідчий просить надати тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні КНП " ІНФОРМАЦІЯ_2 ".

У судове засідання слідчий та прокурор не з`явилися. У резолютивній частині клопотання слідчий просив розглянути клопотання без його участі та прокурора.

Представник КНП " ІНФОРМАЦІЯ_2 " у судове засідання не викликався відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України.

Ознайомившись з клопотанням та доданими до нього матеріалами, слідчий суддя приходить до переконання про наявність підстав для задоволення даного клопотання з огляду на наступне.

Слідчим суддею встановлено, що Золотоніський районний відділ поліції ГУНП в Черкаській області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023250370001498 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України.

Згідно з ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Крім того, відповідно до ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно з ч. 3 ст. 132 КПК України застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого та може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням.

Для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

Відповідно до п.6 ч.2 ст. 160 КПК України, у клопотанні зазначаються можливість використання, як доказів, відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Слідчий суддя вважає, що матеріалами клопотання доведено, що надання тимчасового доступу до документів необхідне для повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні з метою встановлення усіх обставин кримінального правопорушення, а також враховує, що в матеріалах кримінального провадження вказані в клопотанні документи та інформація відсутні.

Згідно з ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать: інформація, що знаходиться у володінні засобу масової інформації або журналіста і надана їм за умови нерозголошення авторства або джерела інформації; відомості, які можуть становити лікарську таємницю; відомості, які можуть становити таємницю вчинення нотаріальних дій; конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю; відомості, які можуть становити банківську таємницю; особисте листування особи та інші записи особистого характеру; інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо; персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних; державна таємниця; таємниця фінансового моніторингу; відомості, що становлять професійну таємницю відповідно до Закону України "Про ринки капіталу та організовані товарні ринки".

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене вище, слідчий суддя приходить до висновків про наявність у матеріалах кримінального провадження достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому вважає за необхідне надати тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні КНП " ІНФОРМАЦІЯ_2 ".

Керуючись ст.ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в:

клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ начальнику відділення СВ Золотоніського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області ОСОБА_13 , старшому слідчому СВ Золотоніського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області майору поліції ОСОБА_3 , слідчим СВ Золотоніського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області ОСОБА_14 , ОСОБА_15 до оригіналу історії хвороби ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ; проживає по АДРЕСА_1 ), з можливістю її вилучення, який лікувався в травматологічному відділенні в період часу з 05.11.2023 по 13.11.2023, яка знаходиться в розпорядженні КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (місцезнаходження за адресою: АДРЕСА_4 ).

Строк дії ухвали тридцять днів з дня її постановлення.

Наслідки невиконання ухвали слідчого судді, передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.12.2023
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу115899850
СудочинствоКримінальне
Сутьотримання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 12023250370001498 від 18.11.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України

Судовий реєстр по справі —695/4868/23

Ухвала від 22.12.2023

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні