Ухвала
від 21.12.2023 по справі 706/912/22
ХРИСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 706/912/22

6/706/18/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 грудня 2023 року м. Христинівка

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Христинівка подання державного виконавця Христинівського відділу державної виконавчої служби у Уманському районі Черкаської області центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Савченко О.М.. про встановлення тимчасового обмеження боржнику у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх обов`язків громадянину ОСОБА_1 ,-

ВСТАНОВИВ:

Державний виконавець звернулась до суду із поданням про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України громадянина ОСОБА_1 мотивуючи тим, що на виконанні у Христинівському ВДВС в Уманському районі Черкаській області ЦМУМЮ (м. Київ) знаходиться зведене виконавче провадження АСВП 71457425 до складу якого входять наступні виконавчі провадження: АСВП №71454021 з виконання виконавчого листа № 706/912/22 виданого 23.03.2023р. Христинівським районним судом Черкаської області про стягнення з ТОВ "Христинівський комбікормовий завод" на користь ОСОБА_2 середньої заробітної плати за шість місяців затримки нарахованої, але не виплаченої у день звільнення заробітної плата в сумі 68058,12 грн. АСВП № 71454180 з виконання виконавчого листа № 706/912/22 виданого 23.03.2023р. Христинівським районним судом Черкаської області про стягнення з ТОВ "Христинівський комбікормовий завод" на користь ОСОБА_2 нарахованої, але не виплаченої заробітної плата в сумі 56854,76 грн.

АСВП №71368583 з виконання виконавчого листа № 706/912/22 виданого 23.03.2023р. Христинівським районним судом Черкаської області про стягнення з ТОВ "Христинівський комбікормовий завод" на користь держави судовий збір в розмірі 992,40 грн. Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань керівником ТОВ "Христинівський комбікормовий завод" являється ОСОБА_1 , житель АДРЕСА_1 . Боржник рішення суду не виконує, до Христинівському ВДВС в Уманському районі Черкаській області ІДМУМІО (м. Київ) доказів сплати боргу не надав. Відповідно до ст. 6 Закону України „Про порядок виїзду з України та в`їзду в Україну громадян України громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у видачі

В судове засідання представник Христинівського відділу державної виконавчої служби в Уманському районі не з`явилась, подала до суду заяву, відповідно до якої просила подання розглядати в її відсутність, вимоги подання підтримала в повному обсязі, просила його задовольнити.

В судове засідання ОСОБА_1 не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, причини неявки суду не відомі.

Згідно ч.4ст.441 ЦПК України, ухвала про тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути постановлена за поданням державного або приватного виконавця, яким відкрито відповідне виконавче провадження. Суд негайно розглядає таке подання без повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного (приватного) виконавця.

Відповідно до ч.2ст.247 ЦПК України, у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно дост. 441 ЦПК України, тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення. Тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України застосовується в порядку, визначеному цим Кодексом для забезпечення позову, із особливостями, визначеними цією статтею. Суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням, на строк до повного виконання такого судового рішення. Ухвала про тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути постановлена за поданням державного або приватного виконавця, яким відкрито відповідне виконавче провадження. Суд негайно розглядає таке подання без повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного (приватного) виконавця.

Судом встановлено, що на виконанні у Христинівському ВДВС в Уманському районі Черкаській області ЦМУМЮ (м. Київ) знаходиться зведене виконавче провадження АСВП 71457425 до складу якого входять наступні виконавчі провадження:

АСВП №71454021 з виконання виконавчого листа № 706/912/22 виданого

23.03.2023р. Христинівським районним судом Черкаської області про стягнення з ТОВ "Христинівський комбікормовий завод" на користь ОСОБА_2 середньої заробітної плати за шість місяців затримки нарахованої, але не виплаченої у день звільнення заробітної плата в сумі 68058,12 грн.

АСВП № 71454180 з виконання виконавчого листа № 706/912/22 виданого 23.03.2023р. Христинівським районним судом Черкаської області про стягнення з ТОВ "Христинівський комбікормовий завод" на користь ОСОБА_2 нарахованої, але не виплаченої заробітної плата в сумі 56854,76 грн.

АСВП №71368583 з виконання виконавчого листа № 706/912/22 виданого 23.03.2023р. Христинівським районним судом Черкаської області про стягнення з ТОВ "Христинівський комбікормовий завод" на користь держави судовий збір в розмірі 992,40 грн.

Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань керівником ТОВ "Христинівський комбікормовий завод" являється ОСОБА_1 , житель АДРЕСА_1 .

Боржник рішення суду не виконує, до Христинівському ВДВС в Уманському районі Черкаській області ІДМУМІО (м. Київ) доказів сплати боргу не надав.

Відповідно до ст. 6 Закону України „Про порядок виїзду з України та в`їзду в Україну громадян України громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у видачі

Враховуючи викладене, рішення до теперішнього часу не виконано, а боржник ухиляється від виконання його, не вживає заходів щодо виконання рішення за рахунок належного йому майна і доходів.

Про об`єктивні причини, які перешкоджають йому сплатити вказану заборгованість, боржник державного виконавця не повідомив. Таким чином, розглядаючи подання, суд приходить до висновку про те, що діючим законодавством України передбачено обмеження у тимчасовому виїзді громадян України за кордон у разі ухилення такою особою від виконання зобов`язань, покладених на нього судовим рішенням, до виконання зобов`язань, що обмеження здійснюється шляхом тимчасової відмови у видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон, або тимчасово відмовлено у виїзді за кордон громадянину, який має паспорт громадянина України, для виїзду за кордон, зазначений паспорт може бути тимчасово вилучений.

Відповідно дост.441 ЦПК України, тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення. Суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням, на строк до повного виконання такого судового рішення. Ухвала про тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути постановлена за поданням державного або приватного виконавця, яким відкрито відповідне виконавче провадження. Суд негайно розглядає таке подання без повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного (приватного) виконавця.

Згідно п.19 ч. 2ст.18 Закону України «Про виконавче провадження»виконавець зобов`язаний у разі ухилення боржника від виконання зобов`язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи чи керівника боржника - юридичної особи за межі України до виконання зобов`язань за рішенням або погашення заборгованості за рішеннями про стягнення періодичних платежів.

У відповідності дост.6Закону України «Про порядок виїзду з України та в`їзду в Україну громадян України»громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, якщо: він ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов`язань.

Також передбачена законодавча можливість тимчасового обмеження права громадянина на виїзд з території України до виконання зобов`язання, здійснення такого обмеження покладено на Державну прикордонну службу України.

В поданні питання про встановлення обмеження шляхом тимчасового вилучення паспорту громадянина України для виїзду за кордон у боржника не ставиться.

Таким чином, у суду є всі підстави для задоволення подання державного виконавця про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон боржника ОСОБА_1 .

Керуючисьст. 441 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Подання державного виконавця Христинівського відділу державної виконавчої служби у Уманському районі Черкаської області центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Савченко О.М.. про встановлення тимчасового обмеження боржнику у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх обов`язків громадянину ОСОБА_1 - задовольнити.

Тимчасово обмежити у праві виїзду за кордон боржнику ( керівнику ТОВ «Христинівський комбікормовий завод» ) ОСОБА_1 , житель АДРЕСА_1 .

Виконання тимчасового обмеження доручити Департаменту охорони державного кордону адміністративної Державної прикордонної служби України, за адресою( м.Київ, вул.. Володимирська,26..

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Черкаського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 15-денний строк з дня винесення ухвали апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції.

Суддя: М.П. Орендарчук

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено27.12.2023
Номер документу115900028
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення тимчасового обмеження боржнику у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх обов`язків громадянину ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —706/912/22

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Орендарчук М. П.

Рішення від 20.02.2023

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Орендарчук М. П.

Ухвала від 01.12.2022

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Орендарчук М. П.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Орендарчук М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні